Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CSGO, FPS'Y

dawidek0044

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie chodzi mi w tym temacie jak zwiększyć fps'y tylko jak wpływają na cs;go , mam ok.60(wiem że t strasznie mało) lecz gra działa mi płynnie i się nie zacina lecz gdzieś jakiś czas temu przeczytałem że przy małej ilości fps'ów niektóre strzały nie wchodzą w ciało, chciał bym was zapytac czy jest to prawda, czytałem że powinno ich być ok130 by można grać mm

Pozdrawiam i dzięki za odp 

Opublikowano

Z logicznego punktu widzenia, fps'y wpływają tylko i wyłącznie na płynność gry po twojej stronie. Jak wszyscy wiemy, FPS to ilość klatek na sekunde, potrzebujemy minimum 30 klatek by widzieć płynnie, 60 fps dla ludzkiego oka jest odpowiednia a wręcz wystarczające. Co innego z pingiem. PING czyli czas jaki pakiet danych musi pokonać poprzez routery do serwera i  powrotem do Ciebie. Jest on ważny ponieważ gdy mam zbyt wysoki ping, twoja postać może znajdować sie w innym miejscu niż serwer myśli, tak samo może być z innymi graczami. Jeżeli masz zbyt wysoki ping, to dane dochodzą do ciebie z opóźnieniem co moze powodować nie trafienie w ciało. Osobiście uważam, że 60fpsów oraz ping <55 jest wystarczający do gry na poziome Golda IV.

,,Miecz przez­nacze­nia ma dwa os­trza. Jed­nym jes­teś ty."

~~Andrzej Sapkowski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...