Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z internetem po formacie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Mam problem z internetem po formacie wcześniej komputer brał mi przez kabel internet z routera a teraz nie chce mi działać.Teraz pisze do was bo zainstalowałem stary modem.Domyślam się ,że to wina sterowników karty sieciowej po formacie nie ma zainstalowanych sterowników.Chce zainstalować zakutalizować sterowniki przez sytem i w żaden sposób mi to nie wychodzi.Wyskakuje mi takie coś i nic nie moge z tym zrobić.

http://pokazywarka.pl/k7ejzo/

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

Program CPU-z > Zakładka Mainboard ­i w "Model" piszę model płyty jak sama nazwa mówi. Wklep w google i ściągnij sterowniki.

0ulbuy.jpg

My PC Specs: Płyta GłównaGigabyte Z87X D3H ProcesorIntel Core i7 4770 | Karta Graficzna: XFX RX 480 8GB  Zasilacz: SilentiumPC Deus M1 600W Dysk Twardy: SSD GOODRAM Iridium Pro 240GB | Pamięć OperacyjnaKingston HyperX 2x 4GB 2400MHz 

Opublikowano

Ja nie widzę problemu, sterowniki są zainstalowane i jak widać internet działa ( widać że karta wpięta bez problemu ) . System posiada uniwersalne i te są w pełni dobrymi i aktualnymi sterownikami dla Realteka. Instalacja jakichkolwiek nawet najnowszych kompletnie nic nie zmieni bo i tak nigdy nie używa i nie korzysta z dodatkowych opcji kart sieciowych.  

Problem raczej po stronie ustawień internetowych karty nie ustawionych pod router albo źle ustawionych przez błędne wpisy.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu nie wydaję mi się, że są poprawnie zainstalowane, gdyż jakbyś widział w menadżerze zadań jest mały wykrzyknik obok karty sieciowej i wydaję mi się, że kolega próbuje uaktualnić te sterowniki. :)­

My PC Specs: Płyta GłównaGigabyte Z87X D3H ProcesorIntel Core i7 4770 | Karta Graficzna: XFX RX 480 8GB  Zasilacz: SilentiumPC Deus M1 600W Dysk Twardy: SSD GOODRAM Iridium Pro 240GB | Pamięć OperacyjnaKingston HyperX 2x 4GB 2400MHz 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...