Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki dla graczy i karta dźwiękowa

MrMarchewGaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!!

Szukam słuchawek do gry.

Najlepiej 7.1.

Nie chce słuchać odpowiedzi typu : AUDIOFILE lepsze Bierz CAL'E.

Zamierzam też kupić kartę dzwiękowa ,,zwenętrzna!!''

Taka która jest dobra , daje dobry dźwięk bez szumów itp...I co ważne żeby robiła mi też ze słuchawek STEREO słuchawki 7.1 (WIem będzie sztucznie) I żeby było słychach wtedy na nich dobrze wszystko z tyłu z przodu lewo prawo itp......:D

(Czy to prawda ze zewnętrzna karta ma większe tłumienie szumu czy coś?)

Jestem zielony w te sprawy więc proszę o profesjonalne odpowiedzi i wyrozumiałość.

Zastanawiałem się nad zestawem :

Kingston Hyperx Cloud 2 (Słuchawki)

Asus Xonar U7 7.1 (Karta Dzwiękowa zewnętrzna)

Ale nie wiem czy to dobry pomysł ...

Nie chce odpowiedzi z kartami wewnętrznymi , jak już droższe słuchawki albo coś ;)

Podobno dobre słuchawki to A4TECH Bloody G501 7.1 ale szybko się psują.

Podajcie tez propozycji swoich zestawów słuchawek bądź kart.

Z góry dzięki

Opublikowano

Nie ma takiego czegoś jak słuchawki typowo esportowe. Sprzęt ma dane cechy i tyle.

Powiedz ile masz całościowo pieniędzy to się dobierze odpowiedni zestaw, jak już chcesz HyperX cloud to jedynki nie dwójki

Opublikowano

Mam do wydania:

do 600zł na słuchawki

do 300zł na zewnetrzna karte dzwiękowa (Tak jak już mówiłem myślę nad Asus Xonar U7 7.1)

Podobno Steelseries 9h są nawet dobre ale ja tam się nie znam więc lepiej zebyś ty dobrał zestaw :D

A najlepiej to z kilka to sobie coś wybiorę ;)

Chciałbym aby słuchawki te posiadały najlepiej opcję dźwięku przestrzennego albo kartę 7.1 jak w przypadku Steelseries (Chociaż ten Asus Xonar chyba zmienia słuchawki stereo 7.1 jak się dobierze opcję)

No nic tak jak mówiłem jestem zielony ;d

Mikrofon wmontowany wymagany

Pozdrawiam :)

Opublikowano

AKG K612 Pro + Fiio E10k, powinno to stanowić bardzo dobre połączenie do CS'a oraz muzyki. Jeśli preferujesz zamknięte słuchawki to może Brainwavz HM5 + Prodigy Cube

Opcje typu 7.1 jedynie zniekształcają dźwięk

Opublikowano

Akh czyli akg tak? Co do karty to czemu nie asus xonar i co o niej sadzisz? Co do dzwieku 7.1 to jesli jednak chcialbym takie sluchawki,karte czy oprogramowanie to co polececasz (przepraszam ze jestem taki meczacy co do 7.1 ale slyszalem ze slychac wszystko z gory dolu tylu przodu a w stereo nie) A co do tego modelu steelseries co o nim sadzisz . Chyba wezme akg ale chcialbym uslyszec takze odpowiedzi na te pytania :D z gory dziekuje za pomoc.

Opublikowano

Xonar to bieda, U7 to D1/DX a więc karciocha za 200zł, która w dodatku nie jest tyle warta. Fiio E10k doda basu nieco płaskim K612 Pro dzięki czemu przy odsłuchu muzyki nie będą Ci się wydawały takie suche. Możesz też rozważyć AKG K550

Co do tego 7.1, gówno prawda. Jeśli chcesz grać profesjonalnie w CS:Go lub inne strzelanki to tylko słuchawki stereo. Efekt 7.1 w słuchawkach nie robi niczego poza dodaniem echa i rozmyciem, oddaleniem dźwięków co jedynie utrudni lokalizację źródeł pozornych.

