Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkręcanie GTX 970 Asus Strix OC

SONCO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , czy da się mocniej podkręcić asus strix gtx 970 oc ? 

i Jakie podkręcenie by było bezpieczne ?

O raz jak to się robi ? :P

(Windows 7 )

(płyta główna z97 gaming 3)

Opublikowano

Jak się nie znasz, to nawet się za to nie zabieraj, bo tylko bałaganu sobie narobisz, a tak btw. to po co chcesz podkręcać, tak wydajną kartę ? 

Opublikowano

Jak się nie znasz, to nawet się za to nie zabieraj, bo tylko bałaganu sobie narobisz, a tak btw. to po co chcesz podkręcać, tak wydajną kartę ? 

Chciałbym lekko podkręcić dlatego że np w dragon nescie na full hd z ustawieniami high zaczyna juz przylagowywac , tak samo hearthstone full hd ustawienia wysokie 60 fps (myslalbym ze ta gra nie jest az tak wymagająca i bedzie mi raczej plynnie chodzic :P ) np w lolu na wysokich nie na b.wysokich i full hd chodzi po 60-120 fps to chodzi juz plynnie , chcialbym po prostu by w niektorych grach fpsy lekko podskoczyly albo np w heroes of the storm full hd a ustawienia na low 30 fps  . Widac granie w full hd jest strasznie wymagające a kuzyni sie smieja że mają słabszą karte graficzną 2gb a lepiej im chodzi , wiecej fpsow mają sry za bledy ;d 

Opublikowano

Chciałbym lekko podkręcić dlatego że np w dragon nescie na full hd z ustawieniami high zaczyna juz przylagowywac , tak samo hearthstone full hd ustawienia wysokie 60 fps (myslalbym ze ta gra nie jest az tak wymagająca i bedzie mi raczej plynnie chodzic :P ) np w lolu na wysokich nie na b.wysokich i full hd chodzi po 60-120 fps to chodzi juz plynnie , chcialbym po prostu by w niektorych grach fpsy lekko podskoczyly albo np w heroes of the storm full hd a ustawienia na low 30 fps  . Widac granie w full hd jest strasznie wymagające a kuzyni sie smieja że mają słabszą karte graficzną 2gb a lepiej im chodzi , wiecej fpsow mają sry za bledy ;d 

Przepraszam Cię bardzo, albo co ty piszesz ? mój kolega ma również gtx 970 i w lolu fullhd + b.wysokie 300-400fps (czasami 500-600fps). A w innych grach fps utrzymuje mu się na 100+ przy ustawieniach fullhd na ultra. Czy ty na pewno piszesz o karcie GTX 970 ?

Opublikowano

Przepraszam Cię bardzo, albo co ty piszesz ? mój kolega ma również gtx 970 i w lolu fullhd + b.wysokie 300-400fps (czasami 500-600fps). A w innych grach fps utrzymuje mu się na 100+ przy ustawieniach fullhd na ultra. Czy ty na pewno piszesz o karcie GTX 970 ?

Tak pisze o gtx 970 a jak bys pytal o procesor to I5-4690k

I sie sam wlasnie zastanawiam czemu na full hd tak malo fpsow jest jak na taką kartę.

Tutaj jest tez take cos co dostalem ale to chyba do podkrecania karty :P

http://screenshot.sh/mGYJYRG0UqXlY

Opublikowano

Tak pisze o gtx 970 a jak bys pytal o procesor to I5-4690k

I sie sam wlasnie zastanawiam czemu na full hd tak malo fpsow jest jak na taką kartę.

Tutaj jest tez take cos co dostalem ale to chyba do podkrecania karty :P

http://screenshot.sh/mGYJYRG0UqXlY

Tak, ten program jest do podkręcania karty, ale to jest dziwne, że na takiej karcie osiągasz tak małą liczbę fps, mój kolega ma gtx 970 ale i7 4790k i tak jak wcześniej wspomniałem w lolu 300-400fps na fullhd ultra, może zrób test 3d markiem i zobacz wynik karty i procesora a później porównaj je ze sobą i będziesz miał winowajce.

Opublikowano

Tak, ten program jest do podkręcania karty, ale to jest dziwne, że na takiej karcie osiągasz tak małą liczbę fps, mój kolega ma gtx 970 ale i7 4790k i tak jak wcześniej wspomniałem w lolu 300-400fps na fullhd ultra, może zrób test 3d markiem i zobacz wynik karty i procesora a później porównaj je ze sobą i będziesz miał winowajce.

