Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ma ktoś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Czy ma ktoś z obecnych tu forumowiczów telefon Huawei Ascend G620s lub LG Spirit 4G LTE i mógłby napisać swoją opinie dotyczącą tego telefonu?

Bardzo mi na tym zależy. Pozdrawiam :

Opublikowano

Widziałeś jakieś recenzje tych telefonów? Oba są podobne w specyfikacji. Ogólnie na tą chwilę brałbym spirita. Huawei nie ma jeszcze lolipopa i nie wiadomo czy będzie mieć, a zdążają się awarie. Chociaż tel sam w sobie jest dobry.

Opublikowano

@Cinu77 z tym się zgodzę ale miałem oba te telefonby w dłoni i Spirit wydaję się taki plastikowy i jest lekko zgięty. Boję się trochę, że mi się szybko rozwali albo popsuje.

Opublikowano

To prawda jest plastikowy. Klapka się będzie rysować. Normalka.

Opublikowano

To prawda jest plastikowy. Klapka się będzie rysować. Normalka.

ale tylko klapka jest plastikowa czy ekran również jakimś plastikiem pokryty?

Opublikowano

Ekran jest pokryty szkłem, najpewniej gorilla glass3. Chociaż i tak warto zakupić folię.

Opublikowano

Ekran jest pokryty szkłem, najpewniej gorilla glass3. Chociaż i tak warto zakupić folię.

Ja nie wiem, mam mętlik w głowie bo z tego co zdążyłem na żywo obczaić te telefony to i ten i ten ma jakieś wady ale nadrabiają to zaletami, np. Huawei jest solidnie wykonany ale ma troszkę słaby interface menu jak dla mnie, zaś LG jest wykonany gorzej ale ma androida lolipop i ogólnie bardzo mi się ten styl podoba tylko, ze irytuje mnie w nim to wykonanie, bo czuć, że platik i taki lekko skrzywiony też daje dziwne odczucie.

Opublikowano

W huawei możesz zmienić tzw menu wgrywajac jakiś luncher. LG jest skrzywiony ale za to dobrze się go trzyma, chociaż ta plastikowa klapka mogłaby być lepsza. Powiem szczerze, że wziąłbym huawei ale tel jest awaryjny i nie wiadomo co z tym lolipopem :/

Opublikowano

Osobiście już raczej nie biorę nic w Pleyu. Doszedłem do wniosku, że lepiej kupić starter za 29 zł w Virgin Moblie gdzie masz 2GB internetu 4G LTE a potem transfer spada do 32 kb/s ponoć ale dalej net jest, masz aplikacje takie jak np. fb, gg, ask, itd. za darmo czyli nie wykorzystują transmisji danych, do tego masz nielimitowany rozmowy do wszystkich sieci i na stacjonarne, nielimitowane smsy/mmsy do wszystkich sieci :). No i do tego bym wziął sobie telefon porządny do 720 zł w kredycie 0% na 24 miesiące.

Wyjdzie mi tak to 100% lepiej bo tak: (Virgin moblie + telefon na raty)

24x 30 zł = 720 zł (za te cene telefon mam super)

24x 29 zł = 696 zł

Razem za 24 miesiące:  1416 zł

Oferta w Pleyu:

Abonament 59,99x 24 zł= 1439,76 zł + aktywacja 49,99 zł + 1 zł telefon = 1490,75 zł

Razem za 24 miesiące: 1490,75 zł

Telefon za 1 zł w abonamencie, zaś na karte taki kosztuje 500 zł. więc na abonament mi się nie opłaca bo nie dość, że oferta podobna do Virigin mobile to jeszcze telefon gorszy to jeszcze wszystko więcej kosztuje.

Osobiście na ofercie Virgin Mobile, gdzie nie muszę z nimi umowy podpisywać tylko wystarczy co miesiąc ładować konto nie muszę się obawiać, że jak kasy nie będę miał to musze 29 zł płacić obowiązkowo. Na dodatek mogę mieć dużo lepszy telefon.

Ogólnie Virigin Moblie to lepsza oferta + lepszy telefon na raty sobie wezmę. Wyjdzie mi to na lepsze niz abonament w Play :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...