Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 7 Professional wersja OEM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem szczęśliwym (mam nadzieję) posiadaczem kodu aktywacyjnego Windows 7 Professional w wersji OEM.

Problem jest taki, że wersje systemów OEM są zablokowane do pobrania ze strony Microsoftu, a nigdzie w internecie nie mogę go znaleźć do pobrania (jeśli wy wiecie skąd, bardzo prosiłbym o link do pobrania).

Jeśli nikt (odpukać) nie będzie w stanie tego odszukać to mam pytanie: Czy jeśli wypalę płytę recovery na laptopie z systemem Windows 7 Home Premium to czy będę musiał wpisywać klucz i czy zadziała ona na komputerze PC?

W razie pytań, jeśli oczywiście nie wypali pierwsza opcja, nie zależy mi na tym czy będzie to Professional czy Home Premium (byle nie Home Basic ani Ultimate).

Opublikowano

Nie słyszałem, że Microsoft sprzedaje klucze do Windows 7. Aby mieć w pełni legalny system trzeba mieć naklejkę COA, nośnik, paragon/faktura.

Jak chcesz wgrać musisz zdobyć normalny nośnik (żadne recovery, mnóstwo zbędnych programów) z systemem Windows 7.

Opublikowano

Klucz kupiłem na Allegro i jak twierdzi sprzedawca jest w pełni oryginalny, co potwierdził mój kontakt z customer supportem w Microsofcie, z tym problemem, że nie można pobrać tego systemu z ich strony (Microsoftu).

Jeszcze co do recovery, to nie przeszkadzają mi zbędne programy, pytałem tylko czy wszystko zadziała normalnie i będzie sprawnie działało.

Opublikowano

Kupione klucze nie są OEM tylko VLK więc w większości przypadków nie będą działać. Tym bardziej taki system jeśli zainstalujesz na PC a jest do laptopa nie będzie nawet legalnym systemem, nigdy.

Żadna z wersji windowsa nie ma nigdy blokad na pobieranie uaktualnień, jeśli nie pobiera po prostu jest niewłaściwy klucz i tyle. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Kupione klucze nie są OEM tylko VLK więc w większości przypadków nie będą działać. Tym bardziej taki system jeśli zainstalujesz na PC a jest do laptopa nie będzie nawet legalnym systemem, nigdy.

Żadna z wersji windowsa nie ma nigdy blokad na pobieranie uaktualnień, jeśli nie pobiera po prostu jest niewłaściwy klucz i tyle. 

Jak już wspomniałem kontaktowałem się z customer supportem Microsoftu i powiedział, że klucz jest poprawny, ale posiadam wersję OEM, która nie jest możliwa do pobrania z ich strony.

Support firmy, od której kupiłem klucz już mi przekazał link do pobrania, do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...