Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Częste bluescreeny

Sqart

Pytanie

Opublikowano

Witam. Otóż od pewnego czasu mój stary komp zwolnił oraz zaczęły się pojawiać bluescreeny z kodem D1 gdy np. gram z włączonym TS3. Proszę o pomoc, ponieważ komputer będzie oddawany koledze  :)

Specyfikacja mojego komputera :

Intel Core 2 Duo 2.4 GHz

ATI Radeon 5500 HD Series

2x1GB GOODRAM 

Zasilacz Nieznany 

LOGI z FRST

FRST.txt

Shortcut.txt

Addition.txt

Screeny z BluescreenView

post-577328-0-23503300-1432043592_thumb.png

post-577328-0-76733400-1432043598_thumb.png

Dobre, POMARAŃCZOWE 

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Aranthor Dzięki za tą stronę (2 dni temu nie działała o_o), tylko nie wiem jaki jest model tego wszystkiego (może to pomoże - nazwa płyty głównej ASUSTeK Computer INC. P5VD2-VM/SI (Socket 775) )

Dobre, POMARAŃCZOWE 

Opublikowano

Format nie wchodzi w grę, nie mam płytki z windowsem + kumpel chciał PC z jakimiś grami. Był on robiony jakieś 1-2 miesiące temu przy zmianie systemu (XP -> 7)

Dobre, POMARAŃCZOWE 

Opublikowano

@Grezzlee 

Po co kupić nowy zasilacz do starego kompa ? 

+ BROŃ BOŻE PIRACIĆ SYSTEM ! Nie dość, że jakieś syfy mogą ci zaśmiecić komputer, to jeszcze mogą ci hasła ukraść, systemem sterować i do tego tracisz gwarancje (jeśli masz nowego)

Dobre, POMARAŃCZOWE 

Opublikowano

Gdy próbuje zainstalować tego hotfixa to wyświetla mi się to: ta aktualizacja nie ma zastosowania do tego komputera :(_

Dobre, POMARAŃCZOWE 

Opublikowano

@ref 

Dodatkowo coś poszperałem w internecie, parę razy wymuszałem tego BlueScreena i występuje on tylko pod obciążeniem komputera. Co jakiś czas WSZYSTKIE aplikacje przestają działać, nic nie można kliknąć (przeglądarka, muzyka, YT, tylko myszką mogę ruszać) i wtedy występuje BlueScreen. Zdarza się, że wszystkie aplikacje wracają do normalnego stanu i bluescreena nie ma. Przyczyną BS'ów może być uszkodzony sterownik/plik o nazwie vsmraid.sys, tylko nigdzie nie można go już pobrać. Występuje też czasami błąd 0x000...BE który raz jest bez dopiski vsmraid.sys a raz ma tą dopiskę. Czy ktoś mógłby podesłać link do tego pliku na wersję 32 Bitową ?   

EDIT : Bluescreen występuje też przy aktualizacjach systemu windows (mam 120-140 mb do pobrania). Nieraz w ogóle nie wyszukuje tych aktualizacji, po prostu przy wyszukiwaniu system się sypie i wywala BS'a. Nie wiem czy jest szansa na ratowanie tego komputera.

Dobre, POMARAŃCZOWE 

Opublikowano

Mam takie pytanie, gdzie ten hotfix trzeba wypakowac? Bo w tych sprawach jestem zielony :(

Dobre, POMARAŃCZOWE 

Opublikowano

@ref

EDIT: Nic nie pomogło, dalej to samo tylko odrobinkę rzadziej niż wtedy(BF3 wtedy nie chciał się odpalić, teraz z luzem tylko tak jak mówię w losowych momentach wywala).

Dobre, POMARAŃCZOWE 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...