Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 - TV

Mondego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się zapytać czy ma sens zakupywać PS3 mając wyłącznie do dyspozycji taki telewizor, nie jest to dokładnie mój ale mniej więcej podobny.

http://img07.staticclassifieds.com/images_tablicapl/190689551_1_644x461_plaski-telewizor-funai-z-wbudowanym-dvd-21-bytom.jpg

Mam również monitor 20 calowy. Czy w takim wypadku ma w ogóle sens kupować PS3 czy lepiej sobie to darować? 

Mam okazje kupić owe PS3 bo mega taniej cenie, dlatego chciałbym się dowiedzieć i liczę na szczerą i subtelną opinie.

91.jpg

Opublikowano

Mogę podpiąć, ale jak mogłeś zauważyc wyżej monitor ma 18/20 teraz nie pamiętam :(. Czyli myślisz że opłaca się zakupić owe PS3? Wszystko będzie normalnie śmigać nawet na takim telewizorku? :P

91.jpg

Opublikowano

Mogę podpiąć, ale jak mogłeś zauważyc wyżej monitor ma 18/20 teraz nie pamiętam :(. Czyli myślisz że opłaca się zakupić owe PS3? Wszystko będzie normalnie śmigać nawet na takim telewizorku? :P

Napewno będzie :)

Sam miałem nie najnowszej generacji i śmigało, teraz dałem na biurko do monitora bo mam wejście hdmi

1RkW7od.png

Opublikowano

Dzisiaj pożyczam PS3 od kumpla to sprawdzę jak by to wszystko wyglądało i czy dałoby radę, najwyżej zrezygnuje z kupna :3

91.jpg

Opublikowano

Jakbym miał pieniądze to bym zakupił, niestety finanse mi na to nie pozwalają.

A znajomy ma na sprzedać PS3 w okazyjnej cenie z tego co oglądałem na allegro.

91.jpg

Opublikowano

Mam okazja za 2 stówki kupić, także jak wszystko będzie śmigać to wezmę, i tak nie będę dużo czasu spędzał na tej konsoli, bo nie mam po prostu tyle czasu, także szkoda mi pieniędzy na 4 :)

91.jpg

Opublikowano

PS3 jest sprawne, ma jakieś 3-4 lata z tego ci mi powiedział ziomek. Dopiero dzisiaj zauważyłem że w tym TV nie mam wejścia HDMI, tylko w innym który mi nie działa, więc chyba lipa :(

91.jpg

Opublikowano

Duża jest różnica w jakości między hdmi a scarem? :v

Jest spora różnica. SCAR nie daje rozdzielczości w HD.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Ja bym zbierał chociaż na używke ps4

mam ps3 wiem co mówię i żałuje

Już nie przesadzaj, w czym ps3 jest aż tak gorsze od ps4? Ja kupiłam ps4 i żałuję troszkę kupna ps4. Może i jeszcze troszkę lepsza grafika. Pad do dupy bo trzyma o wiele krócej niż na ps3, gry na chwilę obecną powalają z nóg. Lepiej się wstrzymać z kupnem ps4. Ale to moje zdanie. Ja żałuje że nie poczekałam aż wyjdzie Gta 6 :D bo na razie na ps3, zostaniesz prawie te same gry co na ps4. 

PS3 jest sprawne, ma jakieś 3-4 lata z tego ci mi powiedział ziomek. Dopiero dzisiaj zauważyłem że w tym TV nie mam wejścia HDMI, tylko w innym który mi nie działa, więc chyba lipa :(

Sama na ps3 nie miałam na hdmi tylko na te 3x kable kolorowe. Po odłączeniu satelity "N" i podłączenia konsoli do hdmi, jest różnica i to wielka :)

Spróbuj zakupić telewizor, nie musi być płaski ale chociaż z wejściami na te 3 kolory ;) "czincza" czy uj wie jak to się zwie. 

