Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Najbardziej przyszłosciowa wersja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie odnosnie przyszłosci serwerów mc:

Jaką wersje serwera robić jesli chce go otworzyć za miesiąc? Giganty serwerow mc w polsce planują nowe edycje na poczatek wakacji (survivale etc) nie mam jednak jeszcze dokładnych informacji jakie wersje wybiorą. I tu sie rodzi pytanie czy zostać na 1.7.2 czy wgrac przejsciowke silnika 1.7.2-1.8 bez itemow z 1.8 czy spigota 1.8.

Jak wy myslicie? Jak wy oceniacie sytuacje? Jesli za miesiąc bym postawił serwer to on juz by stał do stycznia na edycji (tj pół roku minimum)

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

No... dużo osób zostaje przy 1.7 ale też dużo poszło na 1.8.

Polecam ci zrobić z "przejściówką", myśle że mojang wyda nową wersję do stycznia.

Opublikowano

Tylko 1.8. Ile można grać na 1.7? 1.8 wyszło już pół roku temu...

Zobacz ile 1.8 ma możliwości i optymalizację klienta.

#AntyBlezur

Opublikowano

Jeżeli nie chcesz wybierać 1.8 ani 1.7 zaczekaj sobie tak do września Mojang napisał że pod koniec wakacji wypuści wersje 1.9 która zmieni niesamowicie minecraft. Wszystko zależy jaki serwer chcesz otworzyć. A takto z dostępnych wersji polecam 1.8 jest bardziej rozbudowana od 1.7

Opublikowano

Narazie decyduje sie na 1.8 ale nie wiem co czas przyniesie, najwyzej będzie mnie czekało duzo przenoszenia confingów i tłumaczeń na 1.7 ;)

Opublikowano

Uruchomilem serwer 1.8 u siebie z paroma dostepnymi modami i pluginami pod forge i jestem w sumie mile zaskoczony jednak dla mnie narazie nie jest dobrym rozwiazaniem gdyz nie ma jeszcze modow wszystkich i nie wiadomo kiedy wyjda lecz polecam do normalnego serwera

Opublikowano

Radzę 1.8 a najlepiej 1.8.3

Znajdziesz już masę pluginów, a silnik jest na tyle idealnie napisany że działają mi pluginy z wersji 1.6 a nawet 1.2.5 więc nie ma problemu

Widzę że coraz więcej serwerów tam startuje, więc radzę zrobić także tam, sam włączam swój serwer za miesiąc i stawiam go na 1.8 ponieważ 1.7.x jest już nudne i oklepane a w 1.8 masz sporo więcej możliwości

Oraz poprawili TAB, wygląda teraz idealnie i nie ma takiego zbędnego badziewia tam

TEMAT

Opublikowano

@pablos11

mnie martwi to ze bedzie mało graczy na 1.8 bo taki gigant jak gc, vertez i ich postronne serwery itp to oni dalej na 1.7.x-1.8 na przejsciowce siedzą.

Nie jestem tez przekonany do 1.8 bo podobno mozna znalezc gąbke która mozna wysuszyc a potem pewnie wyssac wode z połowy serwera grifując. Pewnie jest masa bugów i glitchy z kopiowaniem, niszczeniem stojaków od zbroji itp. No nie wiem nie wiem ;/

Opublikowano

Co do gąbek, zablokuj je w WG i po sprawie, możesz też zrobić na to że po dotknięciu gąbki ona znika.

Więc z tym nie ma problemu.

Martwiłbym się o 1.7 jest tam podobno spora luka która pozwala wywalić serwer w pi**u w sekundy a wersja 1.8.3/4 ma to naprawione.

Więc wole zablokować gąbki niż mieć wywalony serwer przez lukę w Bukkit.

Tak samo nie polecam pobierać "Łatek na 1.7" z for, nie wiadomo co tam autor wsadził co dodał, możliwe że ma komendę która tak samo wywala serwer jak go wkurzysz albo komendy na OP

Więc nie ufam nikomu spoza poważnych zarejestrowanych Firm na rynku

Błędów nie spotkałem a pracuję tam już miesiąc praktycznie.

Co do bugów, nie zauważyłem nic, dodano sporo możliwości możesz zablokować stojaki czy inne przedmioty

TEMAT

Opublikowano

@pablos11

Jaki masz plugin od czatu spawnu kitow itp? pobrałem najnowszą wersje essentials i nie jest zgodna (czerwony kolor)

Opublikowano

@pablos11 wszystko to co piszesz u mnie działa tylko spam na konsole daje shopkeepers z citizensem sie buguje chyba, postaram sie sciagnac inna wersje moze zadziała.

Opublikowano

@pablos11

teraz mam wybór pomiedzy citizens + sentry a shopkeepers. Te 3 pluginy sa jakos dziwnie polaczone i tym sama komenda nazywa sie we wszystkich pluginach npc...., dlatego tez nie mogłem nazwac villagersa. Chyba plan o piratach w porcie na statku runie..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...