Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop ze "smakiem"

MrMagnus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Planuje zakup Laptopa, Jego głównym zadaniem będzie obsługa gier (nawet tych najbardziej wymagających) i programów typu Photoshop, Lightroom ale też musi działać płynnie w internecie. Co dodatkowo laptop musi mieć pewien "smak" wykonania, Ekran większy niż 17" a czas pracy powinien spokojnie wystarczać na 8h użytkowania. Budżet to przedział od 5000 do 8000zł. Chce by zastąpił mi on komputer. 

Osobiście zastanawiałem się nad poniższym:

http://dell.strefamarek.allegro.pl/laptop-dell-inspiron-7746-i7-16-240ssd-g845-w8200.html

Jakieś sugestie, propozycje, opinie?  :)

s4ElBud.png
Opublikowano

Nie rewelacja, średnie osiągi , nie licz na dobry i stabilny sprzęt do gier.

Wujaszek ma z tej serii Inspironów 15 calowy Ultra HD  z radeonem R7 M270M podobna konfiguracja procka i ram, gry o lepszych wymaganiach ledwo w medium mają 40 FPS , wiadomo grafika cienkawa  troche, twój ma  17' FullHD i z 10% wydajniejszą grafikę, resztę dopowiedz sobie sam czy warto kupić. 

To laptop raczej biznesowy a nie dla gracza. 

Na czas pracy nie patrz bo grając zmniejszasz do do 2h rzadko 3h nawet wytrzyma przy niezbyt wymagającej grze. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Laptop jest BEZNADZIEJNY do gier :P w tej cenie dostaniesz 10x lepsze :P.

Napisz mi jaka matryca Cie interesuje 15 czy 17 cali?

Z systemem czy bez?

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Główny charakter laptopa ma być właśnie biznesowy, gry jak GTA V to dodatek, Interesuje mnie 17 cali, najlepiej Windows. Zadania jak wystawianie faktur, obróbka graficzna zdjęć, obsługa panelu sklepu, odpowiadanie na maile, obsługa programów do obróbki video, renderowanie to będą jego codzienne zadania. Chce by wytrzymywał chociaż te 6/7 godzin bez ładowania na takich obrotach jak wspominałem, często jestem zmuszony opuszczać dom i pracować w terenie i właśnie taki mobilny sprzęt jest mi potrzebny, dodatkowo to jednak wygoda gdy można siąść na tarasie i tam spokojnie popracować kilka godzin bez ciągłego latania z kablem.  

s4ElBud.png
Opublikowano

@MrMagnus

Z takich 17 calowych laptopów które nada sie i do gamingu/biznesu to polecam Acer vn7-791g z i7 i GTX960m. Matryca FULL HD IPS dobrej jakosci wiec sprawdzi sie przy PS. Do tego podświetlana klawiatura, dysk SSD 250 gb na złaczu m2 czyli HDD i SSD wenwątrz laptopa, całkiem lekki i mobilny jak na 17 cali. Akumulator z wifi wytrzyma około 4h a bez wifi około 9h.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Panowie napotkałem na typ komputerów all-in-one i szczerze zastanawiam się nad jego kupnem zamiast laptopa, dorzucę te kilka groszy ale chce mieć porządny sprzęt, możecie mi coś zasugerować? Chodzi mi o wasze opinie na temat tego typu komputerów jak i ewentualne propozycje.
Osobiście zastanawiam się nad czymś takim:

http://allegro.pl/imac-27-retina-5k-i7-4-0ghz-32gb-1tbssd-m295x-4g-i5342177907.html

lub

http://allegro.pl/dell-xps-2720-aio-i7-16g-ssd-gt750m-2tb-win8-dotyk-i5334514793.html

Laptop jest znacznie poręczniejszy ale tu przemawia do mnie komfort pracy z racji tego, że spędzam przed monitorem po kilkanaście godzin. Reasumując budżet wzrasta do 15-17 tys.  Proszę o konkretne propozycje Laptopów jak i komputerów all-in-one. Każdego autora wyczerpującej wypowiedzi nagrodzę kilkoma lajkami :) 

s4ElBud.png
Opublikowano

jak chcesz to gier to nie bierzesz apple xD  ten 1 co dales zamiast niego mozesz za 8k mozesz kupic lapek z windowsem  taka sama wydajnosc ,ten 2 do gier sie nie nadaje, karta graficzna na poziomie lapka za 2k 

Pomoglem? Daj like:) Nic nie stracisz:)
Dzisiaj startuje moj serwer,link na dole godzina 17;00 1 Osoba VIP:)

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Opublikowano

Żadne AIO. Jak już sprzęt stacjonarny, to można złożyć naprawdę dobrego Hackintosha, wydajniejszego niż "śmietniczek" (10-12k) za taką samą kwotę.

No i można dualboota zrobić, więc większość gier wymaxowana, a OSX jest ;).

Odpowiedni konfig i nawet nie będzie dużo zabawy, bo wszystko do post-instalacji dostaniesz w jednej paczce, jeśli zdecydujesz się na sprawdzony zestaw.

Opublikowano

Zrób tak: wejdź na allegro, kategoria "laptopy", cena z dostawą od najdroższych, szukasz laptopa z grafiką GTX980M wfirmy Asus i wiedźminem 3 gratis.

Tutaj masz linki dwa : Pierwszy lepszy niby, ale drugi też nie odstaje mu w niczym:

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Dziękuje za opinie na temat AIO, Ostatecznie z niego zrezygnuje. Z laptopów zaciekawił mnie MSI GT72, jednak wasze komentarze schylają mnie jednak do pozostania przy PC, Co prawda zrezygnuje tu z mobilności ale otrzymam Moc i komfort pracy.

s4ElBud.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...