Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mała ilość fpsów

Ekinoxu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry

Pobrałem sobie Tere bez większych problemów. Wybieranie postaci itd. odbywało się płynnie w 60 fps na full detalach. Wszyscy mi pisali, że gra na moim komputerze będzie chodziła jak nóż z masłem. Jednak po wejściu do gry klatki spadły mi do 40 fps. Najzabawniejsze jest to, że jak popatrzę w jedną stronę to mam 60 fps a jak w inną to 40 i tak na zmianę. Oczywiście zostawiłem full detale bo może coś na początku jest nie tak. Później w pierwszym mieście spadło mi do 30-35 fpsów. Jak już byłem w Velice to spadło do 20-30 fpsów. Bawiłem się z opcjami graficznymi i tutaj właśnie jest najdziwniejszy moment. Niezależnie jakie wybiorę ustawienia, fpsy miałem takie same. Raz ustawiłem sobie najniższe jakie się tylko da i miałem tyle samo co na full detalach :D

Jakby ktoś miał sprawdzone metody albo wie o co chodzi to pisać. Zostawiam jeszcze specyfikacje mojego komputera:

System operacyjny: Widnows 7 64 bit

Procesor: AMD FX - 6300 Six-Core Processor (6 CPU's) 3,8 GHz 

Pamięć: 16 GB ram

Karta graficzna: GeForce GTX 760

Napiszę też co robiłem:

-usuwałem syf z kompa ręcznie oraz ccleanerem

-zmieniałem opcje graficzne (efekt już napisałem)

-zwiększenie priorytetu

-odpalenie jako administrator

Z góry dzięki za pomoc

d3witchdoctor.jpg

Opublikowano

Bo gra powinna iść Tobie "jak rozgrzany nóż w masło" o.O

Może wina po stronie dostawcy internetu?

Grasz na serwie US czy EU? [problem z pingiem]

Standardowo zaktualizuj sterowniki...Direct x-a?

Może jeszcze Gamebooster pomoże?

Domyślam się, że to co napisałem można odczytać z uśmiechem na twarzy przy Twoim sprzęcie [w porównaniu do mojego]-> to takie propozycje ;)

Dla porównania mój komp [i brak póki co problemów z grą]:

win7 Home 64 Bit

procek: I3 2.93GHz

pamięć: 4GB

grafika: Ati Radeon HD 5700 Series

NrwUNCU.png

Opublikowano

Dostawca internetu to raczej problem nie jest bo:

1. FPSy nie zależą od internetu

2. Mam jednego z najlepszych (nie chwaląc się) dostawców internetu w Polsce i raczej nie ma opcji/

Gram na US ale na EU mam to samo. Direct X raczej jest zaktualizowany. Gównoboostery nigdy nie działają więc nawet nie biorę tego pod uwagę ;)

Jakieś jeszcze propozycje ? :v

Byłbym wdzięczny

d3witchdoctor.jpg

Opublikowano

Mówisz AMD? Sa tu dwie opcje które widzę ja. Albo sterowniki do karty graficznej, albo gra nie współgra ci z o prockiem. I jeszcze te 6 CPU... zobacz w ustawieniach czy masz zaznaczona opcje wielowątkowa procesora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...