Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VPS pod game 40k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy VPS z exone o parametrach procesor 1ghz, 512mb ram, freebsd 9.3 64bit nada się na testowy serwer pod sourcowe game? Kompilacja na komputerze, serwer będzie trzymał już skompilowane game. Zrobię na nim cokolwiek? Czy kupić już lepiej 2ghz, 1gb ramu?

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Zrobić, zrobisz, ale jeśli masz na tyle funduszy, to twoim miejscu zakupiłbym serwer na tej stronie:

https://www.transip.eu/vps/

1gb ram, 50gb dysku, za co przez pierwszy miesiąc płacisz 5 euro promocyjnie, potem juz po 10 regularnie (około 40zł) więc nie ma co porównywać.

Swego czasu korzystałem, i jestem zadowolony, a exone dupy nie urywa swoim działaniem.

Opublikowano

Ja korzystam z exone freebsd 10 54 bity 2ghz 786mb ramu 50 gb dysk i śmiga ładnie :) Koszt 51 złoty miesięcznie.

Polecam ze względu na dobrą pomoc i szybką reakcję w razie problemu z maszyną :)

Opublikowano

Ja korzystam z exone freebsd 10 54 bity 2ghz 786mb ramu 50 gb dysk i śmiga ładnie :) Kosz 51 złoty miesięcznie.

Polecam ze względu na dobrą pomoc i szybką rekację w razie problemu z maszyną :)

wziąłem taką samą, tylko zamiast bsd 10 wybrałem 9.3 64b ;)

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

jesli testy to opcja 1 jest spoko loncze 250 mega wystarczy w zupelnosci

http://www.soyoustart.com/pl/serwery-essential/

ale nie wiem czy sobie poradzisz z source na bsd 9.3 ja sobie poradzilem

wiec powodzenia z source na bsd 9.3 10.1 sporo pracy i determinacji trzeba aby sorce kompilowalo sie cale nam na tych wersjach ale jest to mozliwe jak naj bardziej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...