Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwery na topie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba nadal najwięcej graczy jest na survivalach i ich odnogach (gildie, hardcore), ale mam wrażenie, że teraz ciężko się przebić z własnym serwerem tego typu. Bardziej kierowałbym się stronę jakiegoś bardzo dobrego FreeBuilda z dużym nastawieniem na ekonomie, może początki będą ciężkie, ale gwarantuję Ci, że jeśli ktoś na niego wejdzie to już nie wyjdzie (pod warunkiem, że nie będzie do chłam :s).

Opublikowano

Teraz aktualnie najlepszym i najciekawszym trybem do zrobienia jest SkyBlock, ponieważ na tą chwilę jest najmniej tych trybów, a przydałby się porządny i ciekawy tryb SkyBlock. Graczy by dużo przyszło na serwer, jeśli by im się ten serwer spodobał. 

Oczywiście, żeby serwer odniósł jakiś sukces, to potrzebna jest do tego ogarnięta i pracowita ekipa serwerowa oraz jakieś autorskie pomysły na serwer. :-)

Co do reklamy, to też jest potrzebna na początek do wybicia serwera.

Opublikowano

Najlepsze to wszystko w jednym, chodzi mi o lobby. Każdy ma wtedy gdzie iść, np. jeden do survival, drugi hardcore i trzeci minigames :(

baner4.gif

Opublikowano

Hmm...

Myślałem już nad FreeBildem, bo już kiedyś miałem taki serwer i nawet ludzie na nim grali! xD

Problemem jest to, że nie umiem pisać skryptów/pluginów, umiem je jedynie edytować, ale stawiam na dokładność. 

Więc chyba popracuję nad FB.

Opublikowano

Aktualnie najpopularniejszy typ serwera, to EASYHC - tworzony dla pieniędzy, ze sklepami SMS w których znajdziemy do kupna rangi Właściciel, Admin, stacki diaxów. Czasem się zdarza, że właściciele owych serwerów chcieliby nawet własną matkę sprzedać, ale nie ma możliwości zautomatyzowania takiej usługi. Może kiedyś.

Poza tym, reklama kupiona u sprzedawczyka YouTubera 5.000 widzów, FunnyGuilds, pluginy z wycieków z innych chujowych zajebistych serwerów.

Tak wygląda aktualnie sytuacja na rynku - nic tylko tworzyć taki serwer!

5465845486.png

Opublikowano

Z tym EasyHC to jeszcze trochę poczekam. Zdecydowałem się już na FB, a co do to EHC, to może jak się rozwinie FreeBuild stworze drugi EHC :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...