Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ktoś zhackował mi forum.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi ktoś się włamał i miałem "Hacked by Fallada Team Tunesia" czy jakoś tak :P Ale tak jak napisał kolega wyżej wgraj backup i pozmieniaj hasła. Jak nie posiadasz backupu to spróbuj napisać do usługodawcy.

7891614428580671076560.png

Opublikowano

Mi ktoś się włamał i miałem "Hacked by Fallada Team Tunesia" czy jakoś tak :P Ale tak jak napisał kolega wyżej wgraj backup i pozmieniaj hasła. Jak nie posiadasz backupu to spróbuj napisać do usługodawcy.

No tak ale ktos wie kim oni są i dlaczego nie winnym ludziom tak robią?

Opublikowano

Tak, wiem kim oni są - ba, wiem dlaczego i jak to robią.

Metoda ta jest prosta jak barszcz, lecz tylko "wybrani" (mam na myśli tych wystarczająco mądrych) będą wiedzieli jak z tego skorzystać.

Odradzam instalacji silników IPS'u w wersji: <= 3.4.7 

P.S Fallada Team Tunesia - zacznijmy:

" Jest to ugrupowanie ludzi znających od podszewki skrypty takie jak IPBoard, vBulletin oraz Joomla.

Są to ludzie, którzy bronią cudzych praw autorskich. Ugrupowanie to powstało na zawołanie byłego członka IPS'u, którego nazwiska nie zdradzę aby go nie wydać.

Ich motto brzmi: ما هو لنا ، وسوف تبقى لدينا (w dokładnym tłumaczeniu: 'To co nasze, pozostanie nasze'."

Dziękuję i pozdrawiam.

wE1yDhT.png

Opublikowano

Metoda ta jest prosta jak barszcz, lecz tylko "wybrani" (mam na myśli tych wystarczająco mądrych) będą wiedzieli jak z tego skorzystać.

" Jest to ugrupowanie ludzi znających od podszewki skrypty takie jak IPBoard, vBulletin oraz Joomla.

Są to ludzie, którzy bronią cudzych praw autorskich. Ugrupowanie to powstało na zawołanie byłego członka IPS'u, którego nazwiska nie zdradzę aby go nie wydać.

Ich motto brzmi: ما هو لنا ، وسوف تبقى لدينا (w dokładnym tłumaczeniu: 'To co nasze, pozostanie nasze'."

Dziękuję i pozdrawiam.

Tylko tam był mój kod - 100% napisany przeze mnie o.O

7891614428580671076560.png

Opublikowano

Dziękuję i pozdrawiam.

Tyle że ja tam miałem MyBB, i instalowałem skrypty darmowe z oficjalnej strony MyBB.. Więc to przeczy temu co napisałeś

Opublikowano

Są różne grupy hackerskie, które masowo skanują internet pod kątem luk w zabezpieczeniach, możliwe, że miałeś słabe hasła, łatwego mysqla, czy też jakieś dziurawe pluginy, a może nawet starszą wersję mybb podatną na ataki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...