Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualna analiza:

8501714322222321387253.png

Od razu przepraszam za taką krótką analizę aczkolwiek to jedyny mecz, który jest sensowny na dzisiejszy dzień (może coś jeszcze napiszę na Na'Vi vs TSM).

NiP żeby liczyć się na tym turnieju musi nazbierać punktów więc ten mecz może być idealny dla nich do tego.

Nie polecam obstawiać dużo aczkolwiek nie trzeba sobie żałować.

Mecze Onlie (5/6)

20.05.2015

1498614321359121387253.png

GPlay vs Piter

9384614321359121387253.png

Fnatic vs TSM

JW nie zagra lub zagra ale będzie za bardzo lamił! Bardzo ważny powód = zmiana beta. Wszyscy teraz niech lecą na TSM.

7957414321359121387253.png

NiP vs VP

19.05.2015

2593814320476961387253.png

Analiza_Na_Szybko

Typ spotkania: BO3

Drużyny: Gamers2 (Polacy) | mouzesports (Niemcy)

Data: 19.05.2015

Analiza: Polacy z G2 pokazali się wczoraj z zabójczej strony na mapie de_mirage pokonując LGB 16:5 lecz na de_overpass zabrakło im zwyczajnego zgrania oraz podstawowych rzeczy takie jak np. nie skracacie swojej pozycji po stronie CT. Mouz bardzo zostało zboostowane po dołączeniu do nich nowych zawodników i to może być kluczowa rzecz, przez którą powinni wygrać dzisiejszy mecz.

Dodam, że zwycięzca tego meczu będzie mógł wybrać grupę, w której będą grać na turnieju.

6519514320479671387253.png

Analiza_Na_Szybko

Typ spotkania: BO1

Drużyny: CW (Duńczycy) | GPlay (Bułgarzy)

CW ma teraz nowy skład oraz nie jest to, to stare CW, które każdy pamięta a samo GPlay rośnie w siłę i od czasu do czasu pokonują silniejsze od siebie drużyny. Nie można zapominać, że spotkanie to BO1 i jeżeli wypadnie mapa Duńczyków to można napisać jedno wielkie "GG". Ze względu na procenty polecam obstawić mniejsze sumy na GPlay, które powinno ugrać mapę.

18.05.2015

3480414319552551387253.png

Analiza_Na_Szybko

Typ spotkania: BO2

Drużyny: Gamers2 (Polacy) | LGB (Norwedzy)

Data: 18.05.2015

Analiza na szybko więc na szybko napisze na kogo i dlaczego:

Radzę obstawić na G2 nawet wyższe sumy, w sobote jak grali pokazali się z bardzo mocnej strony więc na 100% wygrają przynajmniej jedną mapę, którą sobie wybiorą a dodatkowo LGB nie radzi sobie w nowym składzie więc powinno dosyć gładko pójść.

Mecze wycofane

19.05.2015

9182714320498111387253.png

Analiza_Na_Szybko

Typ spotkania: BO1 (Inferno)

Drużyny: EnVyUs (Francuzi) | TSM (Duńczycy)

Chyba drugie najciekawsze dzisiejsze spotkanie (19.05.2015) zaraz po popisowym a zarazem pierwszym meczu drużyny "Kinguin". Dla obu drużyn (przypuszczam) Inferno może być jedną z lepszych map i wszystko będzie zależało od błędów popełnionych przez dane teamy np. dla EnVy podstawową złą rzeczą są skróty pozycji ale nadrabiają to tym, że są najlepszą drużyną wygrywającą pistoletówki i wszystko właśnie będzie zależało od: 1. Pistoletówek 2. Rundy nożowej (kto 1-wszy wybierze wygodniejszy dla siebie side).

Ze względu na % można postawić ICB+ na EnVyUs gdyż to czyste 50-50 a spotkanie będzie zależało od kluczowych rund oraz od wczelkich clutch typu 1v1, 1v2 etc.

Gfinity 2015 Spring Masters 2 (5/6)

15.05.15 - 17.05.15

Dzień pierwszy.

