Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer, coś mu dolega

Hydrauliczysko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, postanowilem przeczyścić swój komputer z kurzu, sprężonym powietrzem, po przeczyszczeniu i uruchomieniu komputera, zapuściłem sobie csa, gram gram, i nagle czarny ekran dźwięk się zaciął i odtwarzał w pętli tak jak przy bsodzie, ale ekran pozostawał czarny, a na monitorze wyskakiwały komunikaty o tym że nie ma żadnego sygnału wideo. 

Co sie mogło stać? 

Dodam że karta graficzna zaczęła strasznie buczeć, a procesor z 3ghz, w cpu-z pokazuje taktowanie 1.6ghz.

I wszystko jasne...

Opublikowano

tak, ale chyba znalazłem przyczyne. 

wiaraczek od chłodzenia karty, strasznie sie poluzował i tarł o brzegi radiatora stąd ten dźwięk, a jak wiadomo jak tarło to i wolniej sie kręciło, czyli mniej skutecznie chłodziło.

Wymieniłem wiatraczek na nowy - temperatura nie rosnie powyzej 30* w stresie

I wszystko jasne...

Opublikowano

Cześć, postanowilem przeczyścić swój komputer z kurzu, sprężonym powietrzem, po przeczyszczeniu i uruchomieniu komputera, zapuściłem sobie csa, gram gram, i nagle czarny ekran dźwięk się zaciął i odtwarzał w pętli tak jak przy bsodzie, ale ekran pozostawał czarny, a na monitorze wyskakiwały komunikaty o tym że nie ma żadnego sygnału wideo. 

Co sie mogło stać? 

Dodam że karta graficzna zaczęła strasznie buczeć, a procesor z 3ghz, w cpu-z pokazuje taktowanie 1.6ghz.

Może złapał grypę? Warto kupić następnym razem antybiotyki. hehe  :D

My PC Specs: Płyta GłównaGigabyte Z87X D3H ProcesorIntel Core i7 4770 | Karta Graficzna: XFX RX 480 8GB  Zasilacz: SilentiumPC Deus M1 600W Dysk Twardy: SSD GOODRAM Iridium Pro 240GB | Pamięć OperacyjnaKingston HyperX 2x 4GB 2400MHz 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...