Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DRAGON BALL CREATIVE v2.2 // dbcreative.eu // WIELE NOWOŚCI // START JUŻ W MAJU !

HardekxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

af9ynP9.png

OewOM8y.gif

vLwggZr.jpg

START W TEN PIĄTEK GODZ 17:00. MOŻNA JUŻ ZAKŁADAĆ KONTA. http://dbc.hopto.org. Portal jest uzupełniany.

Postacie będzie można zakładać krótko przed startem, a portal i acc maker powinny działać w tym tygodniu

f5CDkET.pngPORTALf5CDkET.png
f5CDkET.pngACC MAKERf5CDkET.png
f5CDkET.pngFORUMf5CDkET.png

hTE2iPM.png

-Zwiększone zostały obrażenia combo
-Dodano atrybut Dodge (możemy go zwiększać specjalnymi książkami, które zdobywamy z potworów)
-Dodano nowy spell "Dual Flash" dla wszystkich od poziomu 500 i Ki Lvl 90
-Usunięto exhaust po rzuceniu Mwalla (kiedyś mogliśmy przez to paść, bo przez chwilę nie działało senzu)
-Każde 10 shieldingu daje 1.5% absorba (zaczyna się już od 10 shielda)
-Zwiększenie szybkości wbijania skilli
-Zwiększenie atk speed z 65 do 100 (speed pozostaje podobny)
-Nowa profesja zrobiona z postaci C8, C13, Master Roshi, King Vegeta - broń to Ki Blast, dodatkowo mają Czar Energy Barrier, który daje całemu party 15%abs na 4 sec
-2x mniejszy exhaust na Senzu
-Wiele nowych questów i przedmiotów
-Nowe expowiska dla wysokopoziomowych graczy
-Zmienione niektóre Rajd Bossy

Jeżeli dojdzie jeszcze coś nowego zedytuję temat

f5CDkET.pngDarmowy PACC - jako że większość serwerów idzie w tym kierunku to i tutaj zrezygnowaliśmy z płatnego premium, ale za to dodaliśmy nowy sms shop z różnymi przedmiotami pomagającymi w czasie rozgrywki(każdy item można zdobyć bez użycia sms shop-a), mamy nadzieję że dzięki temu więcej osób przekona się do tego serwera i że ożywi to Wary.
f5CDkET.pngExp Stage - myślimy nad zwiększeniem expa po 800 lvlu, gdyż wiele nowych osób skarżyło się na trudność we wbiciu swojego pierwszego max reba, robiąc go przez to na niskim lvlu i potem odstając od innych "MAX-ów. Stage po 1800 został na poziomie z poprzedniej edycji, gracze zgodzili się że 1800 lvl to wystarczająco wysoko i zmniejsza to w dużym stopniu różnice lvl-owe jakie były dawniej.
f5CDkET.pngOchrona PvP - PvP zmieniono z lvla 300 do lvla 500, gdyż bardzo dużo graczy padało ofiarą pk-erów w początkowych lokacjach i zniechęcała się.
f5CDkET.pngTrap system - możemy wysłać gracza z lvlem poniżej 500 do temple(oczywiście sami musimy mieć wyższy lvl oraz 100 soula), jeżeli przeszkadza w jakimś Warze lub blokuje expowisko, od 500 lvla jest już PvP także nie było sensu ustawiania tego wyżej
f5CDkET.pngPvP-Enfo - Enfo zostało po raz kolejny zwiększone, tak aby na warach była szansa odrobić część lvli.
f5CDkET.png38 Unikalnych Zbalansowanych Postaci - nikt inny nie może pochwalić się taką ilością grywalnych postaci, wejdź i przekonaj się sam. Do 36 postaci, które były w dostępne od paru edycji dodano autorskiego Legendary Sayiana, który jako pierwsza postać ma możliwość wyboru czy chce być DPS czy Tankiem.

eKR4erV.jpg

f5CDkET.pngPodział Postaci - postacie zostały podzielone na Tank i DPS, w tej edycji dołączy do niej jeszcze trzecia klasa
f5CDkET.pngUnikalne Spelle - Każdy z Tanków bije dużo więcej Melee i posiada spell Mafuba, zatrzymuje on wrogiego gracza na 3 sekundy i jest pomocny w trapowaniu i combowaniu ludzi, a nawet w ucieczce żeby zyskać trochę czasu. Dodatkowo każda postać ma dostęp do Magic Walla i niektóre również do Kamienia(coś w stylu Krzaczków)- uznaliśmy że samo bieganie za sobą na follow jest bez sensowne i takie mechanizmy ze zwykłej Tibii sporo zmienią
Dodatkowo każdy ma dostęp do 8 spelli zależnych jedynie od ki lvl-a (tu własnie znajdziemy MWall czy Kamień

cotwdET.png

f5CDkET.pngCombo System - Każdy DPS ma 5-spellowe Combo z czego każdy spell ma czas ładowania o 1 sek większy niż poprzedni żeby wszystkie skleiły się w jedno duże uderzenie. Przedłużono zasięg spelli do 4 kratek gdyż wyższe lvle było często ciężko zabić, ponadto przebijanie trapów będzie łatwiejsze.

