Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor do ~ 450zł?

Spartakus97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuje monitora w granicach 450 złotych. Monitor ma służyć do gier/przeglądania internetu/oglądania filmów. W grę wchodzi tylko nowy sprzęt. Obecnie posiadam: LG Flatron W1942S. Ogólnie nie jest źle, ale cudów też nie ma.

Przede wszystkim nowy monitor musi spełniać dwa wymagania:
- Rozdzielczość FullHD, 
- Złącze DVI-D.

Co do matrycy IPS czy VA czy TN? Szczerze nie siedzę w tej branży, więc dużo na ich temat nie wiem. 

Z góry dzięki za pomoc.

P.S. Można gdzieś "namacalnie" zobaczyć różnicę w tych matrycach? I czy mógłby ktoś w logiczny i prosty sposób wyjaśnić zalety i wady danego typu matrycy?

Opublikowano

W sumie na allegro najlepiej szukać wypasionego monitora w cenie złomu ;)

Koledze pewnie się wyszukiwarka na allegro przycina i nie da rady poszukać sam, to mu podam  linka : http://allegro.pl/monitory-monitory-led-89266?a_mask%5B22457%5D%5B32768%5D=32768&order=dd&price_enabled=1&price_to=450&buyNew=1

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

f5, panom wyżej podziękujemy. Gdybym miał kupować byle co to nie obawiaj się różne wyszukiwarki działają mi bez zarzutu. A głupie docinki i komentarze zachowaj dla siebie.

Opublikowano

Jak widać nie działają jednak  bo wystawiłem ci oferty sklepów na allegro, sprzętu nowego. Wymagania czy potrzebne gniazda sprawdzaj sobie sam czy posiadają monitory 

Na co liczyłeś że ktoś poszuka ci w sklepie na twojej ulicy ? Masz dokładnie to samo co jest w ofertach sklepów online i to co chciałeś. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jak widać nie działają jednak  bo wystawiłem ci oferty sklepów na allegro, sprzętu nowego. Wymagania czy potrzebne gniazda sprawdzaj sobie sam czy posiadają monitory 

Na co liczyłeś że ktoś poszuka ci w sklepie na twojej ulicy ? Masz dokładnie to samo co jest w ofertach sklepów online i to co chciałeś. 

Kolego tak to mogę sam sobie wybrać. Chce jakiejś propozycji danego monitora, bo się po prostu na nich nie znam.. Np. ten i ten. Uwierz mi, że nie pisałbym tego tematu bo filtrować na allegro lub innych stronach to każdy głupi potrafi. Może zamiast tracić czas i offtopować podałbyś propozycje? Jeżeli nie to zamilcz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...