Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy taki serwer ma szanse wypalić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mysle nad stworzeniem serwera z modami na wlasnym luncherze. Mody beda dosyc ciekawe, przygodowe, nowe potwory itp. (Mozecie tez napisac jakie mody polecacie i dlaczego)

Bedzie to na wersje mc 1.7

Wielu osoba mc juz sie znudzil przez ze na serwerach pvp, wojny gildii, easyhc itp. robi sie to samo przez kazda edycje.

Mamy jutubera 15k widzow ktory zapewnia reklame, bedzie streamowal itp.

Ale co do samego serwera. Do tego serwera nie kazdy bedzie mial dostep. Zeby moc wejsc na serwer trzeba bedzie zaplacic (w ten sposob pozbedziemy sie cheaterow, debilii itp)

Stworzy sie fajna ekipa gdzie razem bedziemy gadac sobie na ts, bawic sie modami i co najwazniejsze to gra 4fun czego juz dawno w mc nie spotkalem.

Co o tym myslicie?

Opublikowano

Moim zdaniem, jeśli wprowadzisz opłatę za coś czego jeszcze dany gracz nie testował to nie wypali. Największy zysk przynoszą gry w które grasz za darmo, a możesz płacić za jakieś udogodnienia. Moim zdaniem oczywiście.

Opublikowano

Dobry pomysł. Dodaj jakieś podróżnicze mody, ruiny, Tornado z modu Weather & Tornados. Modów jest wiele i jeżeli taki serwer powstanie to może wbić wiele Graczy.

Opublikowano

Hmm, serwer całkiem dobry, kilka ostatnich zdań mnie przeraziło!

ZAPŁACIĆ ZA WEJSCIE? Po prostu porypane. Gracz musi się przekonać, czy fajny serwer,

czy nie.

Moim zdaniem, jeśli wprowadzisz opłatę za coś czego jeszcze dany gracz nie testował to nie wypali. Największy zysk przynoszą gry w które grasz za darmo, a możesz płacić za jakieś udogodnienia. Moim zdaniem oczywiście.

Swiete słowa. To jest prawda, według 90% ludzi grających w MC. Wtedy ten serwer, będzie jak Wizard101, czyli  że za ukończenie fabuły musisz płacić. Za wejscia na mapki też. Takich rzeczy, się nie lubi. Jesli o mody które chcesz dodać, to masz takie:

-Galacti Craft (czy jakos tak)

-Mo Creatures

-Najlepiej autorskie mody przez cb wykonane (nie umiesz to , popros kogos kto to umie robić, wtedy gracze się zachęcą)

-Mody na dungedony, latające wyspy, losowo generowane skrzynki.

-Mody na apokalipsy, np powstanie wulkanu, tornado co niszczy np.: cały kogos dom, pól spawna (a potem gracze muszą odbudowywać, a jak pomogą dostają np:

10 diax)

itd

@Edit

Polecam zrobić np.: własny launcher, bo graczą nie chce się pobierać poszczególnych modów. Ew. z poziomu gry. Jednak launcher urozmaici grę .

--

Opublikowano

Serwer ma nie byc przeznaczony dla "kazdego". Chce miec ogarnietych ludzi. Wiele ludzi odchodzi z mc dlatego ze na serwerach jest syf. Serwer bedzie przeznaczony dla osob ktore chca grac 4fun. Pozwole sobie porownac ten serwer do ESEA w CS:GO. Grajac zwykle mecze w cs go spotykamy wielu cheaterow, trollow i debilii. Placac za cos, w tym przypadku za ESEA najprawdopodobniej nie spotkamy czegos takiego.

Opublikowano

Serwer ma nie byc przeznaczony dla "kazdego". Chce miec ogarnietych ludzi. Wiele ludzi odchodzi z mc dlatego ze na serwerach jest syf. Serwer bedzie przeznaczony dla osob ktore chca grac 4fun. Pozwole sobie porownac ten serwer do ESEA w CS:GO. Grajac zwykle mecze w cs go spotykamy wielu cheaterow, trollow i debilii. Placac za cos, w tym przypadku za ESEA najprawdopodobniej nie spotkamy czegos takiego.

Myślisz że jak ktoś zapłaci nie będzie cheatował? Przecież to z góry jest skazane na porażkę... Ogarniętych ludzi których stać na taką rozrywkę.

Ja np nie zagrałbym na nim.. Dlaczego? Nie lubie kupować w ciemno, dla mnie to chore. Kupie wejściówkę na serwer i co? I mi się nie spodoba a hajs który mógłbym wydać na coś lepszego stracony.

A do własnego launchera.. hm zakładam że znasz JAVE albo C++..

Co do lagów bo padła odpowiedź żeby ich nie było. Musiałbyś zgarnąć więcej ludzi niż planujesz, bo na serwer z modami są potrzebne ogromne zasoby ze strony gracza i twojej, bez tego serwer będzie dnem...

