Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Codzienna kopia pliku tekstowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Mam taki problem i nie wiem jak go rozwiązać. Otóż posiadam keylogger (na własnym kompie). Tworzy on jeden duży plik tekstowy, zawierający kilkaset tysięcy linijek. Nie dzieli go w żaden sposób. Gdybym ręcznie tego nie podzielił na miesiące, to miałbym kilkuset MB plik z danymi od końca 2013 roku.

Potrzebuję, aby codziennie plik się kopiował do <RRRR.MM>(folder)/<RRRR.MM.DD>.txt (R - rok, M - miesiąc, D - dzień), oraz kasował zawartość pliku źródłowego. Jak to zrobić?

PS. W sumie nie wiem czy to będzie dobre, bo komputer nie chodzi 24/7... Musiałby wykrywać prefix w zawartości pliku, który wygląda dla przykładu tak:

[2015.05.15 10:27] Notepad++ - latest.txt

(Już nie pamiętam czy w prefixie jest najpierw rok, czy dzień, a teraz nie mam jak sprawdzić...), a następnie tworzyć plik o takiej nazwie... Skomplikowane...  

W6iB9H1.png

Opublikowano
Prosty bat w autostarcie dodający czas i datę zamknięcia logu do nazwy pliku

ren log.txt %time:~,2%.%time:~3,2%_%date%.txt

Masz komendę AT, naucz się jej używać a logi może robić co określony czas , np godzinę dwie, raz dwa razy dziennie itp 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...