Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie serwera vps - początek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, napisze/zapoda mi ktoś jakiegoś tuta jak postawić serwer metin2 na vps?(Vps na microhost.pl) i czy na ssd(najdrozsza opcja) wypali?

Opublikowano

A więc porównałem oferty twojego hostingu oraz te http://www.kimsufi.com/pl/oferty. Dysk SSD czy potrzebny ?? Ależ oczywiście że nie. jeśli chodzi o stawianie serwera to tutków jest pełno a najważniejsze co ci jest potrzebne podczas takowej konfiguracji to instalacja MYSQL oraz WWW (jeśli chcesz mieć stronę za darmo) odpowiednie libki wgrane oraz potworzyć symlinki (czy jakoś tak). Pytanie też czy chcesz mieć 1 channel 2 czy 4. Sprawdzałem lokalnie na kompie to metin sam przy 4 channelach ciągnął 2 GB i nie wiem czy jest to dobrze czy nie mowie jak jest u mnie na lokalu. 

Opublikowano

Wgraj sobie, czyste pliki terenza. Masz tam wszystko podstawowe, co potrzebne do ogarnięcia.

Jest troszkę bugów, ale naprawiając je, nauczysz się czegoś więcej przy okazji.

Jeszcze w zależności od wersji bsd i jej bitów, musisz wgrać odpowiednie liby potrzebne do odpalenia.

Są one na mpc, pod różne wersje bsd.

742949sygna_mpc.png

Gość Lajk™
Opublikowano

Wgraj sobie, czyste pliki terenza. Masz tam wszystko podstawowe, co potrzebne do ogarnięcia.

Jest troszkę bugów, ale naprawiając je, nauczysz się czegoś więcej przy okazji.

Jeszcze w zależności od wersji bsd i jej bitów, musisz wgrać odpowiednie liby potrzebne do odpalenia.

Są one na mpc, pod różne wersje bsd.

Liby pod każdy system są takie same.. Różnica polega tylko na tym że na 32 bitowy system wrzucasz liby do /usr/lib/ a na 64 bitowym wrzucasz do /usr/lib32/ i tyle.

Witam, napisze/zapoda mi ktoś jakiegoś tuta jak postawić serwer metin2 na vps?(Vps na microhost.pl) i czy na ssd(najdrozsza opcja) wypali?

Weź ssd bo te dyski są dużo szybsze.. i lepsze. :p

­

Opublikowano

Biore najdrozszr ssd z microhost mam pytanie jak na vps zainstalowac free bsd a co do tutow toczekam na linki i mam pytanie... Jak darmowa strone? Da sie .pl i bedzie polaczenie z vps?

Opublikowano

Biore najdrozszr ssd z microhost mam pytanie jak na vps zainstalowac free bsd a co do tutow toczekam na linki i mam pytanie... Jak darmowa strone? Da sie .pl i bedzie polaczenie z vps?

Przy zakupie wybierasz wersje free bsd, potem czekasz aż Ci skonfigurują vps'a i masz, sam nie instalujesz.

.pl to jest domena, musisz se ją kupić ...

Darmowa strona polega na tym, że apache instalujesz na vps'ie i do konkretnego katalogu, wrzucasz pliki strony.

Łączysz się z nią poprzez ip vps'a, możesz pod nie podpiąć se domene .pl

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

Co do instalacji serwera itp polecam Ci ten poradnik. Pierwszy serwer vps stawiałem przy jego pomocy i wszystko działało.

Opublikowano

Przy zakupie wybierasz wersje free bsd, potem czekasz aż Ci skonfigurują vps'a i masz, sam nie instalujesz.

.pl to jest domena, musisz se ją kupić ...

Darmowa strona polega na tym, że apache instalujesz na vps'ie i do konkretnego katalogu, wrzucasz pliki strony.

Łączysz się z nią poprzez ip vps'a, możesz pod nie podpiąć se domene .pl

Na tym vps co ja chce kupic nie ma opcji bsd chyba ze jest ja nie wiem ktore to(microhost, nie inne!), co do strony.. jak idzie to podpiac?

Opublikowano

Weź sobie kup vps albo na mintshost albo na blazingfast.

Wyjdzie CI tyle samo a na 100% wszystko będzie sprawne, ostatnio nawet mintshost wyciagnął sprzęt z piwnicy bo nie lagują vps xD

OQqSOv4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...