Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam serwera podobnego do DBL, HoDB

Frex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, 

Najwięcej na serwerach Dragon Ball grałem, gdy jedynym słusznym serwerem był DBL, a WoDBO był jeszcze w fazie projektu. Gdy tylko wyszedł WoDBO zacząłem na, nim grać, strasznie spodobał mi się system dodatkowych statystyk na itemkach i spelle. Jednak zupełnie nie poczułem tego klimatu, o wiele bardziej odpowiadał mi DBL. Szczególnie odstraszyło mnie PvP, a dokładniej mówiąc to COMBO - nie rozumiałem tego systemu, często PvP wyglądało tak, że przegrywa ten, któremu nie uda się uciec od combo. Do tego momentu grałem dobre kilka miesięcy na DBL, a na WoDBO około 30 dni (pamiętam, że skończył mi się PACC i już więcej nie zawitałem na ten serwer). Później miałem przerwę, gdy w 2012 pojawił się serwer HoDB - łączył to , co podobało mi się najbardziej. Miał klimat podobny do DBL, itemki miały statystyki, był system IT i kilka innych fajnych opcji. Grałem na, nim, dosyć długo, z jakimiś przerwami. Po chyba 3 latach postanowiłem znowu pograć na jakimś serwerze DB. Zalogowałem się na DBNS i... poczułem jakbym grał na WoDBO lub DBV. Zraziło mnie to trochę, ale postanowiłem dać mu szanse. Pograłem 2 dni, wbiłem reba i nie wiedziałem co dalej robić, po 2 dniach serwer mi się znudził. Po miejscach, gdzie expiłem biegali gracze, którzy ściągali mnie na strzała. Podobnie jak kiedyś na WoDBO strach było wychodzić z temple, bo ludzie biją wszystkich dookoła. Ogólnie, nakupiłem mnóstwo backpacków i fasolek, żeby w ogóle nie wracać do miasta. Nie wiem, może źle pamiętam, ale na DBL ludzie spokojnie stali sobie na trainach i pod depo. Rzadko zdarzał się jakiś narwaniec, który atakował wszystko, co się ruszało, a na WoDBO/DBNS ludzie stoją w temple, nikt poza "czaszkami" nie biega poza pz. 

Mam nadzieję, że ten chaotyczny tekst jakoś określił moje preferencje. Ogólnie pograłbym na DBL, ale ja przy tibii nie wysiedzę dłużej niż miesiąc, a DBL to raczej serwer na lata, aniżeli miesiące.

Przejrzałem niezbyt dokładnie serwery na otservlist i wyszło na to , że wszystko, poza DBL to są "klony" WoDBO - a przynajmniej działają na podobnej mapie i podobnych założeniach. Znacie jakiś serwer, który wyróżnia się spośród "klonów"?

Opublikowano

Nie ma takiego serwera na tą chwile.

Co do twojej histori to DBNS to serwer PVP-E i tam głownie chodzi o zabijanie się.

Po tej wypowiedzi wnioskuje, że nie masz teamu z którym mógł byś wychodzić na wary więc pewnie dla tego nie spodobał ci się wodbo czy dbns ponieważ tam trudno jest zabić kogoś solo.

Podobny do dbl znam:

http://priority-servers.pl/

A reszta jest robiona na wodbo i nie ma raczej wyróżniających się serwerow.

Opublikowano

Dzięki wielkie, sprawdzę ten serwer, szkoda, że tak mało osób na nim gra. Co do PvP, to faktycznie nie mam teamu, jednak, gdy jeszcze grałem na wodbo to coś tam próbowałem pozabijać z gildią, jednak w ogóle to mi się nie podobało. Zdecydowanie wolałem PvP, które było na DBL czy HoDB.

Opublikowano

Ja osobiscie lubie system fal pod combo tylko np. ten na dbns mi sie nie podoba bo tam masz mf, double flash i mcm czyli 3 kratki wiec walka w trapach tam nie ma sensu.

Tutaj jakiś serwer będzie ruszał w maju, ja na niego zawitam ponieważ chce pograć Master Roshi :D

http://www.mpcforum.pl/topic/1413481-dragon-ball-creative-v22-dbcreativeeu-wiele-nowo%C5%9Bci-start-ju%C5%BC-w-maju/

Co do jakiegoś fajnego db ots, mam zamiar robić RPG Dragon Ball OTS ale nie mam rąk do pracy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...