Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

On-hold/Dropped już jakieś anime z obecnego sezonu? ( Wiosna 2015 )

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Vampire Holmes                          

Re-Kan!                                  

Gunslinger Stratos: The Animation       

Nagato Yuki-chan no Shoushitsu        

Kekkai Sensen                          

Show By Rock!!                       

Punch Line                              

Ore Monogatari!!                      

Mikagura Gakuen Kumikyoku                

Jewelpet Magical Change                  

Houkago no Pleiades (TV)                

Etotama                                

Kyoukai no Rinne (TV)                    

Ninja Slayer The Animation               

Koukaku Kidoutai Arise: Alternative Architecture 

Tesagure! Bukatsu-mono: Spin-off Puru Purun Sharumu to Asobou 

Baby Steps 2  

tyle dropniętych jak dotąd                          

Opublikowano

Vampire Holmes                          
Re-Kan!                                  
Kekkai Sensen                          
Show By Rock!!                       
Punch Line                              
Ore Monogatari!!                      
Jewelpet Magical Change                  
Houkago no Pleiades (TV)                
Etotama                                
Kyoukai no Rinne (TV)                    
Baby Steps 2  

Po c**j oglądasz anime jak aż tyle porzucasz? 

@Sorata

a Ty co porzuciles?

XrgAYyk.png

Opublikowano

Po c**j oglądasz anime jak aż tyle porzucasz? 

@Sorata

a Ty co porzuciles?

Prosze nie przeklinać, dziękuje. Przecież nikt nie ogląda anime z zamiarem porzucenia go. To po prostu takie szczęście ze anime się nie podoba i trzeba je zostawić no bo nikt normalny nie bedzie oglądał produkcji przy ktorej się tylko męczy. A Ty jestes masochistą ze oglądasz anime nawet jesli ci sie nie podoba?

Opublikowano

Prosze nie przeklinać, dziękuje. Przecież nikt nie ogląda anime z zamiarem porzucenia go. To po prostu takie szczęście ze anime się nie podoba i trzeba je zostawić no bo nikt normalny nie bedzie oglądał produkcji przy ktorej się tylko męczy. A Ty jestes masochistą ze oglądasz anime nawet jesli ci sie nie podoba?

Wlasnie, ze wybiera się, czy porzuci się anime. Obejrzalem 56 tytułów i porzucilem tylko 2. 

Nie ma się nad tym 100% kontroli, ale jednak wielką. Wystarczy:

- mieć odpowiednie nastawienie przy oglądaniu anime

- przed oglądaniem go wiedzieć co nas czeka, a nie oglądać tak na ślepo. Jak przykladowo, ktos nie lubi klimatów mafijnych to anime o takich gatunkch raczej nie powinien oglądać

- dać szanse anime mimo możliwego nudnego początku. 

Ja mam taką zasade, ze nie porzucam anime dopóki nie obejrze 30% anime. 

a przeklinać będę, bo podkreśla to moje emocje, no i po prostu k***a lubie ;P

XrgAYyk.png

Opublikowano

@Kaanashi

Nie bluźnij :P              

Oglądam :

- Owari no Seraph
- Plastic Memories
- Grisaia no Rakuen
- DxD BorN
- Re-kan
- Arslan Senki
- Fate/Stay 2015
- Kekkai Sensen
- Show By Rock!! ( myślałem czy nie on-hold je, ale jednak nie :D )
- Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka

ON-HOLD :

- Yamada-kun to 7-nin no Majo
- Shokugeki no Souma
- Gunslinger Stratos: The Animation
- Denpa Kyoushi

DROPPED :

- Triage X 
- Vampire Holmes ( widziałem 1 krótki odc. i sobie odpuściłem xD ) Tak samo z Ninja Slayer The Animation

Czekam aż wyjdą do końca :

- Urawa no Usagi-chan
- Danna ga Nani wo Itteiru ka Wakaranai Ken 2 Sure-me

Jak jakieś anime obejrzę do połowy to oglądam do końca. Niewiele anime Dropped/On-hold do tej pory 
Liczą się chęci, nastawienie - oczywiście
Czytamy opis, gatunki itp. Nie weźmiemy się za anime które nam nie odpowiada. Mi nie odpowiada shounen-ai / yaoi / mecha też mnie odrzuca, ale ostatecznie może i bym się jakoś przekonał do tego. Zależy w jakim anime.