W pierwszym dniu nie chciałem zbytnio obstawiać meczy m.in. przez duże procenty oraz możliwe problemy z przystosowaniem się do nowego czasu przez drużyny, jednak musiałem coś wybrać, żeby trzymać jakieś itemy z returnsach gdyż byłem pewny, że w następne dni nie da rady nic obstawić przez wyłączone lub przeciążone boty.

Mecz, który wybrałem to EnVyUs vs Titan. Wydawał mi się on dosyć pewny, gdyż każda z drużyn ze względu na kijowy system rozgrywek (BO2) chciała sobie nazbierać punkty i wygrać jak największą ilość rund bo w przypadku takiej samej ilości punktów po rozegraniu swoich czterech meczy były by liczone rundy.

2135214318554851387253.png

Dzień drugi.

W drugim dniu miałem swoje itemy w returnach więc obstawiałem mecze ok. 30 minut przed rozpoczęciem gdyż procenty bardzo się wachały a osobiście nie chciałem obstawiać na coś co ma 90%-10%.

Były bardzo ciekawe mecze lecz przyznając się bez bicia nie wiedziałem na jakim poziomie na tym turnieju grało m.in. Na`Vi i NiP. W meczu EnVyUs vs VP było wszystko niepewne bo jeżeli EnVy przyłożyło by się to Virtusi zostaliby wyeliminowani z turnieju gdyż zapewne nie wyszliby z grupy. Samo VP pokazało bardzo ładny poziom rozwalając lekceważących ich przeciwników 2:0.

Osobiście obstawiałem tylko 2 mecze - VOX vs Liquid oraz Fnatic vs Na'Vi.

Australijczykom poszło dosyć gładko z chłopakami z Ameryki, obstawiałem właśnie na VOX ze względu na pokazanie się ze ŚWIETNEJ strony w meczu z Fnatic oraz pewności, że wynik byłby przynajmniej 1:1 gdyż mają opanowanego Dusta2 na światowym poziomie.

3116214318554851387253.png

Drugi mecz, który był rozgrywany między drużyną uważaną za aktualnie TOP1 (Fnatic) a Ukraińskim Na'Vi został wygrany przez Szwedów m.in. przez błędy wschodnich zawodników oraz świetnego aim'a ze strony Fnatic. Dodatkowo jeżeli szwedzi chcieli liczyć się na turnieju to musieli wygrać mecz, gdyż po remisie z VOX Eminor nie zapowiadało się dosyć dobrze dla ich drużyny.

9285114318554851387253.png

Dzień trzeci.

Noi w końcu nadszedł czas na półfinały Gfinity, dzięki czemu będziemy mieli bardzo zacięte walki o dostanie się do samego finału.

Pierwszy mecz, który odbędzie się już dzisiaj o 13:00 (17.05.2015) rozgrywany będzie między Titan a Fnatic. Mecz dla niektórych łatwy a dla niektórych trudny do zanalizowania gdyż Fnatic według mnie nie pokazało nawet 80% swoich możliwości na tym turnieju. Francuzi byli specjalnie na bootcampie przygotowując się na ten turniej i jak widać dużo im to dało (mecz z Virtus.Pro). Mimo wszystko stawiam na Szwedów gdyż francuzi to jak zawsze niewiadoma i ich mecze zależą od dyspozycji kennego.

8443414318720731387253.png

Drugi dzisiejszy mecz to Virtus.Pro vs Na'Vi. Jeżeli miałbym stawiać to sądzę, że Na'Vi może mieć minimalnie większe szanse aczkolwiek będąc Polakiem i znając historię VP mogę śmiało stwierdzić, że mecz będzie bardzo zacięty. Zmiana prowadzącego dała naszemu zespołowi wielkiego boosta a NEO rozkłada swoje skrzydła. Przegrana z Titan to była wielka wtopa aczkolwiek na mój gust to właśnie Francuzi byli lepiej przygotowani na ten turniej niż Na'Vi więc osobiście pokuszę się malutkim betem na rodaków.