f5CDkET.pngPvP Coins - Za zabicie gracza z lvl-em 1000 lub więcej otrzymujemy pvp coin, większą ich ilość można wymieniać na potężne przedmioty wspomagające naszą postać, w tym najsilniejsze buty i bronie na serwerze.
f5CDkET.pngWzywania wymagające współpracy - Posiadamy kilka questów, na które potrzeba zebrać się w większą grupę i mimo tego mogą trwać one po parę godzin. Niektóre Bossy mogą stawić nie lada wyzwanie.
f5CDkET.pngBossy- Poza bossami questowymi po mapie rozrzucone są inne, które można farmić dla zdobycia itemów. Można zdobyć z nich sety i bronie takie jak Epic Set, Legendary set i Uniq set. Dodatkowo są bossy które dadzą nam ticket na nowy czar czy wejście na dodatkowe expowisko.
f5CDkET.pngQuesty - Poza ogromem questów skrzynkowych i takich w stylu Anihilatora 1, 2, 3, 4-ro osobwe, są również takie, które wymagają od nas zebranie określonych przedmiotów w celu otrzymania nagrody.
f5CDkET.pngRajdy - Ulepszono system rajdów, większość Bossów została przerobiona.

WfWR40c.jpg

f5CDkET.pngPierwszy Reborn można zrobić już na 250 lvlu jednak zalecany to max czyli 1000 lvl, do pokonania jest droga z różnymi Saiyanami zaczynając od ssj4. Po Rebornie zachowujemy swoje Hp, Ki, Skille i zaczynamy od poziomu 1.

f5CDkET.pngDrugi Reborn, zwany Black Rebornem możemy wykonać uprzednio robiąc zwykły Reborn, dodatkowo wykonać musimy 40 Sag, za które dostajemy specjalny item uprawniający nas do wejścia do NPC Black Reborn. Sytuacja podobna jak na zwykłym Rebornie, zachowujemy Hp, Ki, Skille i zaczynamy z LvLem 1, wbijając lvl 1000 po Black Rebornie odblokowujemy Black Transform, który daje nam spory przyrost mocy.

ONQbHGC.jpg

f5CDkET.pngPoza zwykłymi Transformami, których każdy ma kilka co 30-50 lvli są jeszcze Transformy questowe. Zaliczają się do nich transy, które używać można po Rebornie  RQ - 300lvl, FRQ - 400lvl, SRQ - 500lvl, SFRQ - 600lvl i Black, po Black Rebornie i wbiciu 1000 lvl-a. Dodatkowo poprzedni quest na Fuzję zastąpiono nowych questem na White Transform dostępnym od 1400 lvl-a, gdyż zmuszało to wiele osób do dobierania się w odpowiednie pary postaci. Co za tym szło bardzo wiele postaci została kompletnie nieużywana.

xZ10zLi.jpg

rodzinka.png
24462460303080216799.png
21dofg1.jpg
4QGvU.jpg
YmuDz3j.jpg
KuSwEJG.jpg
w24Z7nj.png?1
7VxMKUk.jpg

FIlxYWq.jpg

http://www.dailymotion.com/video/xszqp7_dbc-trailer_videogames
Opublikowano

No zeby w prezentacji puszczac rapsy to lekka przesada, jeszcze w filmie promocyjnym pokazane sa boty, gratulacje. WWW ne dziala. Podsumowujac nie przekonaliscie mnie.

Skrypty LUA Tibia za darmo!

Opublikowano

Widze, że może być fajny serw a nie jak większość na 2 dni. Jak ktoś będzie grał i potrzebuje kogoś do teamu to pisać - nick "Luffy"

Opublikowano

No nie dziala stronka, bo autor tematu to jakis nup piszacy reklamy na forach zeby dostac pare golda w grze, albo malo odpowiedzialny czlonek ekipy, ktory jednak ma w pupie co sie dzieje w jego tematach, jak stronka do tej pory nie dziala to polecam zamknac juz temat, bo serwer nie wystartuje.

Opublikowano

Jest to zapowiedź, nie podałem daty startu bo takowej nie ma. Admin jeszcze poprawia i dodaje rzeczy które mu się przypomną. Ja zajmuje się tylko forum i mam Moderatora. Nie dostaję żadnej zapłaty, a reklamę przygotowałem i puszczam żeby zachęcić jakieś teamy, żeby coś świeżego zawitało na serwer. Trochę nudne są już Wary z tymi samymi teamami od pewnego czasu.

