Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Forma, a raczej jej brak...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie a nawet kilka. Zaczne to od pewnej historii mimo, ze was nie bedzie interesowac musze to komus ,,wypaplac". A wiec kiedys bylem dobrym sportowcem, a raczej pilkarzem. Od kad zmieniali sie trenerzy zrobilem na to meeeeega wyjebke, wiekszosc osob mnie prosilo zebym wrocil, ale ja w uparte. A wiec po dlugich latach ( 1-2 xD ) chce wrocic do sportu, lecz nie tak od razu. Kiedys potrafilem przebiec ponad 20-25 kolek na bieżni, a teraz przy 3 sie mecze. Moglby mi ktos powiedziec jak przywrocic dawna forme? Oraz mam pytanie, gdzie i za ile moge kupic cos w stylu malego ,,mp3 lub mp4" nie jestem pewny. Jest to taki malutki kwadracik. Jestem otwarty na wasze odpowiedzi, i na odpowiedzi typu ,,ty j****y leniu zmarnowales swoje zycie dla gier XD". Od niedawna ciagnie mnei do sportu, kupilem sobie hantle bo do pilki jestem troche uparty od ostatniej klotni z trenerem, lecz ciagle moje decyzje sie zmieniaja jak wbiegam na boisko, czy na wfie lub ogladam mecz. ( nauczyciel wfu to trener, i caly czas mnie chwalil). I chce dodac, ze nie dlugo sprawdzian z wytrzymalosci wiec piszcie jak najszybciej. Pozdrawiam ;]

Opublikowano

Najważniejsze w przywróceniu formy są regularne treningi.

Nie musisz biegać szybko, ale po dużo i np. co dwa dni 25 kółek powoli.

Rozgrzej się na spokojnie i pamiętaj, że masz czas.

Tego typu urządzenie możesz kupić w internecie, chyba nawet na allegro.

Polecam Ci bardziej specjalne słuchawki do biegania, które są na pewno allegro, ale też w innych sklepach.

Nie wiem czy są bezprzewodowe czyli działające na zasadzie mp3, ale nawet do telefonu podłączysz czy do mp3.

Opublikowano

Najważniejsze w przywróceniu formy są regularne treningi.

Nie musisz biegać szybko, ale po dużo i np. co dwa dni 25 kółek powoli.

Rozgrzej się na spokojnie i pamiętaj, że masz czas.

Tego typu urządzenie możesz kupić w internecie, chyba nawet na allegro.

Polecam Ci bardziej specjalne słuchawki do biegania, które są na pewno allegro, ale też w innych sklepach.

Nie wiem czy są bezprzewodowe czyli działające na zasadzie mp3, ale nawet do telefonu podłączysz czy do mp3.

wlasnie z telefonem mi sie ciezko biega, a ten ,,kwadracik"  jest malutki i leciutki. Z bieganiem zaczne chyba od jutra bo nie moge w domu usiedziec. A to na drazku musze cos robic, albo pompki czy cos. 

Opublikowano

wlasnie z telefonem mi sie ciezko biega, a ten ,,kwadracik"  jest malutki i leciutki. Z bieganiem zaczne chyba od jutra bo nie moge w domu usiedziec. A to na drazku musze cos robic, albo pompki czy cos.

Gdy nie biegasz mógłbyś też coś ćwiczyć, właśnie pompki i drążek będą ok.

Pompki i drążek dadzą Ci dość fajną budowę, rób seriami, ale to sam musisz ułożyć.

Kondycje też nieco rozwinie więc same plusy, zależy Ci na nabraniu masy mięśniowej?

Kosztuje to ok 15 zł juz znalazłem.

Za dużo Cię to nie będzie kosztowało, sporo staniało.

Kiedyś (z 10 lat temu) trzeba było trochę za to zapłacić, chyba pamiętasz.

Będziesz inwestował w słuchawki do biegania?

Wyglądają one tak:

http://allegro.pl/listing/listing.php?buyNew=1&offerTypeBuyNow=1&order=qd&string=słuchawki+do+biegania&bi_s=internal&bi_m=electronics-art-txtLink&bi_c=37519&bmatch=seng-ps-p-sm-isqm-3-e-0402

Nie korzystam z nich, ale słyszałem, że są wygodne i przyjemnie się biega.

Opublikowano

Z sztangielkami możesz próbować przysiady lub coś z łapkami.

Są one bardzo uniwersalne więc sam musisz tutaj dobrać sobie co chcesz robić.

Mogą one lub ciężary z nich zdjęte służyć jak obciążenie np. do pompek czy w.w. przysiadów.

Opublikowano

Moim zdaniem każda forma ruchu jest dobra dla zdrowia. Nie musisz po takiej przerwie wrócić do poprzedniej - mistrzowskiej(czyli najlepszej dotychczas) formy. Właściwie to chyba byłoby dziwne. Polecam jazdę na rowerze, bieganie - ale wszystko z umiarem. Biegasz 10 minut, 2 spacerujesz i tak w kółko. Jazda rowerem na spokojnie, im dłużej jedziesz - tym lepiej, ale nie męcz się od początku jadąc 35-40 km/h. Zacznij od 25 i tak sobie jeździj. A jak chcesz poćwiczyć to najlepiej pójść na siłownię. Masz wszystko co trzeba. Jak nie masz kasy na siłke, to pompeczki, przysiady, podciągnięcia. Jest dużo możliwości ćwiczenia w domu i to bez żadnego sprzętu. Taka forma ćwiczeń w pewnym stopniu rozwinie większość mięśni, więc łatwiej będzie biegać, grać czy co tam chcesz robić. A na brzuch dobre są tzw. "allachy" czyli spięcia brzucha. Warszawski Koks pokazywał jeszcze spięcia samuraja, ale w pierwszym przypadku raczej bez sprzętu z siłowni się nie obędzie.

Pozdrawiam. ;)

Opublikowano

brzuszki, najlepiej z obciążeniem i na pochylni głową w dół

allahy

podciąganie nóg do klatki wisząc na czymś

skłony w bok z obciążeniem

skręty tułowia z obciążeniem

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

brzuszki, najlepiej z obciążeniem i na pochylni głową w dół

allahy

podciąganie nóg do klatki wisząc na czymś

skłony w bok z obciążeniem

skręty tułowia z obciążeniem

Jak jestem na drazku i sie troche podciagne i wyprostuje nogi mocno to mnie cos w rodzaju skurcza lapie. Kolega mowil zebym magnez bral ale to nic nie daje :/

Opublikowano

To podciągaj nogi do brzucha leżąc (oczywiście musisz się za coś złapać rękoma np. poręcz łóżka)... najwidoczniej jeszcze nie czas na podciąganie na drążku.

O tu masz filmik:

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Wejdź na kfd.pl tam masz strone o tematyce kulturystycznej a w niej atlas cwiczen,ktore moga ci sie przydac.Sam korzystam z ich rad,masz tam także dział piłka nożna albo zdrowie poczytaj trochę a odpowiedź sam znajdziesz.

Opublikowano

Nie. Sam mam i nawet nie widać, żebym miał ów wadę, ale tu głównie ćwiczenia na klatkę piersiową.

Dbmy4Vg.png?1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...