Opublikowano

Akg sa wygodne + duze nauszniki? Co do asusa slyszalem duzo dobrych opinni ale skoro mowisz ze to gowno to odpada:-) .A karta moze creative sb omini 5.1 bo fiio to jakas malo znana firma slyszalem o niej tylko tyle ze ich karty sa trwale i dobrze wykonane. Jak 7.1 znieksztalcza to 5.1 tak samo tak? O 7.1 slyszalem tez duzo pozytywnych opinni ale negatywnych tez nie bylo malo wiec masz rqcje z 7.1 nie warto ryzykowac ... Jak cos pobiore oprogramowanie razer 7.1 do tych akg i sprawdze jak to tam slychac jak bedzie dobrze to zostawie ale jak lipnie bede mial wysokiej klasy stereo ;) pisze z telefonu sry za orto A konstrukcje zamkniete i pol otwarte podasz? Bo co do otwartych nie jestem pewien gram po 4 -7h wiec trzeba mi wygody a gry to cs i skill no i jeszcze muzyka ale to mniej.

Opublikowano

Miałem te asusy i inny sprzęt w różnych cenach, przetestowane :D Co do tego omni, mało profesjonalnych opinii, nikt raczej tego nie poleca.

AKG K612Pro mają duże pady w dodatku z weluru więc ucho oddycha, konstrukcja otwarta dodaje dodatkowo przestrzeni i też sprawia że ucho się mniej gotuje w środku. W moich otwartych HE-300 na welurowych padach mogę siedzieć cały dzień w lecie bez problemu.

Z zamkniętych jak mówiłem dobrze się może sprawdzić Brainwavz HM5 + Prodigy Cube, słuchawki te posiada chociażby Izak (innej firmy ale te same przetworniki i obudowy) więc masz jednego profesjonalnego gamer'a w nich. Generalnie otwarte są po prostu lepsze, ale to zależy czy potrzebujesz izolacji od otoczenia (otwarte słychać na zewnątrz + ty słyszysz nieco więcej odgłosów z zewnątrz)

Opublikowano

Chyba będę przekonany bardziej co do zamkniętych :)

Nie dawno pisałem z Marcinem z Kanału Rooshken.

Co do słuchawek on polecił mi Steelseries 9H i Hyperx Cloud 2 ale nie byłem co do tego przekonany wiec zgłosiłem się tu.

Myslę nad AKG a Steelseries 9H :) A jakies akg za 500zł :)?

Brainwavz tez jakoś mało znana firma ;)

Trzeba mi słuchawek wygodnych do grania tak jak mowilem 4-7h , takich żeby za bardzo nie było słychać odgłosów płynących z moich słuchawek i inni domownicy ich nie usłyszeli . Slyszalem ze słuchawki polotwarte są pośrednie :) Nie chce tez aby moje ucho się pociło i męczyło .

Zależy mi tez aby konstrukcja była trwala i od upadków się nie rozwaliła , nie była też zbyt masywna i cięzka ;p

Co do asus też miałem z nimi styczność na początku miałem brac ASUS Strix 7.1 ale były zbyt masywne . Potem steelseries Elite ale tez poczytałem ze zbyt masywne . Z akg nie miałem styczności a szkoda bo podobno bardzo dobre (ale do muzyki) A mi nie zależy na tyle na muzyce co na czystym i dobrym dźwięku w grach.

Duzo ludzi polecało mi tez RAZER ale to licha konstrukcja i osobiście np. Krakenów za 300zł nie kupiłbym nawet za 100zł ;) To przepłacanie za znaczek wiem.

Wiem ze dużej ilości ludzi przeszkadza dźwięk 7.1 ale 50% też ułatwia gre dlatego nie wiem :)

A ta karta ma tylko ulepszac dźwięk bez niej słuchawki mają grac równie dobrze i czysto ....

A ty do gier jakich używasz?

Opublikowano

Asus steelseries i razer to nie są firmy od słuchawek, produkują beznadziejny sprzęt. HyperX Cloud są dobre bo to konstrukcja oparta na Takstar Pro80, w Cloud 2 dodali jedynie beznadziejną dźwiękówkę.

Te pseudo 7.1 w żadnym wypadku gry nie ułatwia.

Osobiście nie gram w nic szczególnego, z gier online to jedynie LoL a więc nie potrzebuję idealnego odzwierciedlenia przestrzeni i perfekcyjnej lokalizacji źródeł pozornych, aczkolwiek moje HiFiMan'y HE-300 radzą sobie z tym bardzo dobrze.

