Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na nowe poddziały

pablos11

Poddziały  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jest to pożyteczne

2. 2. Czy działy złagodzą tematy o reklamowaniu skryptów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, nie wiem czy tutaj czy w innym dziale forum to ma być ale:

mam pomysł na nowy poddział do Minecrafta i jakoś złagodzenia bólu dupy skrypterów (skript0 oraz programistów w javie

Można by dodać tak jak jest na Craft********* 2 poddziały Skript i Pluginy

W obu grupach byłaby zasada o "nie obrażaniu działu" czyli pisania w dziale Skrypty 'skrypty to gówno, naucz się javy' i odwrotnie

Widać coraz większe samowolki na tym forum a nic się z tym nie robi, użytkownicy wyzywają się spamią w tematach a tylko 30% z nich dostaje warny, nawet jeżeli zgłoszenia pójdą.

Tak więc dodanie owych działów złagodzi trochę sytuację i poprawi stan działu.

Widać że coraz więcej osób ma w du*ie zasady tego forum i robi co chce, ostatnio byly reklamy i zanim ktoś zareagował minęło tyle czasu że 200użytkowników zdążyło się tam zarejestrować. ;)

Ostatnio pojawiły się coraz większe hejty w stronę skrypterów, nie hejtują ich już tylko osoby które piszą w javie i czują się lepsze lecz nawet zwykły dzieciak który nabija posty ;)

Poddziały dodać można do działu "Zarządzanie Serwerem" jak jest to zrobione z poszukiwaniem / oferowaniem pomocy w tym dziale.

Dodać prostą zasadę o nie pisaniu postów w dziale skript "skrypty to gówno"

Doda to trochę porządku, bo za każdym razem gdy ktoś szuka skryptu zostaje olany i zwyzywany oraz poleca mu się pluginy zamiast skryptu którego szukał.

Zauważyłem także że chaos panuje tylko i wyłącznie tutaj, na craft******** nie ma czegoś takiego, osoba pytająca tam o skrypt otrzymuje skrypt i koniec ie ma nabijania postów głupim "pluginy lepsze" (pluginy są lepsze ale w skript może pisać każdy bez potrzeby instalowania eclipse jdk i innych potrzebnych plików jak API ;))

Tak więc mam nadzieję że działy zostaną stworzone a zasady w nich dobrze sprecyzowane aby obniżyć cały ten zgiełk

TEMAT

Opublikowano

ile razy już był taki lub podobny temat na tym forum? Widziałem 2, słyszałem o chyba z 6, każdy odrzucony.

Dalej nikt nie może zrozumieć że administracja ma to kompletnie w d***e? xD Bo by musieli dodatkowo d*** ruszać, a się im nie chce.

PS: nie ten dział, propozycje na forum są w innym miejscu, i jak teraz biedni modzi mają napisać "odrzucone" skoro to zły dział :<

I jak ktoś wgrywa skrypty zamiast pluginów (jak takowe istnieją) to jest po prostu kretynem.

Ja bym się zgodził na dział od tworzenia pluginów/modów itd, taki czysto "programistyczny", dział javy sie do tego nie nadaje, bo nikt z tego działu (i ja tam ich w tej sprawie popieram) nie ma zamiaru słuchać idiotycznych pytań o bukkita, bo większośc osób nie potrafi nawet zadać pytania.

I pytają się o gotowy pomysł/rozwiązanie na funkcje, zamiast się spytać o konkretną rzecz związaną z programowaniem, a takie pytania nie nadaą się do działu o javie... bo jej po prostu nie dotyczą.

A skript to plugin, więc do problemów z pluginami/zarządzanie serwerem.

1438614356923701010629.png

Opublikowano
I jak ktoś wgrywa skrypty zamiast pluginów (jak takowe istnieją) to jest po prostu kretynem.

Właśnie to autor miał na myśli w temacie... Sam mam serwer oparty w około 80% na skryptach które sam napisałem i przynajmniej mam pewność że nie mają one żadnych błędów / backdoore itp.. A co do zasobów serwera to wg. mnie nie ma ŻADNEJ różnicy w porównaniu z pluginami. A skrypty piszę się dużo łatwiej niż choćby prosty plugin ;) 

Jestem jak najbardziej za gdyż jestem zwolennikiem skripta i chciałbym tu rozwiązywać problemu niż na innym forum choćby np. skri**.pl

2579314424273501027542.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...