Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Spis mało znanych, ciekawych pluginów Bukkit/Spigot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym temacie poznacie wiele mało znanych oraz troszkę znanych pluginów na serwery Minecraft. Może komuś z was się przydadzą i serwery zaczną się rozróżniać.
Znajdują się tutaj pluginy na wszystkie typy serwerów!

Giant Trees
Co to za plugin?: Plugin dodaje do Gry ogromne drzewa które tworzą się po świecie.
Można ustawić w configu jaka szansa ma być na spotkanie ogromnego Drzewa.
Jest wiele schematów tych drzew tak więc nie spotkamy takich samych.
Można w nich na survival gildie budować baze lub na zwykłym survival domki.
Wersja: 1.7.9 - 1.8 = Na wersji 1.8 drzewa można stworzyć tylko przez komendę. Do wersji 1.7.9/1.7.10 drzewa mogą tworzyć się naturalnie.
Polecane na serwery: Wszystkie

Uwaga! Potrzebny mocny serwer ponieważ drzewa są nawet tak spore jak dwa gianty na sobie oraz 4 Gianty po bokach.

Link: 

Tint Health
Co to za plugin?:  Plugin dodaje na serwer "krwisty ekran" Najbardziej pasuje na serwery PVP oraz Survival Gildie.
Ważne komendy: Pod komendą /blood serwer pobierze graczowi specjalny texture pack który poprawi wygląd krwistego ekranu i będzie wyglądać jak w Call Of Duty. Bez TexturePack'a ekran także wygląda dobrze.
Robi się on czerwony gdy zacznie nas ktoś bić.
/tint toggle włącza lub wyłącza krwisty ekran.
Wersja: 1.8.1 - 1.8.4
Polecane na serwery: PvP, Survival, Survival+Gildie, Hardcore
Uwaga! Aby plugin działał prawidłowo Gracz musi mieć w opcjach gry ustawione tekstury na Fancy inaczej nie zobaczy tego krwistego ekranu.
W configu zalecam ustawić Damage Mode aby efekt był jeszcze lepszy i zauważalny.

Link: 

WaterMonster
Co to za plugin?: Plugin dodaje rekina do Gry.
Teraz Gracze przemierzając świat Gry mogą go spotkać w wodzie.
Można mu ustawić ile ma mieć życia oraz po ilu sekundach ma dostawać respawn, ile ma brać serduszek graczowi po uderzeniu oraz jest możliwe spolszczenie w configu.
Wersja: 1.7.2 - 1.8
Polecane na serwery: SkyBlock z wyspami na wodzie, Survival, Survival+Gildie, RPG, Hardcore

Link: 

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/watermonsterplugin/

Screen z pluginu niestety nie posiada on tekstury. Natomiast gdy się porusza to są obok niego różne cząsteczki wody oraz lawy. Gdy go uderzymy to tych cząsteczek jest więcej. Na czacie jest napis ile życia mu pozostało (Można spolszczyć.)
rwi15t.jpg

Tetris
Co to za plugin?: Jak sama nazwa wskazuje plugin dodaje na serwer mini-grę Tetris.
Można go ustawić na spawn.
Gdy Gracz wejdzie na złoty blok i wpisze komendę /tetris to zacznie się ta zabawa.
Można robić dzięki temu pluginowi np. Konkursy, że osoba z największym wynikiem na Tetris dostanie rangę Vip na miesiąc.
Wersja: 1.2.5 - 1.8 (Najnowsza)

Link: 

SlimeFun
Co to za plugin?: Plugin dodaje do Gry wiele nowych itemów i tutaj zaznaczę jest to PLUGIN, a nie mod.
Dodaje on różne nowe itemy z modów (Jak wiadomo bez ich tekstur.) 
Jeden z bardziej rozwiniętych pluginów.
Plugin jest niesamowity.
Dodaje niesamowicie wiele itemów jak jetpacki itd.. Oczywiście można wyłączyć itemy których się nie potrzebujemy w configu.
Po wejściu dostajemy specjalną książkę w której znajdziemy craftingi oraz różne itemy w specjalnym GUI. Jest ono bardzo rozbudowane.
Mimo tego, że nie ma w tym nowych tekstur to i tak efekty zaskakują.
Wersja: 1.5.0 - 1.8
Polecane na serwery: Serwery Fun, Survival z urozmaiceniami, Survival+Gildie

Link: 