Ja jestem przeciw bo i tak na nim nie zagram

r9wfFzB.png

Opublikowano

Pomysł jest dosyć dobry i ciekawy, ale co dla niektórych te początkowe płacenie za wejście na serwer może wydawać się głupie i zniechęci ich to trochę do zagrania na serwerze. 

Mógłbyś te płacenie trochę w inny sposób zrobić. 

Myślę, że YouTuber pomoże wybić ten serwer na prostą drogę.

Opublikowano

­Jeśli chodzi o jakaś opłatę za serwer, okej. Jest to jakiś pomysł aby wybrać graczy uczciwych od mniej uczciwych. Ważna jest kwestia, za ile?

Pamiętaj że ludzie będą dużo więcej oczekiwać od Ciebie gdy będą musieli coś dać od siebie. Dla mnie opłata w wysokości 5zł - 10zł/mc nie jest problemem, ale trzeba patrzeć też co za to otrzymam, czy w to jest tego wszystkiego warte. Czy obok nie jest serwer który oferuje to samo, ale za darmo.

Od czasu do czasu gram na serwerze gdzie opłacam składkę w wysokości ok 5zł/mc, są to głównie koszty utrzymania serwera. Dla mnie nie jest to duża kwota, ale jest pewną barierą dla innych graczy. Natomiast, każdy zdaje sobie sprawę że jesteśmy żeby od czasu do czasu pograć i spokojnie odpocząć. Dla nas nie istnieje problem składki, ważniejsze jest to jak będziemy spędzać czas podczas gry.

Dobranie odpowiedniego community zajmuję trochę czasu a to jest esencja tej gry. To zgrani ludzie tworzą to grę, więc przy odpowiedniej ekipie Vanilla będzie mega przeżycie, na to wszystko należy patrzeć bardzo rozlegle. Masz już jakieś doświadczenie w administracją serwera?

Opublikowano

moim zdaniem fajnie taki serwer zrobić, coś nowego...

Ale wejście za opłatą to totalny syf.

Będziesz miał mało graczy.

Nawet z YouTuberem nie wiadomo jakim, za opłatę nikt Ci nie wejdzie.

To głupie jest :P

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Uważam, iż z youtuberem 15k taki serwer w Minecraft ma rację bytu, ponieważ:

-> będzie reklama

-> mody, a nie kolejne sv+frakcje

I tutaj wasze pole do popisu.. spawn, dopieszczenia, BALANS rozgrywki..

Opublikowano

Wszystko zależy od tego, czy serwer będzie fajny.

Oraz od tego, czy administracja będzie składała się na przedłużenia...

jeśli tak będzie, to uważam że będzie OK.

"Przemoc pisemna" niczego nie rozwiązuje.

Opublikowano

Z tego co pamiętam EULA takiego czegoś zabrania.

Moim zdaniem: Nie

Serwer nie wypali. Przetestuj, a potem płać. Serwer padnie, jeżeli nie będzie go nikt opłacał, a koszty wejścia na serwer nie powstrzymają trolli i cheaterów. 

Opublikowano

Oczywiście, że ma szanse. W Polsce nie ma żadnego dobrego serwera na modach. Tylko z tą opłatą za wejście przesadziłeś ;/ Zrobi się z tego prawdziwe Pay4Play..

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Może jak  chcesz z opłatą, to pierw gracz będzie miał możliwość zobaczenia spawnu itp przez 30 min a póżniej go wyrzuca i musi zapłacic przy następnym wejściu.

Opublikowano

Oczywiście, że ma szanse. W Polsce nie ma żadnego dobrego serwera na modach. Tylko z tą opłatą za wejście przesadziłeś ;/ Zrobi się z tego prawdziwe Pay4Play..

A grałaś na Te****ocku?

@top

Wydaje mi się, że wprowadzenie płatnych wejściówek bez możliwości przetestowania na serwer jest strzałem w stopę, według mnie lepszym pomysłem byłoby danie graczom np. 48 godzin na zapoznanie się z serwerem, ale gracz nie mógłby budować itd. tylko zwiedzać i dopiero po tym okresie próbnym gracz będzie mógł zdecydować czy chce kupić wejściówkę czy nie. Jeżeli zależy ci na atmosferze i fajnej zabawie to raczej serwer publiczny tego nie zagwarantuje, o wiele lepiej pograć ze znajomymi czy też zapytać się osób, które zachowują się normalnie, czy chcą wspólnie pograć na modach.

Opublikowano

Moim zdaniem najlepiej jest zostawić opłatę za wejście na serwer, ale odpowiednią (np. 1,23 SMS lub 2,46 SMS nie więcej). Dzięki temu prawie każdego będzie stać na wejście na serwer. Ale na początku radziłbym nie dawać opłaty za wejście, tylko jak będziesz miał kilku stałych graczy.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Zgadzam się z tym bo jak by była opłata na samym początku to ja nawet bym nie zagrał

b69373ee778df.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...