Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Losowa teleportacja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z losową teleportacją mianowicie gdy klikam na przycisk który teleportuje w losowe miejsce tepa mnie ale mam czarny ekran dopiero po kilku sekundach 30-40 pojawiam się na losowych kordach nie jest to wina mojego komputera gdyż każdy z moich kolegów ma tak samo na innych serwerach tepa od razu . Nie pytajcie jaki mam plugin gdyż używałem już każdy plugin i w każdym jest tak samo nie wiem czego to może być wina ... Plugin testowałem na maszynie bukkit na moim komputerze myślałem że to wina słabej maszyny lecz włączyłem serwer testowy na hostingu i ciągle to samo . Gdy plugin jest wgrany sam bez innych pluginów też zamula . Wiecie może o co chodzi ? Widzę tylko na minimapie że moje płożenie y szaleje

Opublikowano

Wczytywanie mapy jest problem. Każdy serwer ma już wy regenerowaną  mapę przed startem bo jak każdy by miał tworzyć nowy świat to by maszynę zamulił.
Pobierz taki plugin jak WorldBorder jest tam komenda taka jak /wb fill freq pad - generuję mapę w obrębie naszej granicy. freq to ilość generowanych chunków na sekunde. Domyślnie to 20. Pad to dodatkowa odległość od granicy która ma zostać wygenerowana. Domyślnie wynosi 206

I spróbuj zobaczyć czy działa.
Też problem może leżeć przy maszynie bo nie wyrabia tworzenia świata i wysyłania chanków do gracza

531001454960877632167.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...