Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Imagesearch 2 obrazki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem i ciekaw jestem czy mozecie mi w jakis sposob pomoc. Otoz powiedzmy ze na ekranie wyswietlaja sie rozne znaki(obrazki). Jest 6 roznych znakow, i 2 takie same. Czy da sie zrobic w jakikolwiek sposob, zeby klikalo myszka najpierw w jeden taki sam znak, a pozniej w drugi? I za kazdym razem sie one zmieniaja

Opublikowano

Napisz najpierw skrypt sprawdzający wszystkie obrazki i liczący je. Dwa będą przecież policzone więcej razy, a skoro są takie same to nie ma problemu , kliknie w jeden, potem poszuka drugiego i kliknie znowu. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Bezsensem będzie pisać i tracić czas na kawałek kodu który nie będziesz potrafił wykorzystać a co dopiero napisać choć linijkę. Naucz się to sobie napiszesz i sam sprawdzisz w działaniu.

Opublikowano

Bezsensem to jest twoje nabijanie postow, to jest forum do pomocy a ja nie chce gotowego kodu tylko wskazowki ktore mi cos powiedza/pomoga a nie hejty. Zliczanie wszystkich obrazkow?W tablicy? Petla for? Kazdy obrazek wystepuje 1, tylko jeden sie powtarza. Chyba ze znasz jakas dobra strone z pomoca do AutoIta? Niekoniecznie po Polsku

Opublikowano

Pomoc uzyskasz jak co napiszesz a nie będziesz czekał na gotowy kod, najwyżej się ktoś zlituje i napisze kawałek tracąc kilkanaście godzin na sprawdzanie skryptu.

Regulamin działu widocznie nie znasz, jak nie to sobie przeczytaj jaki jest.

Rozwiązań jest kilkanaście w sposobach liczenia jeden podałem. Sam sobie dopasuj funkcje co będą potrzebne w skrypcie bo mogą być wszystkie jakie chcesz. 

Google składnica wiedzy o Autoit największa, forum autoita, elitepvpers + kilka o wysokim poziomie gdzie raczej nie wejdziesz bez znajomości jakiegokolwiek programowania a nie tylko skrobania skryptów w prostym autoit . 

Opublikowano

Pomoc uzyskasz jak co napiszesz a nie będziesz czekał na gotowy kod, najwyżej się ktoś zlituje i napisze kawałek tracąc kilkanaście godzin na sprawdzanie skryptu.

Regulamin działu widocznie nie znasz, jak nie to sobie przeczytaj jaki jest.

Rozwiązań jest kilkanaście w sposobach liczenia jeden podałem. Sam sobie dopasuj funkcje co będą potrzebne w skrypcie bo mogą być wszystkie jakie chcesz. 

Google składnica wiedzy o Autoit największa, forum autoita, elitepvpers + kilka o wysokim poziomie gdzie raczej nie wejdziesz bez znajomości jakiegokolwiek programowania a nie tylko skrobania skryptów w prostym autoit . 

No ale jednak nie ma funkcji ktora zwraca kordy wszystkich znalezionych obrazkow. Pobralem ta biblioteke i z tego co widze w funkcji imagesearchArea $array powinna posiadac kordy wszystkich obrazow. Wystarczy sprawdzic czy w tablicy jest np 12 komorek(z tego co widze to uzywane jest 6 komorek do jednego obrazka).Glowy za to nie dam sobie uciac ;) Jak to nie zadziala to rownie dobrze mozesz uzyc najpierw imagesearch, a nastenie szukasz drugi obrazek przez imagesearcharea, ale pomijajac ten obszar w ktorym znalazles pierwszy obrazek.

Opublikowano

A kto mówił ze jest, napisałem wyraźnie żeby sobie takowy napisać bo akurat mowa o szukaniu obrazka za pomocą skryptu do tego przeznaczonego pewnie gra jest we flashu.

imagesearchArea nie szuka tak jak myślisz obrazów tylko w obszarze jaki mu oznaczymy obrazka wzorcowego

Prościej by było jeśli to html wtedy tylko analiza kodu strony wystarczy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...