Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V PC - Ściny, spadki FPS. (NVIDIA GeForce 650Ti BOOST)

XerucuS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NVIDIA GeForce 650Ti BOOST
Intel Core i3-3220 3,30GHz
8GB RAM

Mam mały problem z GTA V na PC.
Grę mam ustawioną na wysokich detalach. Ustawienia "zabierają" coś około 2040/2048 pamięci wideo.
Wszystko fajnie działa 40-50FPS bez żadnych spadków. Podzespoły nie są podkręcane. Procek grzeje się do 41*C, karta 55-60*C.
Po upływie 1,5-2h ciągłej gry zaczyna się problem ponieważ gra zaczyna ścinać, są spadki do 20fps przy półsekdunowej ścinie potem znowu 40-50, i za kilka sekund znowu tak samo. Nie ważne czy szybko jadę samochodem czy stoje w miejscu. Gdy wyłączę GTA i włączę ponownie to znowu wszystko płynnie działa przez 1,5-2h. Trochę to wkurza bo np. w czasie napadów nie mogę wyłączyć gry a grać się nie da. Czym to może być spowodowane, jak na początku gra płynnie działa. Dodam że na niskich ustawieniach to samo.

Opublikowano

Masz pobrane oficjalne sterowniki od Nvidii pod GTA? Być może ich brak powoduje niestabilność. Sprawdź jakimś programem jaka jest maksymalna temperatura, każdego z parametrów po 5h przy włączonej grze. Być może po jakimś czasie jeden z podzespołów po prostu się przegrzewa.

Opublikowano

Mam pobrane oficjalne sterowniki od Nvidii pod GTA. Mógłbyś podać nazwę programu którym mógłbym sprawdzić temperatury?

Opublikowano

Mam pobrane oficjalne sterowniki od Nvidii pod GTA. Mógłbyś podać nazwę programu którym mógłbym sprawdzić temperatury?

GPU-Z

who cares?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...