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/slimefun/

Screen z pluginu
NIE POSIADA

Skull Turret
Co to za plugin?: Ten plugin dodaje na serwer Wieżyczki które strzelają w Graczy oraz Potwory.
Jako Gracz można sobie ustawić np. aby w kolegę wieżyczka nie strzelała.
W configu można ustawić czy musi być amunicja.
Plugin posiada upgrade wieżyczek tzw. Ulepszenia dzięki czemu wieżyczki będą lepiej strzelać.
Wersja: 1.6.2 - 1.8
Polecane na serwery: Survival+Gildie, Survival, SkyBlock

Link: 

SavageDeathChest
Co to za plugin?: Dzięki temu pluginowi po śmierci Gracza zamiast itemy wylecieć to pojawią się w skrzynce.
Można w configu ustawić sobie po jakim czasie skrzynka ma zniknąć jeżeli Gracz jej nie znajdzie.
Oczywiście w Configu można ustawić więcej opcji.
Wersja: 1.6.4 - 1.8
Polecane na serwery: EasyHardcore, Survival, Survival+Gildie

Link: 

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/savagedeathchest/

Screen z Pluginu
NIE POSIADA

RWtorchLight
Co to za plugin?: Gdy trzymamy pochodnie w ręce i chcemy oświetlić np. Jaskinie wpisujemy komendę /torch
Trzeba mieć przy sobie pochodnie chociaż jedną.
Pojawia się pod nami specjalny glowstone. "
Nie da się go zniszczyć.
Aby nam ten glowstone oświetlał jaskinie musimy trzymać pochodnie.
Aby wyłączyć to znowu wpisujemy komendę /torch
Wersja: 1.3.1 - 1.8

Link: 

Screen z pluginu
fatzwj.jpg

Picture Login
Co to za plugin?: Gdy Gracz wchodzi na serwer to pojawia się na czacie głowa jego skina oraz napis który możemy sobie ustawić w configu.

Link: 

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/picture-login/

Screen z pluginu
nbu3ap.png

MagicLoot
Co to za plugin?: Dzięki temu pluginowi generują się po świecie ruiny.
Można w configu ustawiać jakie rzeczy mogą znajdować się w skrzynkach oraz szanse na generowanie ruin. Plugin współgra z SlimeFun.
Polecane na serwery: Survival, Hardcore, Survival+Gildie

Link: 

Screen z pluginu (JEDNA Z RUIN)
63ynhf.png

Gravity
Co to za plugin?: W tym pluginie wszystkie bloki opadają jak piasek lub żwir.
Dodaje on kapkę realistyczności (Dobre na serwery survival+gildie gdzie można dodać opadający stone.)
W configu można ustawić które bloki mają nie opadać.

Wersja: 1.5.2 - 1.8

Link: 

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/gravity/

Screen z pluginu
Plugin nie posiada Screen'a

NetherMob
Co to za plugin?: Dzięki temu pluginowi potwory z Netheru spawnują się w normalnym świecie.
Tzn. Ghasty, Blaze itd.. są w normalnym świecie, a nie tylko w netherze.

Wersja: 1.8
Polecane na serwery: Survival, RPG, Hardcore, Survival+Gildie, SkyBlock

Link: 

Screen z pluginu
24fwu88.jpg

MyLineagePvpSystem
Co to za plugin?: Jest to plugin na serwery Pvp jak i serwery Survival/RPG.

Do pvp są rankingi oraz inne przydatne rzeczy, a do Survival/RPG ciekawostka.
Zapewne wielu z was grało/gra w Metina 2 i pamięta, że czym dalej pójdziemy tym większy poziom mają potwory i są silniejsze.
W tym pluginie jest to samo! Możemy wyłączyć ten opcjonalny RPG system i zostawić samo PvP lub wyłączyć PvP i zostawić samo RPG.
Plugin jest warty uwagi.
Czym dalej pójdziemy tym większy poziom posiadają potwory.
Można spolszczyć ich nazwy.
Wersja: 1.7.9 - 1.8
Polecane na serwery: Hardcore, RPG

Link: 

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/my-lineage-pvp-system/

Screen z pluginu
vgoaog.png

RPGHealth
Co to za plugin?: Specjalny system serduszek. Mało znany, a jest on bardzo dobry. W configu możemy ustawić ile ma lecieć"SPECJALNEGO EXP'A" za każdego potwora, zwierze oraz gracza. I gdy zabijemy potem np. Zombie i ustawimy sobie w configu, że po zabiciu leci z niego 1xp to pod specjalną komendą /hp ukazuje nam się ile jeszcze brakuje nam specjalnego exp'a do kolejnego serduszka. Gdy zginiemy serduszka się nie restartują jedynie ubywa troszkę tego specjalnego exp'a z komendy /hp
Bardzo dobry plugin sam go często używałem.

