Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam wykupiony serwer VPC Opcja KVM pakiet Green. Mam postawiony na nim tylko serwer team speak 3. 
W poleceniu ping nic nie zauważyłem dziwnego, ping około u mnie 15-20 ms, poprzez program WinMTR nie zauważyłem żadnych strat pakietów z VPS.
Otóż mam taki problem że występują chwilowe problemy z połączeniem, występują dropy. Przerywa jakieś połączenie z serwerem, a jak się za chwile połączy to wszystkich wywala z serwera, i tak na okrągło. To nie jest także żaden atak. Mogę się zalogować na konto roota i jak występuje  problem także chwilowo mi przytnie putty. 

Opublikowano

Tak próbowałem. Odpisali mi że z vps wszystko jest ok. Mogą tak twierdzić ponieważ ping i WinMTR nic nie wykazuje. VPS pyzatym wykupiony jest w hosteam'ie. 

Posiadam serwer publiczny. Więc nie zdziwiło by mnie to że wywali parę osób, ale ludzie z różnej strony polski siedzą i się skarzą 

że ts nie działa, przerywa, 

Opublikowano

Nie. Serwer ts stoi na tym VPS już od miesiąca. Fakt zdarzyły się czasem problemy z nim, ale wszystko hosteam rozwiązał. Dany problem gnębi mnie od 24 h

Opublikowano

Moze to byc wina w hosteam z wąskim gardłem i to bedzie czasowe. To sie nie dzieje tylko u Ciebię bo miałem juz kiedys taki przypadek i nie jeden udalo sie rozwiązać problem ale trzeba sprawdzic wszystkie możliwości. Odezwij sie na gg. Pomoge Ci

Opublikowano

@oferdek33 w ostatnich 2 dniach zdarzyło się że ze wszystkich serwerów droppało dość dużo użytkowników , wina leży nie po stronie serwera tak mi odpisał hosting:

żaden atak, styk orange się zrestartował, dlatego kopło panu tylko klientów z tej sieci. Powiadomiliśmy hosteam o problemie u ich dostawcy łącz orange gdyz korzystają z pośrednika, i o fakcie że uplink się zrestartował ale narazie nic nie odpisali.

Mogę się mylić ale przez ostatnie 2 dni , 2 razy wystąpił taki problem.

8zYYF16.gif?1

Opublikowano

Takie coś już jest od pół roku w HosTeamie.. ;) Styki Orange restartują i taką sytuację będziesz miał co <2dni.

logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...