Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki procesor?

Gryzu33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdecydowanie i5 2500k 2gen, stworzony jest na nowszej architekturze w porównaniu do tego starego padła (i7) śmiga o niebo szybciej. :)

My PC Specs: Płyta GłównaGigabyte Z87X D3H ProcesorIntel Core i7 4770 | Karta Graficzna: XFX RX 480 8GB  Zasilacz: SilentiumPC Deus M1 600W Dysk Twardy: SSD GOODRAM Iridium Pro 240GB | Pamięć OperacyjnaKingston HyperX 2x 4GB 2400MHz 

Opublikowano

Reszta sprzętu to GTX 650 2gb 128bit 8 gb ram hyper x 1600 Mhz 

Jeśli mogę prosić o szybką odp z góry dzięki :P

Opublikowano

Tzn w tej chwili mam AMD i do proca kupię nową płytę głowną, polecacie jakąś ? 

Tzn w tej chwili mam AMD i do proca kupię nową płytę głowną, polecacie jakąś ? 

Opublikowano

Ale Ty k***a śmieszny jesteś .. To forum widać nie potrtafi pomóc . Oczekuję odpowiedzi na pytanie a w zamian dostaję ***** , Dzięki ;)

Opublikowano

To że jeden nie idiota sobie robi jaja to nie znaczy że to forum jest do niczego ale jeśli tak twierdzisz to śmiało idź na inne 

Opublikowano

Nie na inne ale denerwują mnie takie dzieci jak on :) Mógł byś mi ,, Premul '' odpowiedzieć na pytanie ? zadane w opisie ?

Opublikowano

Odpowiedzieć jeszcze musisz czego oczekujesz odpłyty. Ma to być ATX (duża, często na dwie karty graficzne (do SLI lub CrossFire) i z 4 gniazdami na ram), czy mATX (mniejsza, z mniejszą ilością miejsc na ram).

I co z ramem, bo musisz włożyć tam DDR3 i tu polecam kupić 8 gb (2x4gb) a z czasem dokupić drugie 8 gb (2x4gb), ale wtedy musisz kupić ATX (dużą). Cena nie jest dużo większa, ale pytam, bo nie wiem jaką mam obudowę.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

to zalezy do czego, i5 zdecydowanie mocniejszy na 1 watku, i7 lepszy w wielowatkowych zadaniach

i5 sie kreci do 4.5, i7 nie wiecej jak 4.1, ale jak juz lga 1366 to tylko jakis xeon w 32nm

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...