Wersja: 1.7.4 - 1.8
Polecane na serwery: PvP, Survival+Gildie, Hardcore, RPG, Survival, Realistic Survival

Link:

Screen z pluginu
1. Specjalny pasek exp'a który znajduje się pod komendą /hp
28rfpch.png

2. Gdy zyskamy kolejny specjalny poziom tzn. Serduszko.
72t0s9.png

Exotic Garden
Co to za plugin?: Plugin dodaje na serwer nowe drzewa z powieszonymi na nim jabłkami, gruszkami.

Dodaje on także krzaki w których są jagody.
Wszystko jadalne: Jabłka, Gruszki itd.. które są powieszone na drzewach to głowy Graczy z takimi skinami.
Skiny nie zostaną przez tych Graczy zmienione.
Dobry plugin i ciekawe urozmaicenie na serwery Survival.

Polecane na serwery: Survival, Survival+Gildie, RPG, SkyBlock

Link:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/exotic-garden/

WAŻNE ABY PLUGIN DZIAŁAŁ POTRZEBA DO NIEGO PLUGINU SLIMEFUN

Screen z pluginu
1. Nowe drzewa z owocami
24fjv2x.png

2. Krzaki oraz owoce które są na ziemi.
11qhie9.png

ArmorWeight
Co to za plugin?: Dzięki temu pluginowi zbroja noszona przez Gracza lub konia dodaje ciężkość.

W configu można ustawić aby np. żelazny napierśnik dodawał +4 do ciężkości, a diamentowy +6.
Dzięki czemu Osoby w diamentowych zbrojach niby są tankami ale będą powolne.
Dzięki temu pluginowi będzie dobre zastosowanie jeżeli chodzi o łączenie zbroi.
Trzeba będzie tak te zbroje łączyć aby nie było w nich zbyt powolnie oraz aby dało radę utrzymać wiele obrażeń zadanych od przeciwników.
Np. połączymy sobie diamentowy hełm z żelaznym napierśnikiem, skórzanymi nogawicami oraz butami.
Dzięki czemu obrona będzie na dobrym poziomie, a szybkość nie najgorsza.
Dobre na serwery PvP lub survival gildie.
Polecane na serwery: Survival+Gildie, Realistyczny Survival, PvP, RPG, Hardcore

Link:

Screen z pluginu
Nie posiada

DeathPoint
Co to za plugin?: Gdy zginiemy i wpiszemy komendę /deathpoint to pojawią się koordy naszej śmierci. Jeżeli znowu zginiemy to pojawią się nowe koordy, a te wcześniejsze przepadną. Plugin pasuje do drugiego pluginu opisanego wyżej: SavageDeathChest
Wersja: 1.6.2 - 1.8
Polecane na serwery: Survival, Survival+Gildie, Hardcore
Link:

http://www.curse.com/bukkit-plugins/minecraft/deathpoint

Screen z pluginu
NIE POSIADA

BetterBlockBreaking
Co to za plugin?: Dzięki temu pluginowi obrażenia zadane blokowi zostają zapisane.
Np. Bijemy drzewo po czym przestaniemy je bić to drzewo nie powróci już do postaci niezniszczonej tylko zostanie w takiej pozycji do której go doprowadziliśmy.

Daje to sporą Reaistyczność do Gry i jest bardzo ciekawym urozmaiceniem.
Jeżeli chaotycznie to napiszę to inaczej.
Bijemy blok i puszczamy przycisk myszki.
Blok zamiast wrócić do postaci niezniszczonej to będzie w takiej postaci do której go doprowadziliśmy.
Skrypt posiada komendy które będą znajdować się pod linkiem razem z downloadem Skryptu.
Wystarczy wpisać "/puddles enable all" i zaczną tworzyć się kałuże w czasie deszczu.
Wersja: 1.8
Polecane na serwery:  Wszystkie
Link:

http://www.spigotmc.org/resources/puddles-sk.6211/

Screen z pluginu
34xgg0o.png

WAŻNE TO SKRYPT. POTRZEBA DO NIEGO PLUGIN SKRIPT

Będę aktualizować temat ciągle dodając nowe dobre pluginy które nadają się na serwery survival i inne tryby.. Niby były tematy ze spisami pluginów ale nie takimi.
Opublikowano

­Spis baardzo ciekawy!

