Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 14 - Brak możliwości gry klawiaturą i myszką

Gość Asexyh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Jestem typowym graczem FIFA 14 "Klawiatura + Myszka". Ale mam problem, ponieważ działa mi tylko "offline". Gram mecz z komputerem to normalnie mogę używać myszki i klawiatury, ale gdy zaczynam mecz online, wirtualne kluby, nawet mecze towarzyskie nie ligowe, to nie mogę zmienić na klawiaturę i myszkę, bo przed meczem w ustawieniach to ustawię to automatycznie zmienia mi na samą klawiaturę, na której w ogóle nie potrafię grać. Wie ktoś, czemu tak się dzieje i czy da się to jakoś naprawić? Instalowałem grę na nowo, nie pomogło.­

Opublikowano

Witaj.

Na meczach Online można grać tylko i wyłącznie jednym urządzeniem wyjścia, także pozostaje Ci wybór: Klawiatura lub Myszka - nie możesz grać dwoma urządzeniami jednocześnie w meczach online. ­

Opublikowano

@patrykliz Wielka szkoda... Uczę się powoli na klawiaturze, ale na WG. Idzie mi, ale bardzo rzadko mam piłkę i nigdy nie strzeliłem, tylko jeden raz z daleka, bo ktoś bawił się bramkarzem i wyszedł.­ Po za tym, w FIFA 14 nie da się grać samą myszką. Jest klawiatura lub pad. Masz jakieś taktyki na grę samą klawiaturą?

Opublikowano

@patrykliz Wielka szkoda... Uczę się powoli na klawiaturze, ale na WG. Idzie mi, ale bardzo rzadko mam piłkę i nigdy nie strzeliłem, tylko jeden raz z daleka, bo ktoś bawił się bramkarzem i wyszedł.­ Po za tym, w FIFA 14 nie da się grać samą myszką. Jest klawiatura lub pad. Masz jakieś taktyki na grę samą klawiaturą?

Gra strzałkami + WASD:

Strzałki - poruszanie się

W - strzał

A - podanie

S - wrzutka

D - podanie prostopadłe

F - strzał finezyjny

Shift - Sprint

Caps Lock - Kontrola tempa

Tab - wystawienie się/ modyfikator strzału finezyjnego, inaczej lob

636451494245979649038.gif

Opublikowano

­@554461402688252517908.png Ravoner Wiem jak się gra klawiaturą, pytam się, jak np. drybling?

Sztuczki techniczne wykonuje się wtedy na klawiaturze numerycznej, ale dla większości nie jest to możliwe do wykonania.

Co do samego dryblingu, to strzałki w połączeniu z kontrolą tempa.

Niektórym czasem łatwiej jest to robić na klawiaturze niż na padzie.

Opublikowano

@554461402688252517908.png Ravoner A jak podawać dobrze piłkę, żeby leciała tam gdzie się chce? Bo np. na klawiaturze + myszce nie muszę się obracać w kierunku do którego chcę podać, tylko biegnę przed siebie i nagle podaje np. na prawo, a z tego co widzę, na klawiaturze takich cudów nie ma.

Opublikowano

@554461402688252517908.png Ravoner A jak podawać dobrze piłkę, żeby leciała tam gdzie się chce? Bo np. na klawiaturze + myszce nie muszę się obracać w kierunku do którego chcę podać, tylko biegnę przed siebie i nagle podaje np. na prawo, a z tego co widzę, na klawiaturze takich cudów nie ma.

W trakcie naciśnięcia podania musisz także szybko strzałkami wybrać kierunek, w który chcesz podać.

Inaczej będą one niedokładne.

Opublikowano

­@554461402688252517908.png Ravoner A co do WG. Lepiej sobie ustawić widok podstawowy w WG (podajże trybu gwiazdy) gdzie się widzi piłkę, czy żeby było widać postać? Bo nie jednokrotnie miałem tak, że gdzieś mi się piłkarz zapodział i nie wracał przez klika minut/

Opublikowano

­@554461402688252517908.png Ravoner A co do WG. Lepiej sobie ustawić widok podstawowy w WG (podajże trybu gwiazdy) gdzie się widzi piłkę, czy żeby było widać postać? Bo nie jednokrotnie miałem tak, że gdzieś mi się piłkarz zapodział i nie wracał przez klika minut/

Jak dla mnie wygodniej jest mieć wgląd na całe boisko, używając zwykłej kamery.

W sezonach WG online ta kamera wirtualnej gwiazdy nie jest chyba nawet dostępna. Zarezerwowana jest dla trybów offline.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...