Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z nowym sprzętem

sHaFTowaTY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno kupiłem nową karte graficzną i wiecej ramu, problem w tym ze gry (nawet te starsze) scinają się, probowalem nawet z zmniejszeniem grafiki ale to nic nie zmienia, sprawdzalem to na far cry 4, gra chodzi płynnie i ma ładna grafike lecz co jakis czas poprostu obraz sie zetnie na pare sekund a pozniej tak dziwnie przyspiesza, to starsznie psuje rozgywke, nawet w cs go mialem sciny choc ta gra nie wymaga dobrego komputera, prosze o pomoc. Mój komputer:

Procesor: intel core i3 2100

Karta Graficzna: GTX 960 2gb

10 gb ram

zasliacz 400 W

czy moze byc to spowodowane slabym zasilaczem?

Opublikowano

czy to nie jest zbyt słaby zasilacz ?

i jakie to ramy, że masz 10 gb ? w jednej kości ?

model płyty głównej ?

model zasilacza ?

Opublikowano

płyta głowna to asus P8H61 - M LE R2.0, ram mam jedna kostke 2 gb a druga 8, a co do modelu zasilacza to nie jestem w stanie ci teraz powiedziec

Opublikowano

zasilacz najwazniejsza rzecz a ty nie mozesz powiedziec ?

ramy jakie firmy i ile mhz ?

odepnij 2gb ramu i zobacz czy dalej to samo

czekam na wiecej info

Opublikowano

Jakie gry uruchamiasz?

Najlepiej podaj:

-Zasilacz

-Dyski

-Parametry ramów

Bo moja magiczna kula leci do serwisu.

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

Wiecej mocy. Sprawdź czy WSZYSTKIE komponenty komputera nie zżerają za dużo niż maksymalna moc zasilacza. Jeśli tak to do wymiany.

Opublikowano

po pierwsze to wpisz w google "czarna lista zasilaczy" i zobacz jakich zasilaczy nie kupować.

nie widze za bardzo co tam jest napisane w nazwie jego firmy, ale jak na to patrze to mi się nie kojarzy z żadną dobrą firmą. polecam wymienić ten cienki zasilacz

po wyciągnięciu tej kostki 2gb dalej masz tak samo ?

Opublikowano

jak odpalalem GTA 5 to na poczatku scinało mi sie z tym 10 gb a jak wyciaglem 2 gb to nie, tylko ze jak odpalam zapis to sie czesciej zacina gra ogolnie

Opublikowano
http://www.enermax.outervision.com/

Naprowadza na zasilacz tej firmy ale możesz sprawdzić ile potrzeba Ci mocy. Ja polecałbym samemu policzyć ile trzeba na specyfikacji dokładnie masz napisane ile elementy zużywają W. Plus zostaw sobie trochę (nawet większą) jeżeli będziesz rozbudowywał swój komputer, Jeżeli będziesz kupował nowy sprawdź czy kabli wystarczy i mocy tak samo jak w tym. 

­

Opublikowano

Pomagałem kiedyś koledze przy komputerze bo mu się ścinał okazało się że ramy miał w złe sloty włożone a i przydało się by procka wymienić bo karta się nudzi kiedy procek już dochodzi do swojej ostarecznej granicy wytrzymałości 

A zwykle w takich przypadkach gdy procek nie daje rady to gra działa normalnie przez dajmy 10s potem jest lag na sekundę i koło się zataczo

Sam tak miałem na moim starym sprzęcie 

Opublikowano

moc zasilacza o niczym nie świadczy, na pierwszym miejscu patrzy się na firmę w przypadku zasilaczy. Więc informacja, że pożyczyłeś 500 niczego nie zmienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...