Jeśli nie da rady, pod monitor kuzyn tak jechał, ale na xbox ;)

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

@Unga
Teraz pleciesz głupoty :D, nowe gry, nowej generacji już nie ma na ps3, taki dying light chciałem sobie pograć a tu dupa bo na ps3 nie ma :)
Kolega chyba woli grać w nowe gr na konsoli bo po to jest niż stare..

Wyczerpujący się pad ? Od tego jest kabel, nawet może przedłużyć, grafika jest lepsza i to znacząco.

Wnioski za tym ps4 będzie na dłużej  :)

1RkW7od.png

Opublikowano

@Unga

Teraz pleciesz głupoty :D, nowe gry, nowej generacji już nie ma na ps3, taki dying light chciałem sobie pograć a tu dupa bo na ps3 nie ma :)

Kolega chyba woli grać w nowe gr na konsoli bo po to jest niż stare..

Wyczerpujący się pad ? Od tego jest kabel, nawet może przedłużyć, grafika jest lepsza i to znacząco.

Wnioski za tym ps4 będzie na dłużej   :)

Jak na razie na ps4, widzę prawie te same gry co sa na ps3. Jedynie teraz co zaczną wychodzić, ale chyba to normalne, że ps3 już ich nie uciągnie. Tak Daying Light miał być na ps3, lecz się wycofali sama wiem o tym bo się wkurzyłam. No wypraszam sobie: god of war, thief ( jakoś tak ), gta 5, dwie dusze, turimiso, cfd, far cry 4, minecraft, big little planet, dragon age, assasiny, batman i inne są identyczne co na ps3 i ps4. Więc jedyne które gry zaczną teraz wychodzić to, wiedźmin, gta 6 ( za parę lat ) i inne. Więc nie gadaj mi głupot że na ps3 nie ma fajnych gier, bo jak ktoś umie szukać to znajdzie wszystko ^^. No fakt jest kabel ale nie każdemu się wygodnie tak gra, no jest lepsza ale co z tego? Każdy ma Swoje zdanie, ja przystaje przy ps3 moim zdaniem jest lepszy. Na ps4, można się szykować jak będą ciekawsze gry, bo na chwilę obecną masz 3/4 gier na ps4 co są na ps3. Polecam popatrzeć na stronach. Różnią się jedynie tą grą co napisałeś, killzone shadow coś tam, która jest beznadzieją grą.  

Opublikowano

Jak na razie na ps4, widzę prawie te same gry co sa na ps3. Jedynie teraz co zaczną wychodzić, ale chyba to normalne, że ps3 już ich nie uciągnie. Tak Daying Light miał być na ps3, lecz się wycofali sama wiem o tym bo się wkurzyłam. No wypraszam sobie: god of war, thief ( jakoś tak ), gta 5, dwie dusze, turimiso, cfd, far cry 4, minecraft, big little planet, dragon age, assasiny, batman i inne są identyczne co na ps3 i ps4. Więc jedyne które gry zaczną teraz wychodzić to, wiedźmin, gta 6 ( za parę lat ) i inne. Więc nie gadaj mi głupot że na ps3 nie ma fajnych gier, bo jak ktoś umie szukać to znajdzie wszystko ^^. No fakt jest kabel ale nie każdemu się wygodnie tak gra, no jest lepsza ale co z tego? Każdy ma Swoje zdanie, ja przystaje przy ps3 moim zdaniem jest lepszy. Na ps4, można się szykować jak będą ciekawsze gry, bo na chwilę obecną masz 3/4 gier na ps4 co są na ps3. Polecam popatrzeć na stronach. Różnią się jedynie tą grą co napisałeś, killzone shadow coś tam, która jest beznadzieją grą.  

Nie gadam że na ps3 nie ma fajnych gier więc nie wymyślaj sobie i czytaj ze zrozumieniem.

Już nowe gry wychodzą i jest różnica we wszystkich grach, jak golądasz to na YT w 480p to się nie dziw że nie widzisz różnicy.