7909814318891521387253.png

Noi nareszcie finał, w którym zmierzą się nasi Virtusi z Fnatic. Mecz może być jednostronny aczkolwiek mapy nadają "smaczek" i jest to jedna wielka niewiadoma. Ku mojemu zdziwieniu Fnatic wybrało pierwszego Cobbl'a a nie Mirage'a i to mógł być błąd gdyż jak wszyscy wiemy rodacy grają bardzo ładnie tam lecz Szwedzi nie odstają. Ze względu na procenty ja pokusiłem się obstawić LOW beta na VP, zobaczymy co z tego wyjdzie.

GL & HF

5767514319549471387253.png

Tylko LAN'y (czasami małe wyjątki). #PEWNIAKI

Tylko znane dla mnie drużyny.

Maksymalnie 3 mecze dziennie.

* Są to moje trzy złote zasady, nie zostały opisane te podstawowe (np. Zakaz zmieniania beta bez poważnego powodu).

Opublikowano

Gfinity 2015 Spring Masters 2 (5/6)

Dzień pierwszy.

W pierwszym dniu nie chciałem zbytnio obstawiać meczy m.in. przez duże procenty oraz możliwe problemy z przystosowaniem się do nowego czasu przez drużyny, jednak musiałem coś wybrać, żeby trzymać jakieś itemy z returnsach gdyż byłem pewny, że w następne dni nie da rady nic obstawić przez wyłączone lub przeciążone boty.

Mecz, który wybrałem to EnVyUs vs Titan. Wydawał mi się on dosyć pewny, gdyż każda z drużyn ze względu na kijowy system rozgrywek (BO2) chciała sobie nazbierać punkty i wygrać jak największą ilość rund bo w przypadku takiej samej ilości punktów po rozegraniu swoich czterech meczy były by liczone rundy.

2135214318554851387253.png

Dzień drugi.

W drugim dniu miałem swoje itemy w returnach więc obstawiałem mecze ok. 30 minut przed rozpoczęciem gdyż procenty bardzo się wachały a osobiście nie chciałem obstawiać na coś co ma 90%-10%.

Były bardzo ciekawe mecze lecz przyznając się bez bicia nie wiedziałem na jakim poziomie na tym turnieju grało m.in. Na`Vi i NiP. W meczu EnVyUs vs VP było wszystko niepewne bo jeżeli EnVy przyłożyło by się to Virtusi zostaliby wyeliminowani z turnieju gdyż zapewne nie wyszliby z grupy. Samo VP pokazało bardzo ładny poziom rozwalając lekceważących ich przeciwników 2:0.

Osobiście obstawiałem tylko 2 mecze - VOX vs Liquid oraz Fnatic vs Na'Vi.

Australijczykom poszło dosyć gładko z chłopakami z Ameryki, obstawiałem właśnie na VOX ze względu na pokazanie się ze ŚWIETNEJ strony w meczu z Fnatic oraz pewności, że wynik byłby przynajmniej 1:1 gdyż mają opanowanego Dusta2 na światowym poziomie.

3116214318554851387253.png

Drugi mecz, który był rozgrywany między drużyną uważaną za aktualnie TOP1 (Fnatic) a Ukraińskim Na'Vi został wygrany przez szwedów m.in. przez błędy wschodnich zawodników oraz świetnego aim'a ze strony Fnatic. Dodatkowo jeżeli szwedzi chcieli liczyć się na turnieju to musieli wygrać mecz, gdyż po remisie z VOX Eminor nie zapowiadało się dosyć dobrze dla ich drużyny.

9285114318554851387253.png

Dzień trzeci.

Noi w końcu nadszedł czas na półfinały Gfinity, dzięki czemu będziemy mieli bardzo zacięte walki o dostanie się do samego finału.

Pierwszy mecz, który odbędzie się już dzisiaj o 13:00 (17.05.2015) rozgrywany będzie między Titan a Fnatic. Mecz dla niektórych łatwy a dla niektórych trudny do zanalizowania gdyż Fnatic według mnie nie pokazało nawet 80% swoich możliwości na tym turnieju. Francuzi byli specjalnie na bootcampie przygotowując się na ten turniej i jak widać dużo im to dało (mecz z Virtus.Pro). Mimo wszystko stawiam na szwedów gdyż francuzi to jak zawsze niewiadoma i ich mecze zależą od dyspozycji kennego.