Dodaj również zdjęcia i usuń spoilery. Lepiej to zrobić tak:

[url=]KLIK[/url]

Kontynuuj i aktualizuj go na bieżąco. ;)

Opublikowano

­Spis baardzo ciekawy!

Dodaj również zdjęcia i usuń spoilery. Lepiej to zrobić tak:

[url=]KLIK[/url]

Kontynuuj i aktualizuj go na bieżąco. ;)

Co do zdjęć dobry pomysł. Może mi zająć ich dodanie jakiś czas.

Nie wiem jak zrobić z tym kilkiem nie znam się niestety na tym :/

Aktualnie poprawiam wygląd bo wygląda obrzydliwie..

Opublikowano

­

Co do zdjęć dobry pomysł. Może mi zająć ich dodanie jakiś czas.
Nie wiem jak zrobić z tym kilkiem nie znam się niestety na tym :/
Aktualnie poprawiam wygląd bo wygląda obrzydliwie..

Robisz to tak:

[url=http://mpcforum.pl]KLIK[/url]

Po kliknięciu w napis KLIK, przenosiny nas na MPCforum.pl :)

#Temat.

Usuń te wszystkie linie:

Co to za plugin?: Ten plugin dodaje na serwer Wieżyczki które strzelają w Graczy oraz Potwory.Jako Gracz można sobie ustawić np. aby w kolegę wieżyczka nie strzelała. W configu można ustawić czy musi być amunicja.
Plugin posiada upgrade wieżyczek tzw. Ulepszenia dzięki czemu wieżyczki będą lepiej strzelać.

na:

Co to za plugin?: Ten plugin dodaje na serwer Wieżyczki które strzelają w Graczy oraz Potwory
.Jako Gracz można sobie ustawić np. aby w kolegę wieżyczka nie strzelała. 
W configu można ustawić czy musi być amunicja.

Po prostu, po kropce kliknij ENTER. :) Lepiej to by wyglądało.

Użyj 2 kolorów: Biały + pomarańczowy.

Opublikowano

Dzięki ci za ten spis !! na pewno skorzystam z pluginów.

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

Dobre :D myślałem że pomysł z rekinem jest autorski jak pisało kilka serwerów że mają autorski plugin na rekiny :D  tutaj proszę bukkit download

TEMAT

Opublikowano

Dobre :D myślałem że pomysł z rekinem jest autorski jak pisało kilka serwerów że mają autorski plugin na rekiny :D  tutaj proszę bukkit download

I dobrze, że serwery posiadają teraz pluginy na rekiny nareszcie czymś się wyróżniają. Mam nadzieje, że dzięki temu spisowi powstanie wiele autorskich, pomysłowych serwerów. Minecraft został stworzony jako gra kreatywna więc powinny być i kreatywne serwery.

Opublikowano

Aktualizacja: Dodano 3 nowe pluginy oraz napis Polecane na serwery:
Piszcie swoje propozycje mało znanych dobrych pluginów.

Opublikowano

Najfajniejsze wg mnie ruiny i exotic garden, bardzo fajnie  to wygląda! Fajny wiele z tych pluginow nie znałem.

@ sprawdzilem te 2 pluginy i nie działaja  na 1.8.x ;/ jakas lipa

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Najfajniejsze wg mnie ruiny i exotic garden, bardzo fajnie  to wygląda! Fajny wiele z tych pluginow nie znałem.

@ sprawdzilem te 2 pluginy i nie działaja  na 1.8.x ;/ jakas lipa

@lolzere

Do pluginu ExoticGarden potrzeba plugin SlimeFun bez niego ExoticGarden nie będzie działać. Sprawdź także czy twoja wersja silniki zgadza się z wersją pluginu który pobierasz.

Co do MagicLoot musisz posiadać dobrą wersję silniki. Mi wszystko te pluginy działają dobrze.

Testowałem je na wersjach silniki od 1.7.9 - 1.8.3.

Opublikowano

@Timezpl

no wlasnie ja mam spigota 1.8.3 i ten magicloot nie działa za nic ;/ jakies błedy wywalaja. Co do tego exotica sprawdze :p ale pewnie i tak nie bedzie tych drzewek u mnie na serwerze bo będa zrywac ludzie głowy i je zakładac sobie na łeb xD.