Miałem okazje przetestować na żywo ps3 vs ps4 i wiem :O

1RkW7od.png

Opublikowano

Pożyczyłem od znajomego wejście scar i nawet powiem, że da się normalnie dać choć telewizor nie jest dużej jakości, to nawet przyzwoicie to wszystko wygląda.

Jakby miał ktoś możliwość sprawdzenia czy fifa 15 ps3 na scarze pójdzie, czyli na tych 3 kabelkach jak to koleżanka wyżej nazwała, czy da rade grać w fife na takim czymś to byłbym wdzięczny :P

91.jpg

Opublikowano

Nie gadam że na ps3 nie ma fajnych gier więc nie wymyślaj sobie i czytaj ze zrozumieniem.

Już nowe gry wychodzą i jest różnica we wszystkich grach, jak golądasz to na YT w 480p to się nie dziw że nie widzisz różnicy.

Miałem okazje przetestować na żywo ps3 vs ps4 i wiem :O

Chłopie, twierdzisz że masz ps3 i żałujesz. No widzisz, ja również miałam okazje, bo sama posiadam 4 konsole ps, więc mogę Ci powiedzieć grafikę itp od psx. A nie muszę oglądać na YT skoro mam konsole przy sobie. Jest grafika lepsza i to przyznam, ale gry na chwilę obecną nie są fajne bo jak już wspomnialam 3/4 gier spotkasz z ps3 na ps4. Różnią się grafiką. Mówisz że testowałeś, polecam Ci pograć 2 tygodnie na ps4 i zacznie Cię wkurzać choćby pad. I to ty naucz się czytać, bo ja wymieniłam gry które są te same na ps3 jak i ps4 a nie ciągnęłam aż tak tematu o grafice. Każdy ma Swoje zdanie, osoby które grają już parę miesięcy na ps4, mogą Ci wymienić wady tej konsoli tak szybko jak by wyrecytowali wierszyk o warzywach. 

A teraz kończę z Tobą nieciągnącą się rozmowę bez celu, bo mamy widzę inne zdania :D

Pożyczyłem od znajomego wejście scar i nawet powiem, że da się normalnie dać choć telewizor nie jest dużej jakości, to nawet przyzwoicie to wszystko wygląda.

Jakby miał ktoś możliwość sprawdzenia czy fifa 15 ps3 na scarze pójdzie, czyli na tych 3 kabelkach jak to koleżanka wyżej nazwała, czy da rade grać w fife na takim czymś to byłbym wdzięczny :P

W wszystko dasz radę zagrać :) Zaczynając od gta kończąc na tomb raider 

Opublikowano

Chłopie, twierdzisz że masz ps3 i żałujesz. No widzisz, ja również miałam okazje, bo sama posiadam 4 konsole ps, więc mogę Ci powiedzieć grafikę itp od psx. A nie muszę oglądać na YT skoro mam konsole przy sobie. Jest grafika lepsza i to przyznam, ale gry na chwilę obecną nie są fajne bo jak już wspomnialam 3/4 gier spotkasz z ps3 na ps4. Różnią się grafiką. Mówisz że testowałeś, polecam Ci pograć 2 tygodnie na ps4 i zacznie Cię wkurzać choćby pad. I to ty naucz się czytać, bo ja wymieniłam gry które są te same na ps3 jak i ps4 a nie ciągnęłam aż tak tematu o grafice. Każdy ma Swoje zdanie, osoby które grają już parę miesięcy na ps4, mogą Ci wymienić wady tej konsoli tak szybko jak by wyrecytowali wierszyk o warzywach. 

A teraz kończę z Tobą nieciągnącą się rozmowę bez celu, bo mamy widzę inne zdania :D

W wszystko dasz radę zagrać :) Zaczynając od gta kończąc na tomb raider 

Też napisałem że da rade we wszystko zagrać..

Miałem ps4 u siebie na miesiąc i wiem też więc nie rozumiem po co zaczynasz kłótnie ?

Żałuje bo nowe gry Dying ligh, The order itp są na nowej generacji a nie na ps3...

1RkW7od.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...