Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Pukawka - opłaca się?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeżeli masz pomysł i reklamę to oczywiście ze się opłaca. Jeżeli serwer będzie działać miesiąc to zdecydowanie nie

Pozdrawiam

Opublikowano

­Na pukawce najlepiej się opłaca hostingować.

Jeśli jednak masz więcej hajsu to możesz zainwestować w vps'a.

Opublikowano

na pukawka możesz mieć DUŻYYYY serwer nawet za free- wystarczy, że dasz dowód posiadania serwerów na innym hoście/ss z zarobkami z serwera :D ja pokazałem moje z 9k i dostałem bungeecord 200slotów na free i kilka serwerów z lepszej oferty ale już chyba wystarczy takie info :P

co do @topic to jak najbardziej opłaca się tam inwestować ponieważ BOK ogarnięty, panel z którego wszystko masz jak na dłoni... Czego chcieć więcej.

Opublikowano

Według mnie to nie jest najlepszy wybór. Hostingi tego typu często wciskają ludziom kit, że wszystko bez limitu, a tak na prawdę jes tlimit :) Ja sama wykupiłam kiedyś na próbę serwer z tej oferty, dość często były lagi i strasznie duże obciążenie procesora. Ja bym brała jakiś serwer z mineserv.eu :)

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

@_LillyPL_ a czytałaś info o tej ofercie? Jest limit ramu ale tylko dla tego, że jak widzą większą aktywność na serwerze to w tedy dodają ci ram... Jak grało u cb 1-5 osoby no to nie było co zwiększać, bo początkowo startuje się chyba z 1-2k ramu a na slota przeznaczone jest ok 500mb oraz kolejne 500-1k na pluginy :D Nie martw się, pierwszego dnia masz mało ramu a następnego już masę :P

Opublikowano

@MsPatryk

Ale zarobki idace na itemshop serwera? Tzn hosting a nie do cb?

No wiesz jak mi ktos by dawal za darmo 9k to tez bym mu dal taki serwer xD.

Za 7k mozna kupic maszyne na ovh ktora utrzyma serwer metina 6k graczy tak btw :D

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Według mnie to nie jest najlepszy wybór. Hostingi tego typu często wciskają ludziom kit, że wszystko bez limitu, a tak na prawdę jes tlimit :) Ja sama wykupiłam kiedyś na próbę serwer z tej oferty, dość często były lagi i strasznie duże obciążenie procesora. Ja bym brała jakiś serwer z mineserv.eu :)

No nie bardzo z tymi lagami, bo nie ma limitu cpu.

Za to działa system który pilnuje tylko aby źle skonfigurowane serwery nie przeciążały maszyn.

To jest lepsze rozwiązanie niż od razu narzucone limity procesora.

Podobnie jest z ramem.

Chętnie udostępnię Ci serwer na 14 dni z oferty Bez limitu. Napisz na [email protected]

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Info dla @2up zarobki mam na platnosci-online bo tam nie wymagają 18+ xD więc jak osiagne ten wiek to wypłacę a tak to nadal zarabiam KOKOSY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...