Zamknięte będą miały skórzane pady a więc w lecie ucho Ci się będzie pocić siłą rzeczy. Jeśli mają być do kilkugodzinnych odsłuchów to jak mówiłem Brainwavz HM5 się nadadzą, mają one bardzo grube i miękkie pady. 

Poczytaj sobie mój poradniczek odnośnie słuchawek, jest podpięty w tym dziale, może Cię na coś nakieruje.

Opublikowano

Jestem nowy na MPCFORUM i nie za bardzo się orientuje gdzie ten ,,poradniczek'' ;p

Co do 7.1 to sam nigdy nie testowałem więc nie powiem ;/ Ale fanów i przeciwników jest około 50% na 50% podobno w stereo słyszysz lewa prawa a tu gora dol  z przodu z tylu słychać przeładowania z 2 końca mapy  itp. itd. Ale ja opieram się tylko na opiniach innych graczy więc nie wiem czy to prawda ;0

Brainwavz HM5 jakos nie za bardzo mi odpowiadają  wyglądają nawet ok ale mysle ze  1 upadek sprawi ze już po nich.

Co do Fiio to co myślisz o Kilimanjaro 2?

Bo tamten co podales ma 1 wejście jack  a nie osobne na mikrofon i na słuchawki a ja właśnie chciałbym słuchawki jacki  na  mikrofon i słuchawki osobno :)

Jeśli znasz lepszy model z Fiio to podaj.

Z tej firmy co masz słuchawki widziałem tez wzmacniacze Hifiman ;D

Czemu steelseries beznadziejne ;p?

Opublikowano

Jestem nowy na MPCFORUM i nie za bardzo się orientuje gdzie ten ,,poradniczek'' ;p

Co do 7.1 to sam nigdy nie testowałem więc nie powiem ;/ Ale fanów i przeciwników jest około 50% na 50% podobno w stereo słyszysz lewa prawa a tu gora dol z przodu z tylu słychać przeładowania z 2 końca mapy itp. itd. Ale ja opieram się tylko na opiniach innych graczy więc nie wiem czy to prawda ;0

Brainwavz HM5 jakos nie za bardzo mi odpowiadają wyglądają nawet ok ale mysle ze 1 upadek sprawi ze już po nich.

Bo tamten co podales ma 1 wejście jack a nie osobne na mikrofon i na słuchawki a ja właśnie chciałbym słuchawki jacki na mikrofon i słuchawki osobno :)

Jeśli znasz lepszy model z Fiio to podaj.

Z tej firmy co masz słuchawki widziałem tez wzmacniacze Hifiman ;D

Czemu steelseries beznadziejne ;p?

Poradnik jest tutaj http://www.mpcforum.pl/topic/1335607-polecane-słuchawki-głośniki-karty-dźwiękowe-i-mikrofony/

Co do steelseries płacisz tylko za logo.

Opublikowano
Brainwavz HM5 jakos nie za bardzo mi odpowiadają  wyglądają nawet ok ale mysle ze  1 upadek sprawi ze już po nich.

Są bardzo mocne

Te Fiio mają tylko DAC+wzmacniacz słuchawkowy, jeśli chcesz wejście na mikrofon to kup coś innego np. AIM SC80008, Prodigy Cube

Jednakże w nim podane były także Steelseries'y v2 z * ale były   :)

Były podane jako średnie słuchawki niewarte swojej ceny do kupna w ostateczności

Opublikowano

Czyli fio to wzmacniacz do słuchawek  rozumiem.

To słuchawki na 2 jacki jak

mam podłączyć 1 jack do fio a 2 do komputera tak:D?

Nie ma rozwiązania na 2 jacki?

Myślę ze wezme  Brainvavz albo zobaczę ten model izaka i ocenie który bardziej trwały :)

No chyba ze bardziej polecasz AKG

BO widze chyba nie ma dobrych słuchawek ,,gamingowych'' headsetów wartych swojej ceny.

Teraz wystarczy poszukać do nich wzmacniacza ;D

Opublikowano

Jak mówiłem dobry gamingowy headset to HyperX Cloud (jedynki, czyli bez karty dźwiękowej), są całkiem wygodne jednak to nadal skóra wiec uszy będą się pocić latem, dźwięk też dobry aczkolwiek lepsze są np. Superlux HMC631. Mimo wszystko lepiej kupić mikrofon osobno. Poczytaj o słuchawkach w swoim budżecie w moim poradniku, dowiesz się trochę. Poczytaj też jakieś recenzje. 

