Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS

Gość Mistrzu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam procesor 3.2 x4, 4gb ram i kartę graficzną 512 mb i mam stałe 60/61 fps'ów, ale jednak co jakiś czas drastycznie spadają FPS.

To prawdopodobnie występuje tylko i wyłącznie w LoL'u.

Co może być powodem? Dodam, ze sterowniki do karty graficznej mam zaktualizowane, komputer świeżo po formacie - wszystkie frameworki etc. mam zainstalowane.

Opublikowano

Te spadki fps dotyczą teamfight'ów czy ogólnie?

Jeżeli nie potrafisz wykorzystać
każdej danej Ci chwili,
to nie zasługujesz na ani jedną
dodatkową sekundę.

Opublikowano

Te spadki fps dotyczą teamfight'ów czy ogólnie?

Ogólnie, siedzę na linii, 5 minuta i nagle spadek FPS'ów, który po chwili wraca do normy.

Słaba karta graficzna, ustaw grafikę na średnią/low, będziesz mieć znacznie więcej FPS.

Grałem na tej karcie graficznej na KAŻDYCH  ustawieniach i po prostu nie ma żadnej różnicy, spadki ciągle występują. Grałem wcześniej również na komputerze: 1.8 ghz x2, 2gb ram i karta 512 mb na ustawieniach wysokich i bez cieni, a żadne spadki nie występowały.

Opublikowano

Ogólnie, siedzę na linii, 5 minuta i nagle spadek FPS'ów, który po chwili wraca do normy.

Grałem na tej karcie graficznej na KAŻDYCH  ustawieniach i po prostu nie ma żadnej różnicy, spadki ciągle występują. Grałem wcześniej również na komputerze: 1.8 ghz x2, 2gb ram i karta 512 mb na ustawieniach wysokich i bez cieni, a żadne spadki nie występowały.

A jesteś w stanie sprawdzić temperaturę karty graficznej/procesora? Bo takie coś może wskazywać na to, że procesor się przegrzewa i wtedy w grach następują spadki FPS. Niewykluczone, że może Ci się coś uruchamiać w tym czasie na komputerze np. aktualizacje czy inne programy działające.

Polecam użyć Gameboostera w celu zwiększenia wydajności gry - wyłączy to wszystkie zbędne usługi i programy.

Opublikowano

@Zarax

Raczej nie autor mowi ze w innych grach tak nie jest a lol nie posiada nawet silnika tylko jest oparty na animacjach

Gamebooster nie dziala polecam ashampoo core tuner

@topic

Masz wlaczona synchronizacje ?

Opublikowano

@Zarax

Raczej nie autor mowi ze w innych grach tak nie jest a lol nie posiada nawet silnika tylko jest oparty na animacjach

Gamebooster nie dziala polecam ashampoo core tuner

@topic

Masz wlaczona synchronizacje ?

Tak, mam. Spróbuję wyłączyć i ogólnie pobawić się ustawieniami.

Opublikowano

Mam (albo miałem, bo format) ten sam problem, że co pare min mam spadek fps do 10-15 i potem wraca do moich 120. Dlatego dzisiaj formata zrobiłem i potem będę sprawdzał czy jest okej. Strasznie to denerwuje, ale jak widać nie tylko ja taki problem mam

fs.png

Opublikowano

Wyłącz cienie i graj na full screnie jak ci się uruchamia LoL to sprawdź w procesach i wyłącz zbędne może coś to pomoże bez obciążenie procesora 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...