Z kontaktu z Adminem wynika, że jak wszystko pójdzie ok i Adminowi nic nie wypadnie to serwer ruszy w okolicach tego Weekendu.

Nie zawsze mogę wejść sprawdzić temat, dlatego był trochę "zaniedbany", a pisanie gdy nie miałem konkretnych informacji też nie miało sensu.

p.s to konto jest jakieś stare, na serwerze/forum mam nick Hejtero

Opublikowano

Serwer stał nawet 2-3 miesiące gdy grało po 5-10 osób, nie ma sensu hostować go dłużej dla takiej ilości. Rekord to jakieś 150 osób online podczas jednej z edycji. Niestety zawsze jakoś wybijamy teamem konkurencje i sobie idą, a potem nie ma co robić.

START W TEN PIĄTEK. MOŻNA JUŻ ZAKŁADAĆ KONTA. http://dbc.hopto.org. GODZINA ZOSTANIE PODANA WKRÓTCE.

Opublikowano

­Ano duzo edycji bo gra slaba, jak sie cos do portfela uzbiera to po co dalej trzymac dla 10 graczy? forum i strona nadal lezy, nie ma co do was przyciagac.

Opublikowano

Każda edycja trwała około pół roku, także nie gadaj że serw na kasę, bo serw stał po 2+ miesiące z 5-10 osób online. W sklepie, który jest in game nie ma też nic nadzwyczajnego jakieś senzu/gold/itemki do questów/name change itp. Nic co musisz kupić żeby nie odstawać od reszty. Co prawda serw gubi graczy po jakimś czasie gdyż jakaś ekipa wymięka i nie mamy z kim się bić. To może być wina PvP bo nie jest to dbns gdzie sam zabijesz dziesięciu jak masz dobre skille itp. Myślę że pvp jest tu najbardziej wymagające ze wszystkich serwów, bo nie zabijesz kogoś na targety i w 2 osoby też nie łatwo kogokolwiek zabić, no chyba że jest afk to i solo go zabijesz. Podział na Tank/Dps i na tej edycji "Palek" to też coś co zaczęło się na tym serwerze i to coś co wprowadza różnorodność w PvP na wzór Knighta/Mage w Tibii. PvP jest najbardziej zbliżone do tibijskiego tyle że zamiast SD odlicza się combo, MW są zamiast parala jest coś ulepszonego czyli Mafuba (taki snare na 3 sec) i mają ją tylko Tanki.

Jeżeli ktoś chce pvp w którym trzeba coś zagrać żeby zabijać to serwer dla niego i właśnie dla tego zawsze tu wracam. Sporo ludzi odpada na początku bo tu nie wbijesz 1k lvla w 1h jak na takim DBNS, ale nie musisz też wrzucić xx smsów w sms shop żeby mieć fajne bronie/transy/ulepszenia.

Każdy ma swoje gusta. Ty grasz w Tibie, ktoś inny gra w CS GO i tyle.

Portal się opóźnia bo jeden z adminów spaprał wgrywanie starego portalu na serwer i trzeba go od nowa edytować ręcznie i wszystkie postacie dodawać.

Nie jestem z ekipy OTS, jestem graczem. Gram tu od 1.4 i mimo licznych edycji dalej wracam, bo serwer ma w sobie coś co mnie przyciąga i moim zdaniem najlepsze pvp z serwerów, które są do dyspozycji.

Portal jest aktualnie edytowany ale działa, ACC MAKER działa, FORUM działa. Nie wiem czemu niby Tobie nie działa...

Opublikowano

nie mam pojęcia ale co edycje grało chociaż te 100 osób, a teamy będą na pewno 3, około 10 osobowe a myślę że nawet więcej bo ktoś pisał że mają przyjść ekipy z innych DB.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zostały wprowadzone następujące zmiany:
Przerobione blue i red band.
Obrażenia ze spelli u c8, c13, master roshi, king vegeta zostały zwiększone.
Dual Flash tylko dla Tanków i Palków.
Dodano komendy !bp, !bol
Blocking/Blocking Stone od 500lvl
Revenge Death Ball - zwiększony zasięg, zmniejszona szerokość
Wooden Shield teraz dodaje też blasting
Mała zmiana Mega Furie
Czerwone/Czarne namki i celle podbiegają teraz na 2 kratki żeby tanki rzadziej odwiedzały te expy
Niektóre potwory biją trochę inaczej "ładniej"
3 nowe questy dla low, trochę później dodam kolejny
Nowa planeta Gelbo
Book of dodging u większej ilości potworów

A tutaj zdjęcie promujące nowy update dla Wyższych LvLi:

81921637813288179648.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...