Anime nas strasznie nudzi, denerwuje, irytuje. Bohaterowie, muzyka everything - co z nim zrobić? Jesteśmy dajmy na to na 6-7 odc. z 25/30. Poczekać jeszcze, obejrzeć kilka kolejnych bo może coś jeszcze się zmieni na lepsze? ( jak już wytrzymaliśmy do tego 6-7 ) czy porzucić/On-hold. Po co tracić na nie czas? jak można obejrzeć inne?.....  może kiedyś zmienimy zdanie? Różnie to bywa :P

Mam dosyć specyficzny sposób oglądania / porzucania anime no ale... Każdy ma jakiś :D 
Opublikowano

@Kaanashi

Nie bluźnij :P              

Oglądam :

- Owari no Seraph
- Plastic Memories
- Grisaia no Rakuen
- DxD BorN
- Re-kan
- Arslan Senki
- Fate/Stay 2015
- Kekkai Sensen
- Show By Rock!! ( myślałem czy nie on-hold je, ale jednak nie :D )
- Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka

ON-HOLD :

- Yamada-kun to 7-nin no Majo
- Shokugeki no Souma
- Gunslinger Stratos: The Animation
- Denpa Kyoushi

DROPPED :

- Triage X 
- Vampire Holmes ( widziałem 1 krótki odc. i sobie odpuściłem xD ) Tak samo z Ninja Slayer The Animation

Czekam aż wyjdą do końca :

- Urawa no Usagi-chan
- Danna ga Nani wo Itteiru ka Wakaranai Ken 2 Sure-me

Jak jakieś anime obejrzę do połowy to oglądam do końca. Niewiele anime Dropped/On-hold do tej pory 
Liczą się chęci, nastawienie - oczywiście
Czytamy opis, gatunki itp. Nie weźmiemy się za anime które nam nie odpowiada. Mi nie odpowiada shounen-ai / yaoi / mecha też mnie odrzuca, ale ostatecznie może i bym się jakoś przekonał do tego. Zależy w jakim anime.

Anime nas strasznie nudzi, denerwuje, irytuje. Bohaterowie, muzyka everything - co z nim zrobić? Jesteśmy dajmy na to na 6-7 odc. z 25/30. Poczekać jeszcze, obejrzeć kilka kolejnych bo może coś jeszcze się zmieni na lepsze? ( jak już wytrzymaliśmy do tego 6-7 ) czy porzucić/On-hold. Po co tracić na nie czas? jak można obejrzeć inne?.....  może kiedyś zmienimy zdanie? Różnie to bywa :P

Mam dosyć specyficzny sposób oglądania / porzucania anime no ale... Każdy ma jakiś :D

No raczej, że specyficzny skoro porzuciles perelke jaką jest steins;gate i to oglądając zaledwie 3 odcinki

XrgAYyk.png

Opublikowano

@Kaanashi

On-hold* Nie chce mi się znowu o tym pisać no ale skoro nalegasz pozwolę sobie na małe ( spam ) wyprostowanie :3 ... [ Steins;Gate nie jest anime z obecnego sezonu tak jakby co ]

Wstrzymałem. Mówi się trudno. Aktualnie nie narzekam ( to tylko anime i nigdzie mi nie ucieknie ) ^^ Zapewne za jakiś czas je dokończę jak będę miał na to anime wenę :D ...   Skąd wiesz, że już w ogóle nie dokończę?

