Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem tego typu, że zmieniłem internet i jakieś 3 tygodnie po zmianie internetu lol zaczął mi crashować. Pisałem o tym do Supportu i powiedzieli mi że moje IP jest na czarnych listach DNS i że jak przeskanuje wszystkie komputery w domu danym programem to problem minie. Zrobiłem to i w sumie nic to nie dało. Po włączeniu komputera, np. na 10 minut moje DNS nie jest na czarnej liście a potem znowu na nią wraca(mam zmienne IP). Co moge jeszcze zrobić żeby moje DNS nie było na czarnej liście? Bardzo proszę o pomoc

Pomocnik
Opublikowano

Jeżeli dobrze rozumiem, to Twoje IP jest w jakiś sposób blokowane po stronie Riotu, więc nic na to nie poradzisz. Ewentualnie spróbuj zagrać przez jakiś VPN.

Opublikowano

Na routerze wymuś stałe ip.

Możesz też spytać się dostawcy, czy zrobią Ci stałe ip.

Możesz także zmienić internet.

League of Legends

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Co da w tym wypadku wymuszenie stałego IP?

Granie na niezablokowanym przez Riot.

Opublikowano

a jak dokładnie to zrobić? da ktoś link do poradnika czy coś?

Czyli to wygląda tak, że sprawdzasz konfigurację routera czy jest opcja ustawienia stałego IP, jeśli to zawiedzie masz 2 możliwości:

1) Jeśli nie jesteś pełnoletni i to rodzice podpisali umowę to prosisz ich żeby zadzwonili do dostawcy internetu i zapytali się o możliwość ustalenia stałego adresu IP, jeśli możliwa to ją wybrali.

2) Jeśli to Ty podpisywałeś umowę to analogicznie robisz to co zrobiliby rodzice w opcji 1.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...