Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Stworzenie swojego serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, Chciałbym zrobić serwer do minecrafta i mam pare pytań. Kiedy najlepiej go wykupić? Chodzi mi żeby był 24/7, gdzie się reklamować i jak skutecznie banować użyktowników non premium ze zmiennym IP.

Opublikowano

Ja bym Ci radziła najpierw go przygotować (zbudować, itp) nawet na normalnym nowym świecie na single lub na jakimś czasowym darmowym serwerze, jak już będziesz miał wszystko gotowe to wtedy możesz wykupić maszyny, etc. Dobrze jest też przygotować sobie stronę internetową, na której będzie sklep i forum.

Reklamować się tam gdzie wolno, nigdy na czyiś serwerach, nie bądźmy chamscy i nie róbmy innym tego czego sami byśmy nie chcieli. Zareklamować możesz się na YT, moze jakiś youtuber skusi się zareklamować też Twój serwer, bądź z niego nagrywać (za jakąś rangę na nim czy coś) co przyciągnie ludzi. Możesz też napisać tutaj na MPC reklamę serwera, tylko skup się na tym by była ładna, estetyczna i zachęcała, bo większośc tutaj niestety robi potworne reklamy.

Z banowaniem bywa różnie, są na to pewne sposoby, ale też nie wszystkie dokładnie znam co i jak więc nie chce się tu wypowiadać.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Serwer sobie wykup w momencie kiedy masz skończone pliki i masz ekipę, która zbuduje ci mapę, a znów twój komputer jest taką pralką, że nie utrzyma serwera hamachi.
Obecnie najlepszą reklamą jest youtube, także w tamtą stronę kierowałbym się z kampanią, jednak nic nie jest za darmo, a co do banowania ludzi ze zmiennym ip raczej jest to nie możliwe bo nawet jak dostaną bana na nick i ip to reset rutera i zmiana nicku załatwi problem. Najlepszym zabezpieczeniem przed tym jest wl, jednak będzie ona problematyczna dla publicznego serwera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...