Czytaj wyżej -  Jak anime denerwuje, irytuje, nudzi - cokolwiek. Jakiś charakter przeszkadza itp. albo obejrzeć te kilka odcinków i zmienić zdanie, lub nie zmienić zdania / albo wstrzymać - porzucić .. Nie męczyć się dalej porzucając / albo obejrzeć kiedyś indziej jak nie będziemy mieli co oglądać, akurat nam się zachce, będzie czas i tak dalej - może się nam później spodoba. To już zależy od widza co zrobi :P .... Przy Steins;Gate był to 3-4 odcinek na którym się zatrzymałem. Nic nikomu do tego co inna osoba ogląda / robi itp. Nie powinien mieć żadnych pretensji   ^_^

Nie Ja pierwszy który wstrzymuje anime / porzuca po 3-5 odc :P Nie uważam ten pomysł za zły. 

btw. To co dla jednej osoby jest perełką to nie znaczy że musi być dla drugiej co nie? Mam swój sposób oglądania i jest mi z tym dobrze :D

Opublikowano

@Kaanashi

On-hold* Nie chce mi się znowu o tym pisać no ale skoro nalegasz pozwolę sobie na małe ( spam ) wyprostowanie :3 ... [ Steins;Gate nie jest anime z obecnego sezonu tak jakby co ]

Wstrzymałem. Mówi się trudno. Aktualnie nie narzekam ( to tylko anime i nigdzie mi nie ucieknie ) ^^ Zapewne za jakiś czas je dokończę jak będę miał na to anime wenę :D ...   Skąd wiesz, że już w ogóle nie dokończę?

Czytaj wyżej -  Jak anime denerwuje, irytuje, nudzi - cokolwiek. Jakiś charakter przeszkadza itp. albo obejrzeć te kilka odcinków i zmienić zdanie, lub nie zmienić zdania / albo wstrzymać - porzucić .. Nie męczyć się dalej porzucając / albo obejrzeć kiedyś indziej jak nie będziemy mieli co oglądać, akurat nam się zachce, będzie czas i tak dalej - może się nam później spodoba. To już zależy od widza co zrobi :P .... Przy Steins;Gate był to 3-4 odcinek na którym się zatrzymałem. Nic nikomu do tego co inna osoba ogląda / robi itp. Nie powinien mieć żadnych pretensji   ^_^

Nie Ja pierwszy który wstrzymuje anime / porzuca po 3-5 odc :P Nie uważam ten pomysł za zły. 

btw. To co dla jednej osoby jest perełką to nie znaczy że musi być dla drugiej co nie? Mam swój sposób oglądania i jest mi z tym dobrze :D

Po pierwsze mam w d***e te twoje "kiedyś się obejrzy", po drugie trzeba sie przy niektóych seriach czasem troche wynudzić, by potem okreslac je mianem świetnych, po 3. k***a jak ktoś wstrzymuje po 3 odcinkach to dla mnie jest ...

XrgAYyk.png

Opublikowano

Na dodatek ktoś musi pojechać mu kupić do innego miasta tabletki na ból dupy bo z wszystkich aptek już poszły na niego.

Generalnie to co dropnąłem jest porażką, syfem, syfem z syfów, BLem lub jakimś innym gównem - coś czego oglądanie jest totalnie bez sensu i tylko traci się na to czas właśnie męcząc się z tym. 

Poza tymi dropniętymi i 8 innymi anime których nie zacząłem w tym sezonie oglądam całą resztę, co daje mi 12 tytułów których jeszcze nie dropnąłem. A jak pan R. #bóldupy odpala jedno anime w sezonie, to się nie ma co dziwić że nie dropnął żadnego. Heloł....

