Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Koledzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Milczenie jest złotem, w tym przypadku może się to sprawdzić.

Opublikowano

Kumpli/Kumpeli, zdobędziesz tylko przez to jaki jesteś naprawdę, nie za kaskę, czy respekt na mieście, heh.

Lepiej mieć jednego znajomego z którym się rozmawia i spędza czas jakoś w miarę niż 10/100 i wielu innych fałszywych udających przyjaciół. Dlatego lepiej być takim jakim się jest, tylko trzymaj czasami język za zębami :P

Opublikowano

Kumpli/Kumpeli, zdobędziesz tylko przez to jaki jesteś naprawdę, nie za kaskę, czy respekt na mieście, heh.

Lepiej mieć jednego znajomego z którym się rozmawia i spędza czas jakoś w miarę niż 10/100 i wielu innych fałszywych udających przyjaciół. Dlatego lepiej być takim jakim się jest, tylko trzymaj czasami język za zębami :P

Ale tak się nie da, myślę to co mówię, ripostuję bez przerwy.
Opublikowano

Ale tak się nie da, myślę to co mówię, ripostuję bez przerwy.

Cięta riposta i dobre gadane to klucz do masy nowych przyjaciół xD głównie płci męskiej.

Opublikowano

W zasadzie, jak tak "musisz" to nie pozostaje nic innego jak życzyć powodzenia, bo jak nie przestaniesz tak robić nie zdobędziesz zbyt dużej liczby przyjaciół. ;)

Opublikowano

Piszesz że wszystkich ripostujesz.... z tego co zazwyczaj słyszę to wiele osób mówi mi ze jestem wredny i chamski a mimo to ma  kilku prawdziwych przyjaciół i masę znajomych i mimo tego że niekiedy (dość często) jestem wredny  dla niektórych to znajomi wiedzą że po prostu tak mam  i traktują to na żarty ^^ nikt się o to nie spina... oczywiście jak kogoś nie znam to nie jestem dla takiej osoby wredny

Małą rada ogranicz trochę to bycie  toksycznym.... ugryź się w język zanim coś głupiego powiesz to się zawsze sprawdza

Opublikowano

Świata nie zmienisz. Powinieneś zacząć od zmienienia siebie ( jak wyżej, skoro wiesz co robisz źle - nie rób tego ) ... no chyba że faktycznie spotkasz taką osobę - podobną do Ciebie, będziecie się zgadzać ze sobą w większości itp. Wtedy jakiekolwiek zmiany nie będą już potrzebne 

Powodzenia ^_^

Opublikowano

Jeśli czujesz, że powinieneś się zmienić, to pracuj nad sobą. Jeśli nie, to czekaj na takich ludzi, którzy Cię polubią. Sami do Ciebie przyjdą, nie martw się ;)

W6iB9H1.png

Opublikowano

Bądź sobą nie udawaj nikogo , ziomków nie zdobędziesz $ tylko tym kim jesteś proste ;) jeżeli miałeś ziomków a się odwrócili to nie ziomkowie tylko ..brak słowa.. . 

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

Bądź sobą nawet jeśli nie będziesz miał przez to przyjaciół.

Opłaci Ci się to i wiele osób będzie doceniało twoją szczerość.

Chyba, że w twoim przypadku jest to, że ktoś do Ciebie podchodzi a Ty po prostu "wypier... krzywozęba flegmo".

Wtedy nie znajdziesz znajomych bo po prostu wyzywałbyś wszystkich.

Aby to opanować możesz pobawić się w pociski w necie, aby się wyżyć.

Tyralnia na TS3, chat w League of Legends itp.

Opublikowano

Ludzie, proszę was, nie gadajcie głupot, bo chyba żadne z was naprawdę nie musiało nigdy szukać przyjaciół "na siłę". To tak nie działa. Szukanie przyjaciół na siłę też nie działa. W ogóle to nic nie działa. Wszystko zależy od szczęścia i pecha. Poniżej zamieszczę swoje własne rozmyślania, które poparte są rożnymi doświadczeniami.
1. Nie szukaj przyjaciół na siłę, po prostu ich znajdź. Może brzmi to bardzo sprzecznie, głupio i jakbym był coachem w jakieś piramidce finansowej, ale to prawda. Rozejrzyj się wokół na szkolnej przerwie. Większość osób będzie zajęta i ogrodzona ludźmi, inni będą siedzieli sami. I to jest twoja szansa. Pierwsza grupa: widzisz, że chłopaki z klasy grają w karty? Robią pracę domową z matematyki? Cokolwiek innego zespołowego? Przyłącz się do nich. Nawet jeśli będą z początku sceptyczni i opryskliwi, po czasie się to zmieni i przyzwyczają się do twojej obecności. Druga grupa, tutaj łatwa sprawa, bo nie napisałeś, że jesteś nieśmiały: ktoś siedzi sam? Przywitaj się, zapytaj, jak ma na imię, czym się interesuje itp. Zazwyczaj taka wymiana zdań już pozwala stwierdzić, czy ta osoba się nadaje. Miło wam się rozmawia? Wygrałeś. Nie? Szukasz dalej.
2. Nie słuchaj ty przede mną. Niezmienianie się nie jest dobrą drogą. Złą też nie. Trzeba znaleźć środek. Życie to nie jest książka, gdzie wszystko jest na wyciągniecie ręki. Jesteś wredny, nikt cię nie zaakceptuje. Na początku. Dlatego musisz trzymać się na wodzy i pokazywać wyłącznie takie cechy charakteru, które druga osoba czy grupa osób chce zobaczyć. Nie musisz się zmieniać. Po czasie możesz się otworzyć. Z twoją "umiejętnością" będzie to nawet plusem, ale nie od razu.
3. Punkt ten zakłada najczarniejszy scenariusz. Nie udało ci się. Trudno. Poczekaj, aż zmienisz szkołę (jesteś pewnie w gimnazjum). Pierwszą szansę zaprzepaściłeś, będzie więc druga. Nowa klasa, nikt nikogo nie zna, każdy nie chce dopuścić do sytuacji, w której zostaje sam i szuka przyjaciół. Postępuj według punktu pierwszego i drugiego.

@1361622928-U485574.pngPan Radosław, mam nadzieję, że ci się to przyda. :3

PS. Przysłowie "prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie" mówi nam o tym, że prawdziwa znajomość przetrwa nawet w czasach kryzysu, a nie o poznawaniu przyjaciół. :P

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Na siłę nie ma co. Co to byłby wtedy za przyjaciel? xD Jak przyjdzie pora to się sam znajdzie. Oby :D ­

Czasami jest i tak, że twój najlepszy przyjaciel Cię "zdradzi" 

Opublikowano

Zaprosiłem paru kolegów dzisiaj do McD. Dwóch się zgodziło, poszliśmy potem posiedzieć na placu. Doszła do nas potem koleżanka. Fajnie było. Ograniczyłem swoje riposty, i było dobrze. Nie wiedziałem że to takie proste. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi

cichemu i teskiemu szczególnie

. Do zamknięcia i do kosza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...