8443414318720731387253.png

Drugi dzisiejszy mecz to Virtus.Pro vs Na'Vi. Jeżeli miałbym stawiać to sądzę, że Na'Vi może mieć minimalnie większe szanse aczkolwiek będąc polakiem i znając historię VP mogę śmiało stwierdzić, że mecz będie bardzo zacięty. Zmiana prowadzącego dała naszemu zespołowi wielkiego boosta a NEO rozkłada swoje skrzydła. Przegrana z Titan to była wielka wtopa aczkolwiek na mój gust to właśnie Francuzi byli lepiej przygotowani na ten turniej niż Na'Vi więc osobiście pokuszę się malutkim betem na rodaków.

7909814318891521387253.png

Noi nareszcie finał, w którym zmierzą się nasi Virtusi z Fnatic. Mecz może być jednostronny aczkolwiek mapy nadają "smaczek" i jest to jedna wielka niewiadoma. Ku mojemu zdziwieniu Fnatic wybrało pierwszego Cobbl'a a nie Mirage'a i to mógł być błąd gdyż jak wszyscy wiemy rodacy grają bardzo ładnie tam lecz Szwedzi nie odstają. Ze względu na procenty ja pokusiłem się obstawić LOW beta na VP, zobaczymy co z tego wyjdzie.

GL & HF

5767514319549471387253.png

3480414319552551387253.png

Analiza_Na_Szybko

Typ spotkania: BO2

Drużyny: Gamers2 (Polacy) | LGB (Szwedzi)

Analiza na szybko więc na szybko napisze na kogo i dlaczego:

Radzę obstawić na G2 nawet wyższe sumy, w niedziele jak grali pokazali się z bardzo mocnej strony więc na 100% wygrają przynajmniej jedną mapę, którą sobie wybiorą a dodatkowo LGB nie radzi sobie w nowym składzie więc powinno dosyć gładko pójść.

Wszystko ok tylko LGB to Norwedzy. 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Moim zdaniem 50-50

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Moim zdaniem 50-50

Gdyby nie wieść o nowym składzie LGB (zawodnicy przeszli bo ScreaM oraz Maikelele zakładali własną drużynę) to też bym tak sądził ale każdy wie jak to jest w nowym składzie (przykładem mogła być Penta pare dni wcześniej).

* Są to moje trzy złote zasady, nie zostały opisane te podstawowe (np. Zakaz zmieniania beta bez poważnego powodu).

Opublikowano

w takim razie stawiam na g2, opłaca sie w cos jeszcze betowac? Bardzo dziękuję autorowi za zaproszenie.

ps Tricked czy HSBH?

APT_STEAM_GIF.gif?t=1562686070

Opublikowano

w takim razie stawiam na g2, opłaca sie w cos jeszcze betowac? Bardzo dziękuję autorowi za zaproszenie.

Jeżeli ten mecz będzie przebiegał po mojej myśli może napiszę coś o FSid3 vs HR.

Opublikowano

Hsbg moim zdaniem, ciężko, ale ugra

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Właśnie pierwsza mapa meczu Gamers2 vs LGB dobiegła końca i jaka jest moja opinia:

Overpass to tylko formalność, Gamers2 pokonało na nim CW wynikiem 16:0 oraz walczyli na nim z Na'Vi przegrywając z wynikiem 16:7 a ich dzisiejsi przeciwnicy przegrali tego samego overpassa również z Na'Vi 16:3 lecz nie można zapomnieć o wygranej z m.in z: VP (16:5, 16:12) oraz EnVyUs 16:8.

@Edit

Po pierwszej połówce overpassa mogę stwierdzić:

G2 mogli NA LUZIE ugrać tą połówkę do np. 10:5 ale przez MICHA, który w każdej rundzie skracał swoją pozycję na dolnym bombside'dzie LGB zyskiwało pierwsze fragi, dzięki którym mieli praktycznie ugrane rundy.