Opublikowano

Dxd born do dropped. Nie polecam tego gowna, robią co chcą i olewają bardzo dobry pierwowzór czyli novelke

Zastanawia mnie jedna rzecz, skoro tak nienawidzisz tych wszystkich ecchi i gdy jest tylko okazja to piszesz swoje wywody jakie to one są mało ambitne (czy porównujesz do "gowna"), to po jakiego wała w ogóle się za nie zabierasz?! o.O  lol, twój tok rozumowania mnie przerasta  :mellow:  

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

Vampire Holmes                          
Re-Kan!                                  
Kekkai Sensen                          
Show By Rock!!                       
Punch Line                              
Ore Monogatari!!                      
Jewelpet Magical Change                  
Houkago no Pleiades (TV)                
Etotama                                
Kyoukai no Rinne (TV)                    
Baby Steps 2  

Na dodatek ktoś musi pojechać mu kupić do innego miasta tabletki na ból dupy bo z wszystkich aptek już poszły na niego.

Generalnie to co dropnąłem jest porażką, syfem, syfem z syfów, BLem lub jakimś innym gównem - coś czego oglądanie jest totalnie bez sensu i tylko traci się na to czas właśnie męcząc się z tym. 

Poza tymi dropniętymi i 8 innymi anime których nie zacząłem w tym sezonie oglądam całą resztę, co daje mi 12 tytułów których jeszcze nie dropnąłem. A jak pan R. #bóldupy odpala jedno anime w sezonie, to się nie ma co dziwić że nie dropnął żadnego. Heloł....

Baby Steps i One Monogatari, te dwa tytuły oglądam z baby stepsem to nawet mange RAW poprzeglądałem i nie rozumiem dlaczego syf gunwo itd, jaka jest twoja ocena o tych dwoch produkcjach i co cie w nich zniechecilo, bo doprawdy zrozumiec nie mogę  pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Baby Steps i One Monogatari, te dwa tytuły oglądam z baby stepsem to nawet mange RAW poprzeglądałem i nie rozumiem dlaczego syf gunwo itd, jaka jest twoja ocena o tych dwoch produkcjach i co cie w nich zniechecilo, bo doprawdy zrozumiec nie mogę  pozdrawiam serdecznie

To po prostu taki człowiek. On ma tendencje do porzucania dobrych tytulów, jst strasznie wybredny. Porzucił takie dobre anime jak:

Fate/zero, Monster, Great Teacher Onizuka, Welcome to the NHK, Hajime no ippo, Shinsekai Yori, Durarara, Tengen Toppa Gurren Lagann.

Tzn. rozumiałbym jakby porzucil 1,2 no max 3 tytuły z tych co wymieniłem, no ale k***a tyle powszechnie uważanych za bardzo dobre porzucać to raczej z człowiekiem jest coś nie tak. W dodatku spojrzcie na jego oceny 10/10 

http://scr.hu/1wdk/d85yq

http://scr.hu/1wdk/fa6xu

Wiadomo, są różne gusta itp., ale czego innego spodziewałbym się po osobie, która obejrzała ponad 300 serii TV. 

Zastanawia mnie jedna rzecz, skoro tak nienawidzisz tych wszystkich ecchi i gdy jest tylko okazja to piszesz swoje wywody jakie to one są mało ambitne (czy porównujesz do "gowna"), to po jakiego wała w ogóle się za nie zabierasz?! o.O  lol, twój tok rozumowania mnie przerasta  :mellow:  

Ja nie zabieram się za ecchi. 

Ecchi nie są gównami przez sam fakt, że pojawiają się cycki. Bardziej przez fakt, że owe cycki łatają dziury fabularne, skupiają oko widza przez za dużą ilość czasu, przez co rzeczy typu rozwój charakterów, fabuły, czy nawet klimatu jest niski. Generlanie większość ecchi są podobne, bo są bardzo schematyczne/. TO są tylko takie tanie, anime nastawione czysto na zarobek na przeciętnym widzu, który domaga się po prostu zwykłej rozrywki i zapomnienia tego co obejrzał. Sorry, ale to nei dla mnie. 

obejrz sobie te filmiki, zgadzam się z nimi w dużym stopniu:

https://www.youtube.com/watch?v=jUjc9V0Suqs

https://www.youtube.com/watch?v=GtyM-24l2CM

XrgAYyk.png

Opublikowano

To po prostu taki człowiek. On ma tendencje do porzucania dobrych tytulów, jst strasznie wybredny. Porzucił takie dobre anime jak:

Fate/zero, Monster, Great Teacher Onizuka, Welcome to the NHK, Hajime no ippo, Shinsekai Yori, Durarara, Tengen Toppa Gurren Lagann.

przeciez to sa c*****e produkcje pozdrawiam

Opublikowano

Ja nie zabieram się za ecchi. 

