Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, chciałem podkręcić procesor, przekombinowałem i teraz jak włączam kompa ciągle mam czarny ekran. Procesora raczej nie spaliłem bo podkręciłem z 3.3 do 3.6 (takigo ma boosta ale boost nigdy się włączyć nie chciał a był aktywny). Jak to naprawić???? Pomocy ponieważ komputera używa cała rodzina!!!!

Opublikowano

Zresetuj bios, zworka jest na płycie. Nie wiesz gdzie to sobie poczytaj instrukcję obsługi albo naucz się szukać na płycie napisu CLEAR_CMOS lub podobnego. 

Nie słuchaj matołów co będą doradzali wyciąganie baterii. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wyciąg baterie na 1 minute... Jest to samo co wyciągnięcie zworki. :)­

My PC Specs: Płyta GłównaGigabyte Z87X D3H ProcesorIntel Core i7 4770 | Karta Graficzna: XFX RX 480 8GB  Zasilacz: SilentiumPC Deus M1 600W Dysk Twardy: SSD GOODRAM Iridium Pro 240GB | Pamięć OperacyjnaKingston HyperX 2x 4GB 2400MHz 

Opublikowano

Akurat nie, nowe biosy działają bez zasilania przez kilkanaście godzin do kliku dni, przy okazji zabezpieczone są przed bezmózgimi użytkownikami wyciągającymi baterie i zwierającymi blaszki zasilania.

Zworka resetuje całkowicie ustawienia EPROM biosu i tylko takie działanie jest właściwe dla płyt głównych.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...