Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Top czy jungle ? Gdzie grać ?

wapek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mam problem bo nie mogę się zdecydować między tymi pozycjami :P Napiszcie gdzie lepiej grać waszym zdaniem i gdzie mógłbym się wybić szybciej jeżeli ogarnę już tą pozycje :).

Opublikowano

Łatwiej Ci będzie wygrywać na jungli. Masz wpływ na wszystkie linie, masz wpływ na smoka/barona/buffy. Wg mnie najłatwiej się wygrywa gry junglą. Sam decydujesz, kogo campić, komu kile oddawać itp., czy oddać blue midowi itp. Mnie osobiście irytują junglerzy campiący topa (który zazwyczaj nic nie wniesie do gry [chyba, że koleś ma 1000 meczy Jaxem i akurat nim gra, to ok]).

Opublikowano

Każda linia ma wpływ na grę. Graj tam gdzie lubisz i tam, gdzie najlepiej sobie radzisz, a więcej gier będziesz wygrywać. Ja akurat lubię grać na topie i na topie najwięcej gier wygrywam. Ale imo lepiej junglować, jeżeli lubisz teamwork w początkowej fazie gry i oddawanie killi sojusznikom.

Opublikowano

Ja gram na obu. Chociaz mainuje topa bo sie na nim lepiej czuje, rownoczesnie wiecej tam wygrywam. Na topie mozna sie tak samo przyczynic do wygranej jak i w jungli, po prostu trzeba potrafic wygrac 1v1 a pozniej roamowac. Na jungli nie potrzebujesz walczyc z nikim, wiec oplaca sie tam chodzic gdy dostaniesz counter picka.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Nowicjusz
Opublikowano

Będzie Ci lepiej grać na topie :) Jungle też byś mógł ale według

mnie łatwiejszy jest top do ogarnięcia :)

Opublikowano

Topem nie masz takiego wpływu na early game jak mid albo jungler, ale jeśli wygrasz mocno linię a Twoi sojusznicy nie nakarmią to możesz łatwo zapewnić im zwycięstwo. Minusem topa jest to, że nie uczestniczysz w early game, i jeśli Twój team przegra swoje linie to praktycznie sam nic nie zrobisz. Polecam granie jungli, bo to Ty decydujesz o przebiegu early game i to Twoim zdaniem jest zapewnić prowadzanie swoim towarzyszom :)

Opublikowano

Jeżeli czujesz się na siłach i chcesz bardzo pomóc swoim sojusznikom to polecam junge, wystarczy dobrze gankować a w early game będziecie mieli o wiele łatwiej. 

xD 

Opublikowano

Ja gram głównie na topie, w jungli jakoś nie daje sobie rady. Musisz grać tam, gdzie lubisz. Pograj sobie tu i tu, wtedy zdecydujesz.

Opublikowano

Z pozycji junglera szybciej wycarrujesz, robisz smoka na

2lvl i pomagasz liniom. Natomiast gorzej jest z topem, co z tego że wygrasz linie kiedy w tym czasie twoja drużyna przegra swoje linie, jeśli przeciwnicy cię szybko zburstują w teamfightach to nie masz co liczyć na resztę drużyny, gdyż nie będą mieli wystarczająco dmg.

Opublikowano

Graj jungle bo masz większy wpływ na grę. Jeżeli chcesz grać topa to tylko z teleportem żeby jako tako pomagać teamowi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...