Jak mi się pobierze to sprawdzę i napiszę 

Opublikowano

na ice storm na początku test graphic 1 dobrze wypadl 300 fpsow  potem na test graphic 2 juz byl spadek nawet do 100 a zaczynal od 300 fpsow a psychical 180 fpsow

natomiast could gate to nawet nie wspomne wszystko tak spadło że masakra graphic 30 fps a psychical 10-20 

Opublikowano

ile ram i jaki zasilacz??

zasilacz corsair cx600m = 600w,modularny,80+

Pamięć DDR3 HyperX 8GB/1600 (2x4GB),CL9.Savage

Opublikowano

MSI AfterBurner i lecisz, zwiększ co 15 Mhz na rdzeniu i zrób stress testa, i tak w kółko, gdy już karta nie wyrobi to Ci się wykrzaczy sterownik i zegary wrócą do domyślnych. Tak po za tym  GTX 970 bardzo dobrze się kręci (dzięki architekturze Maxwell ) :)

Opublikowano

MSI AfterBurner i lecisz, zwiększ co 15 Mhz na rdzeniu i zrób stress testa, i tak w kółko, gdy już karta nie wyrobi to Ci się wykrzaczy sterownik i zegary wrócą do domyślnych. Tak po za tym  GTX 970 bardzo dobrze się kręci (dzięki architekturze Maxwell ) :)

Po co ma kręcić kartę, skoro coś ma nie tak z innymi podzespołami, bo nie możliwością jest, żeby taka karta graficzna nawet bez oc miała problemy w niektórych grach. Może i się dobrze kręci, ale z tego co się orientuję, kręcenie karty = brak gwarancji, jeżeli się mylę to przepraszam.

Opublikowano

@sylwo221

Po co ma kręcić kartę, skoro coś ma nie tak z innymi podzespołami, bo nie możliwością jest, żeby taka karta graficzna nawet bez oc miała problemy w niektórych grach. Może i się dobrze kręci, ale z tego co się orientuję, kręcenie karty = brak gwarancji, jeżeli się mylę to przepraszam.

Nie tracisz gwarancji za:

•  podkręcanie karty programem ASUS-a
  • podkręcanie karty programem innej firmy
  • podkręcanie karty z programowym zwiększaniem napięcia zasilania

Tracisz gwarancje za:

• zmiana BIOS-u karty graficznej
  • demontaż fabrycznego układu chłodzenia
  • jakakolwiek elektryczna modyfikacja karty (lutowanie)

Chciałbym lekko podkręcić dlatego że np w dragon nescie na full hd z ustawieniami high zaczyna juz przylagowywac , tak samo hearthstone full hd ustawienia wysokie 60 fps (myslalbym ze ta gra nie jest az tak wymagająca i bedzie mi raczej plynnie chodzic  :P ) np w lolu na wysokich nie na b.wysokich i full hd chodzi po 60-120 fps to chodzi juz plynnie , chcialbym po prostu by w niektorych grach fpsy lekko podskoczyly albo np w heroes of the storm full hd a ustawienia na low 30 fps  . Widac granie w full hd jest strasznie wymagające a kuzyni sie smieja że mają słabszą karte graficzną 2gb a lepiej im chodzi , wiecej fpsow mają sry za bledy ;d 

@SONCO

• spróbuj jeszcze zaktualizować sterowniki karty graficznej :)

pozdrawiam serdecznie realo ;) 

­

Opublikowano

K już wiem w czym problem -.- nie mam po prostu monitora do karty graficznej podłączonej , pożyczyłem na chwile od kuzyna i dziala na all ultra w full hd bez problemu , ale i tak dzieki :P

Opublikowano

czyli ze leciales na intel hd 4600 non  stop a miales w kompie 970 xD?

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

czyli ze leciales na intel hd 4600 non  stop a miales w kompie 970 xD?

taa :P , sory ze po miesiacu xDD

Opublikowano

AHhahahah miec 970 i leciec na integrze tyle czasu pzdrsxd

Pomoglem? Daj like:) Nic nie stracisz:)
Dzisiaj startuje moj serwer,link na dole godzina 17;00 1 Osoba VIP:)

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...