Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pingiem

MrMateuszPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od niedawna meczy mnie bardzo dziwny problem z pingiem, otoz raz jak gram mam ping 80-90 (co przeszkadza ale nie az tak), albo 60-65 (praktycznie tylko po polnocy :C ), i najgorsza zmora ping rowny 76... to dziala na podstawie ze w jeden dzien mam taki ping, w inny dzien inaczej, co jest bardzo dziwne, jak sie czasem internet sam zresetuje (neostrada) to ping potrafi spasc do tego 60...

Wracajac do tego pingu 76, niby staly i powinno byc ok, ale normalnie gra sie na nim jak na powyzej 150, dziwne sciny, warpy czasem, czasem jest ok ale to i tak nie powinno tak byc, jeszcze bym pociagnal jakos gdyby nie to ze 90% moich gier to postacie takie jak vayne, yasuo, riven ktorymi trzeba klikac caly czas i nawet najmniejsze scinki powoduja problemy... przed gra wylaczam tez wszelkie inne platformy do gier takie jak battle.net czy steam, nawet spotify wywalam, skype, wszystko a mimo to nic to nie daje... czy moze byc to spowodowane tym ze na tym wifi sa jeszcze 2 komputery (nawet jesli nie "laguja" tj. nie sa na nich wyswietlane zadne filmy, nic nie jest sciagane itp.) Mial ktos taki problem ? Bywaly tez sytuacje ze ping byl 65 po czym wzrost nagly do 80, spada po 1 do 65 i znowu to samo i tak przez cala gre.. niby mala roznica ale przeze mnie strasznie odczuwana

Opublikowano

Rozymiem twoj problem i mam 2 zasadnicze pytania

1 Jaka masz predkosc łacza?(pobierania i wysylania )

2. Czy mieszkasz w bloku ? (Tak to jest wazne)

tez mialem taki problem ale go rozwiazalem

Opublikowano

Mam podobnie.

Norma to 50-55 pingu, jednak w dzień co chwile skacze do 100-150 a jedynie w nocy jest stałe 40-50 i się nie zmienia.

Chyba spowodowane jest to słabym netem, popytałem się ostatnio kolegów i na to wychodzi.

Osoby z lepszym pakietem nie maja z tym problemu, a osoby w gorszym mają.

mój pakiet:

odbieranie danych-5mb/s 

wysyłanie-512 kb/s

ten lepszy:

odbieranie danych- 30mb/s

wysyłanie-3mb/s

Więc chyba na to by wyszło.

Opublikowano

@MrMateuszPL internet mobilny? bo widzę że Orange.

A z tego co wiem to na mobilnych internetach czasami może ping skakać o jakieś 50-150 ms. cuz 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...