Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobic ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam taki problemik otóż w przyszłą niedziele mój kuzyn ma komunie, a nie chce mi sie iść, mam 16 lat nie mam tam co robić, wszyscy starsi po 25+ lub mlodsi po 10... mówie matce a ona za c***a nie chce zmienić zdania pizgnieta jakas xDDDED

Opublikowano

No a może idź jednak ze względu na darmowe jedzenie i prawdopodobnie alkohol (wino, szampan) :D Byłem w podobnej sytuacji 2 tyg temu, tylko że jestem 3 lata od ciebie starszy i umiem pogadać ze starszymi.

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

Taki problem posiedzieć tam kilka godzin? 

Jak matka teraz nie chce ci pozwolić zostać w domu, to zdania raczej z dnia na dzień nie zmieni. Udawanie choroby też pewnie nic nie da, bo raczej się na to nie nabierze, tym bardziej że wie o tym że nie chcesz iść na tą komunie.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Nie wiem jak teraz jest z komuniami, ale jak ja miałam komunię to fakt, nie było zbyt ciekawie, bo najpierw komunia, później obiad u mnie w domu i wszyscy dorośli byli, wiec ani tu sie z kimś pobawić, ani pogadac, ani nic :D

Kilka lat później komunie miał mój brat cioteczny, ale on pochodzi z bogatej rodziny, wiec tutaj była wielka uczta w restauracji, przejażdżki, spacery, itd. I było nawet ok, zawsze można było sie napić jakiegoś alkoholu, itd.

Teraz nie mam pojęcia jak jest, ale myślę że będzie miło Twojemu kuzynowi jak przyjdziesz, a nie go tak olejesz, bo Ci się nie chce.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

no i czego boisz sie xD nie zaszkodzi porozmawiac ze starszymi pocwiczysz elokwencje, wymowe czy moze sie peszysz.

poza tym alko bedzie wiec o co cho xD jak chcesz to sie moge zamienic

Opublikowano

Chyba Cię nie wyrzuci z domu jak nie pójdziesz? W Twoim wieku to już przydałoby się być trochę asertywnym.

Opublikowano

Chyba Cię nie wyrzuci z domu jak nie pójdziesz? W Twoim wieku to już przydałoby się być trochę asertywnym.

Nie polecam. Jeszcze zabierze mu PC-ta, internet, telefon i nie będzie dostawał obiadów przez tydzień. xD

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Nie polecam. Jeszcze zabierze mu PC-ta, internet, telefon i nie będzie dostawał obiadów przez tydzień. xD

Myślę, że komputer i internet nie jest jego całym życiem, jest wiele innych zajęć, którymi mógłby się zająć.

Opublikowano

­

no i czego boisz sie xD nie zaszkodzi porozmawiac ze starszymi pocwiczysz elokwencje, wymowe czy moze sie peszysz.

poza tym alko bedzie wiec o co cho xD jak chcesz to sie moge zamienic

Tylko jest pewien problem - ze starszymi nie będzie mieć wspólnych tematów, chyba że "Jak tam w szkole? A dobrze się uczysz?".

Spróbuj z nią porozmawiać na spokojnie, jak nie wypali to spróbuj sił u ojca.

Opublikowano

@ BurmistrzXLOL

W Twoim wieku to już przydałoby się być trochę asertywnym.

­

Tylko jest pewien problem - ze starszymi nie będzie mieć wspólnych tematów, chyba że "Jak tam w szkole? A dobrze się uczysz?".

Spróbuj z nią porozmawiać na spokojnie, jak nie wypali to spróbuj sił u ojca.

Coś w tym jest ^^ jednakże z drugiej strony : 

Jak twoja mama Cię namawia to może wypadałoby pójść. Sam już jesteś w takim wieku, że powinieneś to wiedzieć. Jakby nie było w końcu to twój kuzyn. Zrób przyjemność mamie i idź. Może nie chce się tam pokazywać bez Ciebie? Myśli sobie "Jak to będzie wyglądać" Doceń to ^_^ ... Może nie będzie aż tak źle. Co Ci szkodzi? Nie warto być samolubnym. Ja przez te wszystkie lata na niejednej takiej imprezie byłem i też nie zawsze ze wszystkimi gadałem. Uwierz mi, że da się wytrzymać te kilka godzin. Życie nie zawsze będzie pieścić :3 

Powodzenia w rozwiązaniu sprawy ^_^

Opublikowano

Wpierdalanko za darmo a ten isc nie chce. Z małolatami nie musisz wcale gadać, usiądź blisko rodziców i tyle. Nawpierdalasz się po wszeczasy i powiesz, że zapomniałeś, że masz ważny spr z chemii i chcesz sie pouczyc na niego i niech Ci mama taxe łatwi.

Opublikowano

Przeciez sam tam nie idziesz usiądź obok ojca, jakiegoś wuja i słuchaj co gadają, coś tam dopowiedz swojego, nawpierdzielasz sie jedzenia, a z dzieciarnią nie musisz sie bawić

WaldzioxD.png

Opublikowano

A jak sie do ciebie o cos przypierdolą to jest jeden tekst który działa na każdą okazję: wypierdalać bo psem poszczuję.

Opublikowano

Też kiedyś dalszy kuzyn miał ślub i nie chciało mi się iść, ale spiąłem d*** i nie żałuję, trochę potańczyłem i oczywiście alkohol był

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...