Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym zrobić system dodawania postów na stronę stronę mam w HTML a system dodawania postów można zrobić w PHP więc jak ktoś by mógł mi zrobić taki kod w PHP że będzie tam do wypełnienia formularz a w tym formularzu ptrzeba wpisać: Treść postu, nick,kod (tu mam wpisać kod który ma dodać się do pliku index.html) i gdy wpiszę te wszystkie rzeczy i nacisnę przycisk np. Gotowe to ma mi dodać posta do pliku index.html.

Jak ktoś mi takie coś zrobi to będę mu bardzo wdzięczny!

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Opublikowano

1. Musisz mieć chociażby logowanie aby każdy nie mógł sobie dodawać.

2. Bez sensu dodawanie do pliku html. Najlepszym sposobem będzie zapis do bazy danych.

3. W internecie znajdziesz pełno takich gotowych "news system".

wipek.pl

Opublikowano

logowanie mam szukałem w internecie ale mało znalazłem

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Opublikowano

(wybacz, nie komentuję ciebie, tylko te linki) Najlepiej się uczyć samemu, bo zaraz będzie "a dlaczego tu pisze deprecated function mysql_connect". 

Drugi link szkoda komentować, strona na tabelkach, a pomysł wczytywania newsów z plików jest po prostu durny (1. wydajność 2. zabezpieczenie - łatwo pobrać, wyświetlić etc.) Oraz używanie shorttagów (<?=$zczytaj?>) które czasami mogą być wyłączone, oraz całkowity brak HTML5, i trochę burdel w HTML4 (meta content-type.... tabelki, brak css)

Najlepiej wykorzystać np. Wordpress/Joomla! (np. motyw i pluginy do WP), albo zrobić to samemu z prawdziwego zdarzenia (OOP+Wzorzec + HTML5)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...