Jeśli chcesz podłączyć słuchawki z mikrofonem/mikrofon to nie zrobisz tego z Fiio, będziesz musiał podłączyć do komputera. Mikrofonowe wejścia mają typowe karty dźwiękowe np. podany przeze mnie SB0460, Prodigy Cube lub AIm SC8008

Opublikowano

A jest karta 2 w 1 gdzie podlacze 2 jacki do 1 karty????????

A czemu nie hyperx cloud 2 ?

Nie jestem fanem superlux :)

Jeszcze slyszalem dobre opinie seenheiser .

Dlatego mysalelm  o sb omini od creative bo podłącze i to i to:)

Brainvarz sa bez mikro wiec jednak odpada;p

Opublikowano

Zacznij czytać to co piszę bo temat uznam za troll...

Podałem Ci trzy modele, SB0460 (koszt około 100zł na allegro) Prodigy Cube (nowa około 350, używane około 200) AIM SC8008 (nowa około 500zł, używane dużo taniej)

HyperX Cloud 1 dlatego że dwójki mają dodaną jedynie beznadziejną kartę dźwiękową, to też napisałem ale tobie się oczywiście czytać nie chce

Opublikowano

Po prostu chciałem cię upewnić :)

Skoro tak mówisz .

Biore

Prodigy Cube + Braainy nie mają mikra więc biore ---> Hyperx Cloud 1

Z góry dziękuje wszystkim za pomoc a najbardziej TrueFaith:)

Możecie mi napisać co sądzicie o tym zestawie na PW ponieważ  kupie go  dopiero za 2 dni:)

Temat Zamknięty!

Chce mi się czytać:P

Opublikowano

HyperX Cloud mają całkiem równe brzmienie z leciutko wyeksponowanym basem i wysokimi tonami, scena jaką budują jest standardowych rozmiarów, nie jest duża ani mała. Brzmienie jest całkiem dynamiczne i powinno pasować do każdego gatunku muzyki choć typowym basolubom może zabraknąć basu w elektronice i tego typu gatunkach. W połączeniu z Prodigy Cube który jest dość przestrzenny i detaliczny w swoim budżecie powinny się bardzo dobrze spisać w grach typu CS:GO. Jeśli chodzi o muzykę to oczywiście zależy od gustów, aczkolwiek zestaw trzyma poziom. Jeśli chodzi o pady są względnie wysokie i miękkie a przedewszystkim wokółuszne więc powinny być zdecydowanie wygodniejsze niż zwykłe słuchaweczki z marketu.

Nie ma co więcej gadać, czekaj na przesyłkę i sprawdzisz czy przypadną Ci do gustu :p

Opublikowano

Słuchawki Super Kupilem je i jestem z nich bardzo zadowolony. CO prawda mówili ze ich zamiennik Q-PAD jest lepszy ale ja bardziej Wolalem Cloud.

Wracam do tematu żeby spytac się jaka karta dzwiękowa zewnętrzna do tych słuchawek :)

Wiem ze fiio to najlepsze takie karty bo troszkę od ostatniej rozmowy o nich poczytałem ale nie ma w nich wejścia do mikrofonu ;c

Dlatego pozostaje mi kupic takia z wejściem i na słuchawki i na mikro ale chciałbym aby była ona rownie dobrej jakości jak Fio   nawet lepsza (400zł)

Polecane także Audiotrak ale wygląda jak kupa plastiku zlepiona na Klej z pchlego targu ;D

Opublikowano

Najlepsza by była jakaś zewnętrzna np. Prodigy Cube, aczkolwiek wewniętrzny AIM SC808(czy tam SC8008, nigdy nie pamiętam) też świetnie się spisuje, jest to jedna z lepszych dźwiękówek. W razie czego możesz zmienić wzmacniacze operacyjne dopasowując brzmienie pod siebie. Obie sprawdzą się razem z tymi słuchaweczkami jednak przy Cube wysokie tony czasami mogą wydać się nieco ostre. Ogólnie jest raczej mały wybór, można dorzucić jakiegoś Soundblastera np. Z, z tym że on ma nieco basowe przymulone brzmienie. Wszystko zależy od tego co chcesz osiągnąć, najbardziej neutralny będzie właśnie AIM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...