Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszust na allegro co zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dnia 13 maja sprzedałem pewnej osobie konto, w opisie aukcji napisałem, że nie można zmieniać hasła bo do konta ma dostęp jeszcze kilka innych osób.   Tego samego dnia ktoś zmienił hasło i e-mail, przymknąłem na to oko, zmieniłem  hasło i email i wysłałem tym osobom, które miały dostęp do konta. Dziś ktoś znowu zmienił hasło i jedynie jedna osoba, ta która akurat 13  maja kupiła konto żąda zwrotu pieniędzy, zastrasza mnie sądami, policją itp. 

Dodam, że już na początku narzekała ona, że podałem jej złe hasło  i login (na 100% podałem  poprawne dane gdyż jedynie ta osoba miała problemy a wszystkim innym działało).

Według mnie po prostu ta osoba kupiła konto żeby wyłudzić dane i  zmienić je na swoje a potem wymusić zwrot pieniędzy.

Jak myślicie co zrobić z taką osobom?

Opublikowano

Co za debil kupuje konto do którego ma dostęp kilka innych osób?

Równie dobrze mogłeś zmienić hasło zaraz po zakupie tego konta.

Jeżeli zgodził się na takie warunki to go olej.

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

Mówiłeś mu przed zakupem że korzysta z tego konta kilka osób tak? Kupił to na pewnych warunkach, więc niech się z nimi liczy. Zresztą co mu sąd pomoże skoro kupił konto z którego korzysta kilka osób?

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Już zaczyna płakać o zwrot hajsu jak myślicie zwrócić mu hajs? w opisie napisałem, że jak ktoś kto kupi będzie działał na szkodę konta to zabieram mu passy ale nie napisałem że zwracam wtedy hajs 

Opublikowano

Już zaczyna płakać o zwrot hajsu jak myślicie zwrócić mu hajs? w opisie napisałem, że jak ktoś kto kupi będzie działał na szkodę konta to zabieram mu passy ale nie napisałem że zwracam wtedy hajs 

To oczywiste żeby nie zwracać.. wszystko miał napisane w opisie aukcji.

3t6EGVz.png

Opublikowano

A co do konta, dostałem odpowiedz że jeśli podam dane transakcji oraz screena osób które kupiło dostęp  to  wszystkie osoby które zalogowały się do konta  dostana bana permanentnego a  ewentualnie na ip i zależy tylko ode mnie czy to wyśle. Ja uważam że skończył się limit adresów które obsługuje pvp.net i przez to nie mogłem się zalogować. Jeśli wyśle pan pieniądze i wycofa pan komentarz oraz ja wycofam ten co wystawiłem to oszczędzę konto. 

To już mnie zaczyna rozśmieszać pisze że chce mi reportować konto a wcześniej pisał że dałem mu złe dane konta

Admin Cienia
Opublikowano
Dnia 13 maja sprzedałem pewnej osobie konto, w opisie aukcji napisałem, że nie można zmieniać hasła bo do konta ma dostęp jeszcze kilka innych osób. 

f**k logic, w jakim ty świecie żyjesz? :)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...