Opublikowano

@Timezpl

no wlasnie ja mam spigota 1.8.3 i ten magicloot nie działa za nic ;/ jakies błedy wywalaja. Co do tego exotica sprawdze :P ale pewnie i tak nie bedzie tych drzewek u mnie na serwerze bo będa zrywac ludzie głowy i je zakładac sobie na łeb xD.

Te "głowy" znikają i robią się np. Zniszczy ktoś głowę jabłuszka to ta głowa zostaje zniszczona, a z niej wylatuje jabłuszko. Nie ma się o co martwić z zakładaniem tego na głowy.

Mi MagicLoot działa bez problemu na spigot 1.8.3 Musisz mieć coś źle zrobione.

Opublikowano

@Timezpl wina byla java 7 po update nie ma problemu .. juz teraz wszystko jest jasne, przez to mialem problem z kilkoma pluginami.

ale druga sprawa ze magic loot strasznie laguje serwer i wywala jakies bledy na pol konsoli podczas generowania terenu...

http://prntscr.com/76e756;/ lol

Opublikowano

@Timezpl wina byla java 7 po update nie ma problemu .. juz teraz wszystko jest jasne, przez to mialem problem z kilkoma pluginami.

ale druga sprawa ze magic loot strasznie laguje serwer i wywala jakies bledy na pol konsoli podczas generowania terenu...

http://prntscr.com/76e756;/ lol

@lolzere

Dopiero od wersji 1.8 ExoticGarden wczytuje dobrze skiny. W 1.7 Minecraft ma z tym problemy i jednym wczytuje na tej wersji, a drugim nie.

Używałem Magic Loot na serwerze pukawki (Bez żadnego limitu) i nie było lagów przez Magic Loot. Wystarczy w Magicloot ustawić szanse na generowanie struktur 2%

Wpisujesz tam 2 i to tyle. Nie będziesz mieć lagów, a generowanie struktur nie będzie częste ani rzadkie.

MagicLoot ma dziwne problemy, że jak ustawisz 20% to struktury będą generować się WSZĘDZIE i będą lagi na świecie więc lepiej w configu ustawić 2% i będzie działać doskonale bez lagów, a generowanie będzie dobre jak już pisałem.

@pablos11 Wgraj :) Wystarczy poprawnie skonfigurować. Jeżeli chciałeś MagicLoot to wystarczy, że w configu dasz  Chance: 2

Opisałem wyżej.

Opublikowano

@Timezpl

Mozliwe, ale nie podobaja mi sie te loty po skrzynkach oraz same struktury bo ja tworze np serwer ala rzym i raczej klimat sredniowiecza/starozytnosci a tu takie moderny xD

Co do exotic to ja ogolnie uzywam 1.8.3 i dodatkowo jeszcze skin restorera aby bylo widac skiny na online mode false, wiec ktoras z glowek stracila wlasciciela. Tak samo znikoma ilosc sie tych wygenerowala owocow - na 1k kratek moze 5 owocow i 1 drzewko z kilkoma owocami.

Opublikowano

@Timezpl

Mozliwe, ale nie podobaja mi sie te loty po skrzynkach oraz same struktury bo ja tworze np serwer ala rzym i raczej klimat sredniowiecza/starozytnosci a tu takie moderny xD

Co do exotic to ja ogolnie uzywam 1.8.3 i dodatkowo jeszcze skin restorera aby bylo widac skiny na online mode false, wiec ktoras z glowek stracila wlasciciela. Tak samo znikoma ilosc sie tych wygenerowala owocow - na 1k kratek moze 5 owocow i 1 drzewko z kilkoma owocami.

Looty w skrzynkach powinno dać się zmienić (W starszych wersjach mogłem :P)

I tutaj raczej musiałbyś znaleźć plugin gdzie tworzysz własne struktury które będą się później generować. Może kiedyś uda mi się taki plugin znaleźć :)

Mi na 1.8.3 wszystkie głowy działają jedynie na 1.7 miałem z tym problemy.

Co do owoców to w configu możesz ustawić jaka szansa na generowanie krzaków owoców itd..

Opublikowano

Bardzo superowy spis!

Oczywiście daje plus'a!

Ps. Dodaj jakieś plg na lobby też :>

Poszukam może coś znajdę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...