Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

prawo jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdemu to inaczej przychodzi, każdy jest inny. Ważne żebyś się do tego przyłożył i skupił się na zapamiętaniu znaków, etc.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Zależy dla kogo łatwo :D Ja po kursie ( przed egzaminem praktycznym ) dokupowałem jeszcze kilka jazd.

Opublikowano

W teorii napieprzyli tyle durnych pytan, wiec przyloz sie do nauki, a praktyka nie powinna stawic jakiegokolwiek problemu, tutaj tez mozesz sobie z kolega pojezdzic, wache zaplacisz i jezdzicie po wsiach.

Skrypty LUA Tibia za darmo!

Opublikowano

Ja zdałem ­teorie za 2 :c a praktykę za 1 :) ale szczerze mówiąc przed praktyką jest większy stres i samochodem się łatwo jeździ tam nie ma nic do nauki,ja mogłem jeździć i jeździć   :)

Opublikowano

To zależy .. ludzie np, co mieszkają na Wsi, mają łatwiej aby się nauczyć (Wiadomo z jakich przyczyn), natomiast ci co mieszkają w Mieście mają gorzej (Też wiadomo z jakich przyczyn), ja ogarnęłam jazdę po 3-5 godzinach, a masz 30 godzin do wykorzystania. Musisz wyczuć gaz i sprzęgło, dodawaj gazu tak do 1,5 tyś obrotów i powoli sprzęgło puszczaj jak zaczną spadać obroty to dodajesz więcej gazu i tyle :). Nauczysz się spokojnie, jeżeli nie potrafisz jeździć, to się nie załamuj, bo zgaśnie ci na pewno kilka razy.

Jeżeli byś zdawał Diselem (A wątpię) to dużo łatwiej, bo tam tylko Sprzęgło puszczasz powoli i jedzie sam, ale Egzamin Państwowy jest na B+G :P

Jeżeli chcesz się uczyć do testów polecam stronę: 

ZdamyTo

Pytania z oficjalnej Puli i ciągle są dodawane.

Opublikowano

Sama jazda jest łatwa.

Zresztą jak się ogląda tych wszystkich debili na yt, którzy tworzą jakieś idiotyczne akcje z kosmosu, albo nie wiedzą jak kręcić kierownicą - tacy idioci mają prawko, więc nie może być w tym nic trudnego.

Pierwsza jazda ever, nie umiem ruszyć, szarpie jak skurwysyn, a po 30 minutach już sam przez miasto wracałem do domu xD

Także bez stresu.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

To zależy .. ludzie np, co mieszkają na Wsi, mają łatwiej aby się nauczyć (Wiadomo z jakich przyczyn), natomiast ci co mieszkają w Mieście mają gorzej (Też wiadomo z jakich przyczyn), ja ogarnęłam jazdę po 3-5 godzinach, a masz 30 godzin do wykorzystania. Musisz wyczuć gaz i sprzęgło, dodawaj gazu tak do 1,5 tyś obrotów i powoli sprzęgło puszczaj jak zaczną spadać obroty to dodajesz więcej gazu i tyle :). Nauczysz się spokojnie, jeżeli nie potrafisz jeździć, to się nie załamuj, bo zgaśnie ci na pewno kilka razy.

Jeżeli byś zdawał Diselem (A wątpię) to dużo łatwiej, bo tam tylko Sprzęgło puszczasz powoli i jedzie sam, ale Egzamin Państwowy jest na B+G :P

Jeżeli chcesz się uczyć do testów polecam stronę: 

ZdamyTo

Pytania z oficjalnej Puli i ciągle są dodawane.

Ja zdawałem na diselu dziś.

Jeśli chodzi o naukę jazdy to jak ci pokaże instruktor ruszanie,biegi (takie podstawy) to i na mieście sobie z nim dasz rade.

Grunt to patrzeć na znaki i myśleć i wszystko jest ok.

Teoria za 2 

Jazda za 3 d:

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

uczysz się jeździć dopiero jak odbierzesz dokument i wsiądzesz do auta sam, wtedy możesz polegać tylko na sobie, na kursie uczysz się tylko jak zdać egzamin

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sama jazda nie jest trudna, gdy pierwszy raz wsiadłem do samochodu, instruktor wrzucił mnie na głęboką wodę i pojechałem aż do sąsiedniego miasta. Byłem wtedy bardzo speszony a najbardziej obawiałem sie zmiany biegów, jednakze juz po kilku jazdach zespoliłem się z samochodem :)

Największą trudnosc stanowią przepisy ruchu drogowego ale jeśli przysiądziesz do testów i przeczytasz choć raz kodeks drogowy powinieneś dać sobie radę, powodzenia !

Srij9JT.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...