Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak polowac?

Huracan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo mam pytanie jak się poluje w grze i czy w grze jest możliwość budowanie bez bramy z drewna i jeszcze jak wzniecić ponownie ognisko z drewna i optoczone kamieniami?

Za bledy sory pisze z fona.

Opublikowano

Elo mam pytanie jak się poluje w grze i czy w grze jest możliwość budowanie bez bramy z drewna i jeszcze jak wzniecić ponownie ognisko z drewna i otoczone kamieniami?

Za bledy sory pisze z fona.

W grze najlepszym sposobem na polowanie jest stawianie pułapek na króliki. Jest to najbardziej opłacalny sposób. Czy w grze jest możliwość budowanie bez bramy z drewna -  nie rozumiem ;v

Klikasz na drewno tak jakbyś chciał je zostawić (dropnąć) i zamiast tego dajesz je do ogniska.

graphic.png

Opublikowano

Z polowaniem to możesz też kłaść pułapki i możesz zaganiać na nie pająki, jedzenie też jest.

A jak chcesz rozpalić w tym z kamieniami to tak jak up tylko musi się tam wyświetlić add fuel. Mam nadzieje że pomogłem :D

Opublikowano

Zależnie od tego czy chcesz to robić półautomatycznej ( musisz tylko być w pobliżu ) w późnym etapie gry, czy na początku, czy w dniach np. 40-150, zbyt ogólnie podałeś informacje nt. temat, więc napisze co powinieneś robić do pięćdziesiątego dnia.

Początkowe fazy gry, obozowisko, włócznia, jeśli znalazłeś świnie, zabijasz je ( musisz wiedzieć jak je zabijać, by nie tracić hp, trochę bardziej umiejętności to wymaga, ze względu, że też stosują tę technikę [uderz odskocz, uderz] ).

Jeśli nie umiesz zabijać świń, bądź ich nie znalazłeś, możesz zabijać bawoły, jeśli są w stadzie, uderzasz jednego, lecisz w dół, te które ruszyły w pogoń za tobą odpuszczą, ten którego zaatakowałeś, trochę dłużej będzie cię gonił i możesz zrobić tak dwa razy i możesz go już zabić tzw. ,, kitingiem ''.

Jeśli nie znalazłeś obu to polecam właśnie w następnej kolejności pułapki z królikami.

Jeśli zaczynasz od Jesieni i mniej więcej ogarniasz grę i wszystko jest dobrze przygotowane na zimę, przygotowuj ule i dużo rzeczy na lato (najgorsza pora roku wg. mnie).

----------------

Nie zrozumiałem jak to już napisałem reszty wypowiedzi, już czaję.. trochę za trudne na początek, bo jesteś nowy w tej grze..

Wzniecić możesz różnymi rzeczami.. kupą, gównem Glomerra, trawą, sadzonkami trawy, krzewów, patykami, drewnem, deską..

Głównie drewnem i jak masz farmę patyków ,i masz ich za dużo, patykami.

4 deski = 1 deska, jeśli chodzi o opał.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

test xp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...