Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] 1.8.1 - Czy zagralibyście?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie: Czy opłaca sie robic serwery mc na najnowsza werscje minecraft? 

Chodzi mi tu o wzgledy zainsteresowania serwer tzn. czy bedzie duzo graczy. Jak wiadomo 1.8 nie jest popularna wersja serwerow i nie wiem czy taki serwer moglby wypalic. Jak wiadomo wersja 1.7 trwa juz 1,5 roku to... trzeba isc do przodu...

Opublikowano

Wszystko zależy od ciebie. Jaki typ serwera zrobisz , jak ogarniesz reklame , najlepiej wynajmij sobie jakiegoś YT który ma 500+ widzów i który nagra ci taką reklame wtedy serwer stanie sie popularniejszy. Tak jak pisalem Podstawa to reklama i to jaki typ serwera wybierzesz.

Opublikowano

Wśród moich znajomych więcej jest osób grających na wersji 1.7 niż 1.8. Bardzo dużo osób nie lubi zmian wprowadzonych w 1.8 i myślę że jeszcze długo utrzymają się serwery 1.7

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Większość osób nadal gra na wersji 1.7.2 W 1.8 jest dużo nowości, które nie wszystkim się podobają. Osobiście preferuję 1.7 :)

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Ja bym chętnie zagrał. Wśród moich kumpli nie ma "najlepszej wersji". Ja na przykład­ pogrywam  codziennie na becie 1.7.3 . :D

­

kazan [*] 2013-2018

Opublikowano

1.8 ma małą popularność, bo prawie w ogóle nie ma serwerów na tę wersję. :D Twórz śmiało! Dobry serwer = Duża liczba graczy. Wersja to tylko "formalność".

Opublikowano

Nie polecam, dlaczego?

Dużo błędów typu: zbugowane skiny, słaby pc nie zagra, inny system wczytywania chunków niż 1.7.x-.

Oraz nie znajdziesz pluginów pod 1.8 :>

banner.png

Opublikowano

Nie polecam, dlaczego?

Dużo błędów typu: zbugowane skiny, słaby pc nie zagra, inny system wczytywania chunków niż 1.7.x-.

Dokladnie dla tych powodow nie ma serwerow na 1.8

Totalny brak pluginow!

Wiec raczej nie :P zagral bym.

Opublikowano

Nie polecam, dlaczego?

Dokladnie dla tych powodow nie ma serwerow na 1.8

Totalny brak pluginow!

Wiec raczej nie :P zagral bym.

Pluginy są na Bukkit oraz Spigot tylko trzeba poszukać, wiele pluginów wspiera 1.7 + 1.8

Jeżeli planujesz coś większego, zrób serwer dwujęzyczny angielski + polski z wyborem języka w GUI

Dlaczego ? 1.8 rozwinęły się za granicą, zareklamujesz taki serwer za granicą i graczy będziesz miał na luzie, jeżeli ciekawy będzie serwer.

minecraft.jpg
Opublikowano

@shao_king

Jesli nie potrafisz szukac to sie nie wypowiadaj. Na skiny jest rada, ja nawet wiecej fps mam,pluginow na serwerze jest 35 pod wersje 1.8 i dzialaja wszystkie.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Oczywiście, że tak! Może wreszcie otworzymy to koło stworzone przez MPC ;) Nie ma graczy, bo nie ma serwerów. Nie ma serwerów, bo nie ma graczt ;)

Nie polecam, dlaczego?

Pierwsze słyszę o zbugowanych skinach... Gram na Aresie capture the flag (prawdziwy z banerami!), który jest tylko 1.8 i wszyscy mają skiny. Oczywiście, że wooden zagra ;) Mi w 1.8 przybyło 25 - 30 fpsów ;) Trzeba umieć po prostu zmieniać ustawienia graficzne na optymalne, a nie smooth lightning na maxa, render distance, itd. Mi nie przeszkadzają chunki, są lepsze niż w 1.7.

Znajdziesz ;)http://www.spigotmc.org/resources/W ogóle to Bukkit zepsuł w 1.7.10, bo metodę getOnlinePlayers z interfejsu Server zmienił z tablicy typu Player na kolekcję. Teraz oczywiście jest lepiej, ale zniszczyło to pełno pluginów niestety.

Dalej pozostaje na 1.8 ;) Uwielbiam title, tablistę i banery. Można takie epickie rzeczy robić. Jest jeszcze możliwość wysłania wiadomości nad paskiem GUI ;) PacketPlayOutChat i w konstruktorze jako typ (byte) dajesz 2 ;)

#AntyBlezur

Opublikowano

Logiczne że więcej gra na 1.7 bo na 1.8 nie ma właściwie serwerów... I to, że jest mało pluginów jest nawet dobre. Większość dzieci sobie z tym nie poradzi, więc zostaną na 1.7 ze swoimi superproelo ser"v"erami (jak mnie to wk*rwia, jest w Polsce ale słowo serwer pisze po angielsku("server")!)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...