Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekrutacja do szkoły średniej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema jutro mam wklepywanie w necie tych szkół do których chcemy się dostać i tutaj moje ważne pytanie.. Czy jak mam tam 3 pozycje na szkoły to można wklepać do tych trzech pozycji jedną szkołę tylko inne kierunki ? Chodzi mi dokładnie o zawodówkę elektromechanik, mechanik i połączone. Czekam na pomoc :(

Opublikowano

Źle zrozumiałeś chodzi mi o to że jak mam 3 szkoły do wyboru to ja chce iść tylko do jednej ale jeżeli mnie nie przyjmą do jednego kierunku np. elektro mechanik to jest jeszcze mechanik i połączony (elektro i mechanik razem) da się te trzy pozycje wklepać ? Rozrysowałem wam to o co mi chodzi QVYSGks.png

Opublikowano

Na pewno ? to ważne bo jedna osoba mi mówi że bez problemu, a druga mi mówi że nie bo to jest dla naszego dobra..

Opublikowano

Ale powiedz mi czemu by nie można? Przecież w jednej szkole mogą Cię interesować różne kierunki. Nie składasz papierów do szkoły (jako np podstawówki gdzie nie ma profili raczej) a do szkoły średniej i składasz głównie na dany PROFIL, a nie szkołe. Ja składałam do jednej szkoły 2 papiery, do różnych klas, z wyróżnieniem dla jednej klasy, która mnie bardziej interesowała i postawiłam ją na pierwszym miejscu. Więc nie rozumiem w czym problem.... Składasz podanie na profil dany, a nie do szkoły jako ogólnika... Więc możesz złożyć te 3 podania do jednej szkoły.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Kolejność zaznacz od tych, których najbardziej chcesz.

np. informatyk, mechanik, elektryk i jak się nie dostaniesz to wrzuci Cię na mechanika, a jak nie to elektryk.

Opublikowano

Ok dzięki ludziska, jeszcze sie wychowawcy zapytałem i powiedział ze sie da. Koleżką po prostu pierdoli głupoty. :)

Opublikowano

Na pierwszy miejscu stawiasz szkołę do której chciałbyś się dostać, w sensie jak dostaną papiery, to pierwszy szkoła decydują czy cię przyjąć czy nie, potem druga szkoła i trzecia. Najlepiej wybierz 3 szkoły, bo jak nie dostaniesz się do tej jednej jakiej chcesz, to masz z deka przechlapane ;). Kiedyś było tak, że się wybierało szkołę i pod spodem zawody (Do których chcesz iść najbardziej), bo w razie braku miejsc przenoszą na drugi zawód, kolega popełnił taki błąd kiedyś.

Opublikowano

Wszędzie Cię przyjmą, bo dostają za Ciebie hajs, chyba, że jest to jakaś szkoła typu Sztaszic w Wa-wie i mają tam taki tłok, że to dla nich wyjebane i wybierają po świadectwach i wynikach po teście gimnazjalnym. 

Opublikowano

Składasz 3 szkoły i wybierasz potem które kierunki Cię interesują, po kolei. Jak tu sie nie uda to tu Cie wezmą etc

shoob.png

Opublikowano

Na pewno ? to ważne bo jedna osoba mi mówi że bez problemu, a druga mi mówi że nie bo to jest dla naszego dobra..

tak

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Wszystko się da, tylko zaznać w kolejności. od tych do których chcesz najbardziej iść, w razie innej kolejności, pójdziesz do pierwszej lepszej, która wpisałes na pierwszym miejscu

azbest_6038.png

Elo kochanie masz u mnie branie <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...