Ecchi nie są gównami przez sam fakt, że pojawiają się cycki. Bardziej przez fakt, że owe cycki łatają dziury fabularne, skupiają oko widza przez za dużą ilość czasu, przez co rzeczy typu rozwój charakterów, fabuły, czy nawet klimatu jest niski. Generlanie większość ecchi są podobne, bo są bardzo schematyczne/. TO są tylko takie tanie, anime nastawione czysto na zarobek na przeciętnym widzu, który domaga się po prostu zwykłej rozrywki i zapomnienia tego co obejrzał. Sorry, ale to nei dla mnie. 

obejrz sobie te filmiki, zgadzam się z nimi w dużym stopniu:

https://www.youtube.com/watch?v=jUjc9V0Suqs

https://www.youtube.com/watch?v=GtyM-24l2CM

Cały czas coś kręcisz, w pierwszym poście napisałeś "Dxd born do dropped. Nie polecam tego gowna, robią co chcą i olewają bardzo dobry pierwowzór czyli novelke" a teraz że wgl się za nie nie zabierasz wtf?! Ty myślisz? czy może rozdwojenie jaźni? zaczynam się o Ciebie martwić  :unsure: 

Co do filmików... mam gdzieś opinie innych nt. ecchi, sam Buki kiedyś oglądał ich dużo a teraz taki wielki antyfan... oglądam go i szanuje jego zdanie ale nikt mi nie będzie mówił, żebym czegoś nie oglądał (i na odwrót), albo wmawiał, że coś jest do dupy gdy mi się to podoba.

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

Cały czas coś kręcisz, w pierwszym poście napisałeś "Dxd born do dropped. Nie polecam tego gowna, robią co chcą i olewają bardzo dobry pierwowzór czyli novelke" a teraz że wgl się za nie nie zabierasz wtf?! Ty myślisz? czy może rozdwojenie jaźni? zaczynam się o Ciebie martwić  :unsure: 

Co do filmików... mam gdzieś opinie innych nt. ecchi, sam Buki kiedyś oglądał ich dużo a teraz taki wielki antyfan... oglądam go i szanuje jego zdanie ale nikt mi nie będzie mówił, żebym czegoś nie oglądał (i na odwrót), albo wmawiał, że coś jest do dupy gdy mi się to podoba.

Po 1. Dxd dalem do dropped, bo jestem FANEM novelki, ale, zeby sprawdzic jakie będzie anime musialem najpierw je zobaczyc, uwierz mi, dxd born jest słabe w porownaniu do novelki, duzo zmienili, olewają, zmieniają kolejność, pomijają itp.

Po 2. To, ze buki ogladal kiedys duzo ecchi nie znaczy, ze teraz nie moze byc antyfanem

Po 3. On nie mowi CI co masz ogladac, czego masz nie oglądać. Po prostu powiedzial co sądzi o ecchi, tyle. 

XrgAYyk.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dropped:

Vampire Holmes

Fate/stay night: Unlimited Blade Works (TV) 2nd Season (ledwo obejrzałem 1 część)

Oglądadam:

Yamda-kun..

Yahari ore coś tam

Hibike!

Nisekoi

Grisaia no Rakuen/Meikyuu(obejrzane)

Owari no Seraph

High School DxD BorN (Lipa z tym sezonem, czytałem trochę novelki i nie wierze co oni robią)

Dungeon ni Deai wo Motomeru (szału nie ma)

gfgdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...