Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kantor/Kleryk: polecany build

Squidder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy kantor to, aż tak słaba klasa jak wszyscy mówią, expiłem już all postaciami ale jakoś nie przypadły mi do gustu, ale nie nabijałem kantorem, aż tak sporego lv nie wiem czy do niego nie wrócić czy mi się to w ogóle opłaca ? Czy może jednak wziąć kleryka ? 

Opublikowano

Czy kantor to, aż tak słaba klasa jak wszyscy mówią, expiłem już all postaciami ale jakoś nie przypadły mi do gustu, ale nie nabijałem kantorem, aż tak sporego lv nie wiem czy do niego nie wrócić czy mi się to w ogóle opłaca ? Czy może jednak wziąć kleryka ? 

Każdy lubi to co lubi. Mi się kantorem przyjemnie grało, nie ma aż tak małego DPS'a ale zwykle robi pod supp w instancjach. Więc jeśli lubisz supportować to Ci go polecam;)

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Każdy lubi to co lubi. Mi się kantorem przyjemnie grało, nie ma aż tak małego DPS'a ale zwykle robi pod supp w instancjach. Więc jeśli lubisz supportować to Ci go polecam;)

Aj jak się sprawuje kantor w pvp ?

Opublikowano

Aj jak się sprawuje kantor w pvp ?

Nie powiem Ci, nie doszłam do takiego momentu gry, żeby to sprawdzać :P Ale popatrz na jakieś filmiki na YT, może Ci pomogą :)

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Kantor słaba postać? Pierwsze słysze. Fakt faktem nie grałam akurat kantorem tak, żeby dojść do end gane, ale z wieloma walczyłam/ miałam w legionie. Kantor to dobra postać zarówno w pvp, pve, jak i przydatna, jako support. Tylko, jak każdą klasą w aionie, trzeba umieć grać.

igNMhIy.png

Opublikowano

Ja gram chanterem, więc mogę się wypowiedzieć ^^ Jeśli myślisz o dps, to chanter będzie raczej na szarym końcu. Natomiast w pvp, jak to ujął mój znajomy "chanter to postać do powolnego torturowania" ^^ Nie robi dużego dpsa, ale ciągle przewraca i stunuje. Jak robię arenki, używam takiego buildu http://aion.aspirine.su/stigma/#bCnaqaBdaweBfashicbgjgofraBbdte. Największe problemy mam z smem i etertechem, nie mam na nich pomysłow ^^ Z smem można tylko wygrać, jak się go zastunuje, kiedy nie jest przygotowany i cały czas potem trzymać na stunach i obaleniach, inaczej nie da rady (tylko jest problem że po remove shocku ma feara -.-) ^^

Na supporcie dużej filozofii nie ma, tylko trzeba rzucać woqa, esa, wowa, wosa w odpowiednich momentach. Mój build full heal http://aion.aspirine.su/stigma/#bCnaqaBbdkalashnfbgpgaaeaBcemd

Opublikowano

Jednak wybrałem kleryka, jakie polecacie mi do niego stygmaty i broń ?

To też zależy, jaką drogą chcesz iść. Bo kleryk może być full heal, pod support lub full dps.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Kiedy spotykam chantera, oczywiscie ogarnietego, to juz mi oczy lzawia...

Do 65lvl raczej nie masz wielkiego wyboru z bronia.Wiekszosc staffow sa typowo pod chantera, a nie pod clera.Wiec koniec koncow na end game masz wybor duzy dla clera.

Nie czaruj.

Opublikowano

Klerykiem też gram, to też mogę sie wypowiedzieć ^^ Klerykiem sie najfajniej zabija gladkow i templarow. Największe problemy z rangerami. Sama nie wiem, jak wygrac z ogar rangerem ;P

Stygmy pod heal http://aion.aspirine.su/stigma/#aCnaggnemaubxajatgogBgfleiawa. Musisz bardzo uważać na swoją manę. Nie ma many = nie ma heala. Podstawą na pvp supp jest dispel i jeszcze raz dispel.

Pod dps to najlepiej sie spytać livo, bym wrzuciła jego poradnik, ale dostanę upomnienie, że reklamuję obce forum ^^

Ja na dps pve mam taki build http://aion.aspirine.su/stigma/#aCnagghasgxarbpaqgwaffBeeBfaub, bo jednak nie ufam obcym klerom i wole miec te dwa instantowe heale, z dobrym klerem w pt to bym wziela jeszcze call lightning

A na pvp nie chodzę klerem, bo mi się nie chce ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...