Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dodanie broni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, kilka dni temu zacząłem bawić się z clientem metin2. Mam pliki Terenzo oraz pewien problem. A mianowicie, nie mogę dodać broni. Dodałem wpisy do item_proto, item_list, ikonkę do ikon oraz wpis do item_proto w navicat (Piszę, bo może o czymś zapomniałem?). Model broni dałem taki jak do truty. Niestety po restartach maszyny i próbie przywołania broni(/item 1800000) dostaję komunikat, że nie ma item'a o takim vnum. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

Opublikowano

Zmień ID na 4 cyfrowe.

Zmieniłem i nic to nie dało :/

Czy to w ogóle możliwe, że przedmiot jest w bazie(dodany w navi), a nie można go przywołać na serwerze?

Opublikowano

Jakie pliki?

Ty tak serio?

Przecież napisał :O

Cześć, kilka dni temu zacząłem bawić się z clientem metin2. Mam pliki Terenzo oraz pewien problem. A mianowicie, nie mogę dodać broni. Dodałem wpisy do item_proto, item_list, ikonkę do ikon oraz wpis do item_proto w navicat (Piszę, bo może o czymś zapomniałem?). Model broni dałem taki jak do truty. Niestety po restartach maszyny i próbie przywołania broni(/item 1800000) dostaję komunikat, że nie ma item'a o takim vnum. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

Skoro wyskakuje Ci taki komunikat to znaczy że w bazie nie masz tego " ID ITEMU "

Zapewne błędnie dodane query

Opublikowano

Ty tak serio?

Przecież napisał :O

Skoro wyskakuje Ci taki komunikat to znaczy że w bazie nie masz tego " ID ITEMU "

Zapewne błędnie dodane query

Faktycznie, nie zauważyłem.

Nie zły wpis bo by mu wywalało, że błędne.

Na plikach terenzo trzeba te zapytanie dodać do item_proto.txt w FTP a nie w navi

Opublikowano

Faktycznie, nie zauważyłem.

Nie zły wpis bo by mu wywalało, że błędne.

Na plikach terenzo trzeba te zapytanie dodać do item_proto.txt w FTP a nie w navi

Czy Filezilla będzie do tego odpowiednia?

Gdzie znajdę item_proto.txt?

Opublikowano

Ok, pomyślałem, że postawie serwer na innych plikach. Może ktoś z was ma jakieś polecane, czyste pliki?

@Edit

@Turon™

dzięki za gotowy plik w takim razie zostaję na terenzo.

Dziękuje też wszystkim za pomoc ;)

Temat do zamknięcia.

Opublikowano

Ok, pomyślałem, że postawie serwer na innych plikach. Może ktoś z was ma jakieś polecane, czyste pliki?

nie ma czystych plików ^^. Terenza są chyba najlepsze dla nauki i jako podstawka.. Lecz wiadomo.. I tam są błędy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...