Opublikowano

Dobra analiza.

Od siebie mogę dodać tyle, że grali jak boby na tym Overpasie

Analiza analizą, najważniejsze jest chyba, że nikt nie stracił skinów. 

Opublikowano

Syesh co myślisz o meczu nihilum elevate ? i TMP paradox ? 

Nie analizuję meczy drużyn, których nieznam, tutaj jest akurat wyjątek bo elevate i nihilum to amerykańska scena i ich mecze rozgrywają się jak my śpimy więc również się nie wypowiem. Polecam zostawić skiny na jutro, gdyż będą 2 fajne mecze z czego 1 będzie miał małe procenty a bardzo duże szanse na wygranie przez underdoga. 

Opublikowano

I jak z tymi dwoma meczami? Bo dzisiaj nie wiem na co stawiać?

G2 vs Mouz - co o tym sądzisz ?

Co sądzisz o TSM nV 

Właśnie wróciłem do domu i mam zamiar znaleźć odpowiednie mecze, które mógłbym zanalizować. Wszystko będzie w głównym poście opisane.

Opublikowano

Właśnie wróciłem do domu i mam zamiar znaleźć odpowiednie mecze, które mógłbym zanalizować. Wszystko będzie w głównym poście opisane.

To na kogo betowac? I będziesz jeszcze jakiś dzisiaj mecz analizował oprócz g2-mouse?

Opublikowano

To na kogo betowac? I będziesz jeszcze jakiś dzisiaj mecz analizował oprócz g2-mouse?

Tak, przypuszczam, że jeden mecz, na który można będzie więcej postawić oraz jeden taki LOW ale z fajnymi procentami.

Opublikowano

Tak, przypuszczam, że jeden mecz, na który można będzie więcej postawić oraz jeden taki LOW ale z fajnymi procentami.

Ok dzięki. A stawiać na g2 czy mouse?

Pytam bo niewiem, a zaczyna sie za 40 min.

Opublikowano

Ok dzięki. A stawiać na g2 czy mouse?

Pytam bo niewiem, a zaczyna sie za 40 min.

Nie podaję na kogo ma ktoś stawiać bo nigdzie nie jest napisane, że podaje typy co i na ile tylko swoje myśli na temat meczu ale jeżeli już to bym poszedł małą sumką na mouz bo wkońcu G2 to Polacy a wszyscy wiemy, że oni czasami zaskakują.

@Edit

Mecz G2 vs mouz

Właśnie mouz pokonało G2 na jednostronnym Train'ie, teraz cache, który został wybrany przez Polaków i jeżeli ich gra nie zmieniła się od wczoraj na overpassie mecz powinien zakończyć się wynikiem 2:1 dla mouz lub 2:0 dla mouz.

Mecz CW vs GPlay

Mapa, która jest rozgrywana w meczu CW vs GPlay to Dust2. Jeżeli CW gra jak to stare CW co ja pamiętam to DD2 było ich najlepszą mapą i tutaj dla zawodników GPlay powinno się liczyć m.in. nie skracanie pozycji oraz celne strzelanie gdyż na DD2 jak ja oglądam mecze zawodnicy zazwyczaj strzelają w plecy czyli same łatwe fragi lecz nie zawsze wychodzące.

@Edit2

Mecz TSM vs EnVyUs

Mecz został przełożony.

Mecz G2 vs mouz

Wynik na de_cache jest miażdżący, szczerze to wolałbym stracić skiny niż widzieć jak Polacy przegrywają.

Opublikowano

Coś na dzisiaj? Duzo ciekawych meczy jest.

Rozumiem, że chcesz się dowiedzieć ale takie spamowanie codzienne o mecze jest raz bezsensowne bo dodam jak mam coś dodać, ew. zostanie napisze co i dlaczego a dwa po prostu męczące dla mnie żebym musiał tobie odpisywać.

Opublikowano

Od teraz obstawiam tylko turnieje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak tam? Dajecie radę bo ja coś tam tak :v

Po wczorajszym 9/10 i ponad 500% eq do przodu a co tam u was słychać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...